Pienoismallit.net

Tiger I #131

Bovingtonin tiikeri

Mallin aiheena on yksi kuuluisimmista vielä nykyäänkin jäljellä olevista tiikereistä, Bovingotin tankkimuseon Tiger I numero 131. Tankki on kuuluisa, koska se on tällä hetkellä maailman ainoa toimiva tiikeri I. Innostuin aiheesta nähtyäni muutama vuosi sitten livenä tiikerin liikkeessä.

Tankista on olemassa aika hyvät referenssikuvat jo vuoden 1943 huhtikuulta, jolloin britit valtasivat vaunun Tunisiassa. Käytin vanhoja kuvia mallin esikuvina, koska halusin mallin esittävän vaunua juuri ennen viimeistä taistelua. Tästä syystä esimerkiksi mallin tykin putken alta ja tornin alaosasta ei löydy iskemiä, joiden takia vaunu hylättiin. Jätin myös osan muista vahingoista pois tästä mallista. Museoidussa vaunussa on tehty korjailuja ja siitä on ajan kuluessa hävinnyt alkuperäisiä osia, siksi en juurikaan käyttänyt uudempia referenssejä yksinään. Käyttämäni referenssit olivat erinomaisesta Tiger Tank Owners' Workshop Manualista ja netistä erinäisiltä sivuilta.

Tätä Dragonin mallia on suitsutettu ympäri nettiä ja siksi päädyin rakentamaan sen. Malli ei yltänyt aivan odotuksiini. Ohjeissa oli virheitä ja epäjohdonmukaisuuksia. Myös osa osista on vääränlaisia ja koska malli oli aika kallis olisin halunnut enemmän metalli- ja etsiosia sekä kunnolliset telat. Päädyin kuitenkin tekemään mallin suoraan laatikosta.

Malli on maalattu, washailtu, kurattu jne. lähinnä Tamiyan, Vallejon ja AK Interactiven tuotteilla.

Kommentit

Jonkka 4.3.2016 21:08 Vastaa lainauksella
Kukapa ei Bovingtonin Tiikerista olisi kuullut, itse en ole siihen sen enempää perehtynyt mutta joitain nettivideoita ison kissan ärjymisestä olen (aikaa sitten tosin) katsonut. Siksi en osaa arvioida kuinka hyvin olet onnistunut tavoittamaan alkuperäisasua. Muuten lopputulos on kyllä nätti, ehkä vähän puhtoinen mutta Afrikka ei nyt mikään mutakylpylä ollutkaan.
Terve Esko
Dragonit ovat yksityiskohtaisia mutta haastavia juurikin sekavien ohjeiden kanssa. Hienon tiikerin olet kuitenkin kasannut. Lisäätkö vielä palkkiristin takapanssariin? sellainen kuuluu olla, tuossa asussa jota mallisi esittää.
Kuva peräpeilistä.
lisää tietoa ko mallista, jos et jo ole täällä vieraillut.
Esko P. 4.3.2016 21:26 Vastaa lainauksella
Kiitti Kimmo tuosta palkkiristivinkistä. Toki lisään sen! Käyttämissäni referensseissä ei missään näkynyt tuota huonon kuvanlaadun takia, ja onhan se muutenkin aika piilossa.
Erittäin tyylikäs Afrikan Tikru! Mielestäni ulkoasu vastaa varsin hyvin kyseisen taistelutantereen keli- ja maasto-oloja. Kyllä sen vain näkee kun on ammattilainen hommissa!!
Pidän todella kovasti!
Komppaan aikasempia tuossa asiassa, että todella tyylikäs Tiikeri! maalaus on kohdillaan ja kuvat on oikein onnistuneita, tästä minäkin pidän!
Hieno!
Raskas oli vaunu oikeastikin ja jotenkin raskaus välittyy hyvin mallista ja näistä kuvistakin. Hieno!
AJ 5.3.2016 12:42 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Yllä olevia kehuja kompaten erinomainen Tikru I. Tämä lienee onnistunein ja paras Tikrusi. Tuo Kimmon ensiintuoma pieni korjaus ja sitten kaikki on todella bueno!

Maalaus yms. ovat kaikki kohdallaan. Ehdottomasti parhaita saitin Tikruja, ellei peräti paras. Huipputyötä! Terkuin, AJ
Oikein hieno tiikeri. Maalaus ja kuvat hyvin onnistuneita mutta itse olisin myös kaivannut hiukan likaisempaa ulkoasua…tämä tosin on ihan makuasia. Kokonaisuutena tykkään.