Pienoismallit.net

Karmatech Hyperion class heavy cruiser

EAS Iku-Turso --Lisätty kuvatekstejä

Ikuisuusprojekti tuli valmiiksi. Kiitos Model Expo 2016 deadlinen ja tämän ryhmiksen. Kuvat sain taas tänne ladattua ryhmiksen deadlinen lähestyessä.

Malli on resiininen "autotalli" malli Babylon 5 -tv-sarjan Hyperion luokan aluksesta.

Sarjan mukana tulleet siirtokuvat olivat Hyperion nimiselle alukselle ja aika puutteelliset. Pitkän salapoliisityön tuloksena sain selvitettyä aluksen merkinnät kattavammin, piirrettyä ne ja tilattua samalta tekijältä kuka mallin siirtokuvat oli tehnyt. Olon pakotettu tilaamaan siirtokuvat valkoisten tekstien takia, enkä voinut niitä itse tulostaa. Panelointisiirtokuvat on itse tehty ja työpaikan lasertulostimella printatut.

Kommentit

Minähän en näistä sci-fi malleista tiedä mitään, mutta erityinen hatunnosto siitä, että teit tämän ennen deadlineä;)

Loistavaa sitoumuksellisuutta!
Hieno on. Ja jos lähteenä käyttää VHS-Babylon 5:ttä, tuo on varmaan varsin alkuperäinen ilman tuunauksiakin ;)
Joskus etsin näitä, kauan sitten, mutta aina vaan löytynyt mistään ei yhtään. Näemmä joku niitä on valmistanut ja nyt internetin ihmeaikaan en älynnyt koskaan edes katsoa.
Itsekin yllätyin muutamia vuosia sitten kun eBaystä löysin Omega destroyerin pienoismallin. Ostin sen silmänräpäyksessä ja paluu harrastuksen pariin oli väistämätön. Olen kerännyt scalematesiin Babylon 5 aiheen alle kaikki mallit mitä autotallifirmat ovat tehneet ja mistä olen jotain netistä löytänyt. Niitä on loppuen lopuksi tehty yllättävän paljon.
Napsautinpa täydet pojot.
Osin siitä syystä, että onhan tässä ollut aivan mahoton työmäärä. Osin siitä syystä, että siirtokuvahässäkkää en ole missään vielä tällaista nähnyt. Osin siitä, että olet meinannut luopua jo mallin teosta, mutta ottanut sen aina uudelleen työnalle. ( Työ tekijäänsä kiittää). Osin siitä, että valot on viritelty. Osin siitä, että taustat ja mallin sijoitus avaruuteen on omaa näkemystäsi ja toteutettu upeasti. Osin ja oikeastaan täysin siitä, että mallihan on viimeistelty viimeisen päälle.

Näistä kyllä mielellään antaa kiitettävän
Komppaan edellisiä kommentteja. Hieno härveli.
Tuo alusta idea on aivan loistava.
Malliin taas en voi kommentoida sen enempää mitä muut on jo kommentoinut.
antoi taas "parille" keskeneräiselle mallille inspiraatiota.
No niin, sen verran pitää nyt "aktivoitua", että vääntää edes yhden kommentin tälle vuodelle. XD

Ihastelin tätä jo aikanaan kun sen sivuille latasit mutta pistetään nyt vähän kirjallistakin todistusaineistoa. Pienoismalleja Babylon 5:n isoista aluksista on aina erittäin mukava nähdä. Harmi, että niitä näkee vain niin harvoin. Ei täälläkään taida meidän lisäksemme olla muita kuin Janne Kekkonen (ja upea hänen G'Quan risteilijänsä onkin), joka on niitä rakennellut. Muutama Starfury taitaa niiden lisäksi löytyä, jos en väärin muista. Lieneekö yksi syy tehdasmallien vähyys ja vaikea saatavuus? WARP niitä ainakin taitaa tehdä, joskin silloin kun minä aloitin Omegani niin ei tainnut olla yhtään kaupallista mallia vielä tarjolla. Kenenkäs valmistajan malli tämä muuten on?

Hienon mallin olet Hyperionistasi saanut aikaan. Muistelen, että aikoinaan pähkäilit siirtokuvien käyttöä paneeliefektin tekoon ja se näkyy onnistuneen varsin hyvin. Efekti on juuri sopivan "mieto", eikä ainakaan kauempaa katsoessa näytä erottuvan mitään häiritseviä saumoja. Omissa malleissani juuri tuo paneelikuvioiden maalaaminen olikin aivan ylivoimainen tehtävä ja siksi kaikki kolme saivatkin ylleen vain harmaan perusvärin. Omegassa ja Novassa se toimii oikeastaan ihan mukavasti mutta Hyperion vaaleampana olisi kaivannut "lisäilmettä" juuri tuolla paneloinnilla. No maalaus on muutenkin ollut aina minun heikoin osaamisalueeni.