Pienoismallit.net

'68 Renault 4 TL

Nostalgiavankkuri

Palanen omakohtaista historiaa tällä kertaa.

Kyseessä perheemme käytössä ollut "tippa" vuonna 1976. Olen pitempään jo haaveillut mahdollisuutta rakentaa automalli jolla olisi ollut esikuva oman elämän varrelta.
Kun sitten bongasin tämän Rellun niin pakkohan tämä oli hankkia :-) Sarjassa on alunperin rättikattokori mutta Mallistosta sarjan kanssa tilasin samalla Ebbron umpikorin mukaan.
Sarja itsessään oli todella hyvälaatuinen, kaikki osat napsahti paikoilleen ilman viilaamista ja korin siistimiseen ei paljon valusaumojen pienen hionnan lisäksi muuta tarvittu.
Luukut olisi ollut mahdollista liimata myös auki, en kokenut sitä tämän mallin kohdalla kuitenkaan tarpeelliseksi.
Moottoria detaljoin kevyesti koska konepeltiä ei saa tarkasteluun kovin paljoa auki muutenkaan. Ohjeiden mukaan konepelti olisi pitänyt liimata auki tai kiinni mutta pienellä modifoinnilla sen sai myös kohtuu hyvin jäämään liikkuvaksi. Omia muistikuvia tosin ei hirveästi ollut kun matkustus tapahtui takapenkillä vaunujen kopassa mutta vanhempien kuva-albumeista löytyi jotain kuvia autosta oppaaksi rakenteluun.

Sitten tietysti yksi amatöörimoka tähänkin malliin: takaikkunan kehystä liimatessani puhelin pärähti soimaan ja sitä hamutessa ironisesti "tippa" liimaa takasivuikkunan alakarmiin ja siitä lasiin ja puuh… jäähän meni.
Eipä sille oiken mitään tehtävissä enää ollut joten C'est La Vie :-)

Maalit Mastonin paukkupullosta ja kiillotettu tahnoilla, sinne tänne lisäilin ruostepigmenttiä ja pohjaan kevyesti varjostuksia.

Kommentit

Hieno kuin sika pienenä. Mukava nähdä muutenkin automalli jolla on selvä esikuva.
Maalipinta erityisesti kiinnitti huomiota. Hyvin realistisen oloinen. Valokuva aidosta menopelistä on hyvä lisä.

Vararenkaan sijoituspaikka kiinnitti huomiota. Siinä on ranskalaisinsinöörillä ollut ajatus kohdallaan. Mikä sen mukavampaa, kuin sadesäällä hiekkatiellä, kun takarengas on puhjennut, alkaa ottamaan vararengasta auton alta esiin. Se on siinä mielentilassa niin mukavaa olla makamassa maassa ja ruuvata kiinnikkeitä auki. :oD
Ellei sitten tuota saa jotenkin takakontin kautta pois, mutta en usko…
Aivan älyttömän upea! Etenkin kun mallilla on oikea esikuvakin! Kaikin puolin hieno malli; detaljointi asiallista (joskin moottorissa tulpanjohdot hivenen isot), maalipinta hyvin onnistunut yms. Mistä hankit/tulostit nuo Suomi-rekkarit?
Pidän!! Nyt tuli kiusaus rakentaa meidän perheen "ryppypeppu" Renu…
Upea vanha Rellu! aivan kuten Timo sekä Petri sanoivatkin niin hienoa, että autolla on esikuva sekä tarinansa.
Maalaus sekä kasaaminen kohdillaan ja tosiaan noi rekkarit täydentävät kokonaisuutta. Myös moottoritila on hienosti kasattu!
No ompas se nätti.Kaikki teko asian melko lailla kohdallaan.Tulee nostalkisia tunteita,näitä meikän nuoruudessa päristeli ja itekin ajoi/kyydissä päivittäin.Samamalli muutaman muun samaaikäluokaa itellä kaapissa odottelee.
PhantomII 13.3.2016 10:55 Vastaa lainauksella
Hieno Tippa! Ja oikein metallivärillä maalattukin vielä. Minkä firman malli? Takalampuista ajattelisin, että Rellu on viimeisimpiä vuosimalleja vai miten?

Malli on tehty elävämmäksi, avaamalla ikkunoita ja se usein riittääkin automalleissa, tietysti moottorin perusdetaljoinnin lisäksi. Vanteet on toteutettu hienosti pintaruosteineen päivineen.
Kiitokset kommenteista! Sarja on Ebbron valmistama, ja optiona on mukana osat (mm. maski, siirtokuvat, sisustan osia) rakentaa myös tuoreempi vuosimalli autosta. Kilvet tulostin samalla tavoin kuin aiemmissa täälläkin esillä olevissa tekeleissäni. Tuota vararenkaan sijoittelua näkee muuten uudemmissakin autoissa, muistan erään kerran työmaalla savivellissä irroitelleeni Ford Rangerin vararengasta samalta paikalta, nyt jälkeenpäin asialle voi jo hieman hymyillä…