Pienoismallit.net

de Havilland Mosquito FB.VI

de Havilland Mosquito FB.VI
Kolmen vuoden tauon jälkeen ensimmäinen valmis malli. Rakentamisen aloitin reilu vuosi sitten ja hyvin nopeasti tämä Airfixin malli osoittautui ehkä liian vaikeaksi minulle.
Päätin kuitenkin, että periksi en anna ja pakkeloimalla sain pahimmat virheet piiloon ja mallin valmiiksi.
Onhan tämä iso 

Kommentit

Erinomainen, siisti "tehdaspuhdas" malli. Kokoaminen siistiä ja maalaus jopa erinomainen! Pientä säistämistä ja käytön jälkiä olisin toivonut (vrt. pyörät), mutta ymmärrän kyllä että isotöisen mallin säistäminen ja "sotkeminen" on korkean kynnyksen takana. Joka tapauksessa miellyttää silmää tällaisenaankin.
Pidän!
Kiitos.
Viimeistely vaiheessa onnistuin tuhoamaan kyljen isot siirtokuvat ja parikin kertaa laskutelineet "räjähti" käsiin kun koneen viimeistely hommia tein. Päätin, että koneeseen en enää tee mitään.
Todella siisti mosse ja iso käsi :0), että sait koneen valmiiksi!. Tosiaan, tota säistämistä vähän kaipasin mutta ymmärrän hyvin päätöksesi. Joudun saman pohdinnan eteen 1:32 B17G:n kanssa. Mitä isompi malli sitä hankalampi säistettävä. Hauskan taustan olit tehnyt. Kuvat hieman tummia ja niitä vosi olla lisää.
On se komia. Tosiaan livenä nähtynä vakuuttavan näkönen. Kuvat hyviä.
Iso ja hieno Havilland! Tehdasuutena ja puhtaanakin kyllin hieno. Propsit myös rohkeasta vedosta lähteä rakentamaan tämän kokoluokan konetta, upea!
Tattista. Kuvia en taida jaksaa ottaa lisää, koska tuota möhkälettä siirrellessä aina jotain rikkoutuu. Tämä oli ensimmäinen lentokone mallini sitten lapsuus vuosien ja kun päätin lentokoneen tehdä, niin tehtiin se heti vaikeimman kautta :-)
AJ 8.3.2016 20:18 Vastaa lainauksella
Moi Esa, Ylläolevia kehuja kompaten, silmää miellyttävä siisti "tehdaspuhdas" malli ja hyvä niin; ei aina tarvitse säistää ja "sotkea". Mainio jätti-iso lekomalli hienosta esikuvastaan ja tuo "vihreä" niittytausta on hyvä. Parhain terveisin, AJ
Hyvin se Mossie on onnistunut, en näe mitään mikä viittaisi siihen että tämä oli liian vaikea malli sinulle. Hyvin maalattu ja pintakäsittelyn kanssa tuo säistäminen on makuasia. Hyvin se toimii näin puhtaanakin!
Pisteet myös rohkeudesta ryhtyä tuollaseen projektiin! Vaikuttava malli.

yst.terv. Seppo V
SUURET ONNITTELUT isoilla kirjaimilla, koska urakka on ollut ISO. Lopputulos on mielestäni erittäin upea!
Kiitoksia. Mallin vaikeudesta pari sanaa. Koneessa oli upeat moottorit ja pommikuilu. Ne on tuonne laitettu ja mielellään ne olisin jättänyt näkyviin, mutta muutamat isot runko-osat eivät vaan istuneet paikalleen. Tämän takia pommiluukut ja moottorien suojapellit piti pakottaa puukolla, pakkelilla ja liimalla paikalleen.