Pienoismallit.net

Steampunk ilma-alus

Steampunk Aircraft

Steampunk tyylin tehty ilma-alus. Aluksella on runsaasti lentotunteja takana, joten koko olemus on vähän nuhruinen. Ja matkaan ollaan jälleen lähdössä, sillä höyrykone on jo pistetty tulille…

Aluksessa kaikki toimii höyryllä ja siipiä voi käännellä tarpeen mukaan eri suuntiin ja eri kulmiin. Lentäjällä on hyvät näkymät aluksen päällä istuessaan, mutta lentäjän työturvallisuudesta voi löytyä joitakin puutteita.

Tavoitteena oli tehdä steampunk pienoismalli käyttäen pohjana jotain tavallista pienoismallia. Aika pian hahmottui idea lentävästä kummajaisesta, jossa on yhdistetty osia kolmesta eri kulkuvälineestä. Luulisin, että ainakin WW1-mallarit tunnistavat helposti nämä käyttämäni rakennussarjat. Lisäksi käytin erinäisiä ylijäämäosia sekä muutaman itse tehdyn osan. Hankin myös steampunk rattaita, mutta en löytänyt niille mitään käyttöä itse mallissa. Niinpä ne päätyivät koristamaan alustan kehyksiä.
Muutama figuuri olisi ollut hyvä lisä, mutta en löytänyt yhtään tähän tarkoitukseen sopivaa. Olkoon siis niin, että koko miehistö on aluksen sisällä höyrykonetta lämmittämässä ja muita lentoonlähtövalmisteluja tekemässä.

Tätä mallia rakennettaessa ei siirrytty pois omalta mukavuusalueelta, vaan juuri päinvastoin, hypättiin keskelle omaa mukavuusaluetta; oli mukava rakentaa ja maalata ihan omien suunnitelmien mukaan, juuri niinkuin itsestä parhaalta tuntui. Lopputulos vastasi alkuperäistä ajatusta, joten itse olen melko tyytyväinen kokonaisuuteen. Sitävastoin on vaikea arvata miltä malli muiden muiden silmin nähtynä näyttää, varsinkin kun steampunk genrenä ei ole sieltä parhaiten tunnetusta päästä.
Sanalliset kommentit olisivat tervetulleita.

Maalaus on tehty pääosin ruiskulla ja maaleina käytetty lähinnä Tamiyan tuotteita.

Kommentit

Hienoa, mielikuvituksen käyttöä ja palasien yhdistelemistä. lopputulos on varsin uskottavankin näköinen ilmestys.
1/72 figuja aiheeseen ei taida suoraan löytyä, mutta ehkä jostain Zulu sotien aikaisesta figusta voisi muokata. 28mm figuista löytyisi jo valmiita vaihtoehtojakin jos mittakaavassa on vähän joustamisen varaa :)
Steampunk on tosiaakin sen arvoinen kulttuuri, että malleja kannattaa rakentaa. Ja tässä sarjassa vain mielikuvitus on rajana.

Malliasi katsellessa tulee kuitenkin sellainen kuva, että mallin alaosa ei kestä yläosan painoa. Ja potkuri sojottaa oudosti ylös. Vaikka kaikki on What if, niin silti sellainen pieni todenperäisyys saisi olla. Tai sitten aivan kaikki päinvastoin, uhmaten jokaista fysiikan lakia…

Hienosti käytetty erilaisia osia, joista olet saanut kokonaisuuden näyttävästi esiin. Maalaus ja pintojen jälkikäsittely myös loistokkaita.

Muutamia Steampunkeja täällä jo onkin ja yksi jopa viikon malli, mutta nyt varmaan alkaa tapahtua ja lisää odotellaan, toivottavasti.

Hienoa ja uuttakin. Tykkään.
SS 12.3.2016 17:55 Vastaa lainauksella
Mahtavaa nähdä steampunk-härveleitä täällä, ja vielä näin hieno laite. Itsellä ollut jo pari vuotta aikeissa lähteä myös tälle linjalle, mutta vielä ei ole löytynyt sopivaa aikaa ja fiilistä. Tosin parit vanhat kellonjämät on tullut hommattua tätä silmälläpitäen. :)
Steampunk…mahtavuutta! Tämä aihepiiri on alkanut kiinnostaa yhä enemmän, jopa 1/1 -mittakaavassa. Ei mitään nykymuovihärpäkkeitä, vaan metallia, nahkaa ym. materiaaleja ja täysin mekaanisia yksinkertaisia toimintoja. Lentolaitteessasi olet saavuttanut juuri oikean tunnelman vanhahtavine elementteineen. Kuparin väri ja tuo savu olennaisena lisänä miellyttää silmää.
Nätti Steampunk viritelmä!
Rattaat sopivat kehykseen loistavasti. Propsit myös kekseliäisyydestä.
Kiitos kaikille kommenteista!
Tarkoitus on palata tähän aihepiiriin vielä joskus myöhemmin toisellakin mallilla.