Pienoismallit.net

MIG-15UTI

Eduardin suht. tuore Mukelo tuli ährättyä, tarkemmin sanottuna tämä on ns. "over-tree"-sarja, joka tuli levottomana sieluna tilattua heti kun se vaan oli mahdollista. Höysteeksi heitin Eduardin etsiarkin ja SBS Modelin siirtokuva-arkilta löytyi merkinnät.

Suurin motivaatio sarjan kasaukselle oli kiinnostus Vallejon Metal Color- maaleja kohtaan, hyvin näyttivät toimivan, mitä nyt lakkaus teki pinnasta hieman laikukkaan. Syy tuohon löytyy todennäköisesti liian pienestä kuivumisajasta, tiedä häntä, joka tapauksessa noita täytyy testailla enemmänkin. Muuten maalailtu Tamiyan ja Vallejon muilla tuotteilla. Alustan jouduin ähräämään, kun nokkaan ei kokeilusta huolimatta tullut riittävästi painoa.

Loppujen lopuksi olen itse tyytyväinen rykäsyyni. Laadukas malli ja kelpo tuotteilla rakennettu, mutta rakentajan nakkisormet ja "herrasmiesmittakaava" tuottaa ongelmia. Toisaalta tästä taitaa tulla ennätysvuosi, koska tämähän oli jo toinen valmistunut sarja tänä vuonna! ;)

Kommentit

No niin, taitaa olla eka Edun MiG-15 tällä saitilla? Ainakin UTI-versiona ensimmäinen? Eduardin MiG-15 on melko korkeatasoinen malli ja luultavasti saamme hetken aikaa odotella parempaa.

Malli on näin aasinsillan kautta esitettynä siististi rakennettu, eikä moitteen sijaa taida löytyä. Ehkä pinnan yksisävyisyys hieman laskee tasoa, mutta toisaalta jos malli on ollut kokeilualusta uudentyyppisille maaleille, on lopputulos kaikkineen varsin hyvä. Ja ehkä ne laikut tekevätkin pintaan hieman lisää eloa?

Mutta tosiaan näinkin on vallan hyvä.
Mielestäni erittäin hyvin onnistunut metallipinta! Näyttää varsin luonnolliselta. Tässä mittakaavassa ei mielestäni tarvitse/kannata lähteä kovin paljoa paneeliuria korostelemaan.. Ehkä pientä sävyeroa eri paneeleiden/osakokonaisuuksien välille?? Vaikea sanoa. Pidän kovastikin!!
Miellyttää kovin miten tuo hopea on hienosti maalattu. Kelpaa panna näytille!
Hienosti kasattu pikkuskaalan UTI. Minusta tuo jalusta sopii kokonaisuuteen vallan mainiosti. Vaihtaisin otsikkokuvaksi tuon viimeisen, siinä minusta parhaiten tulee esiin se miten hienon koneen olet tehnyt ja siinä ehkä tuo alumiinipintakin tulee parhaimmillaan esiin. Parissa kuvassa kiiltelee vähän liikaakin. Vaikeahko on tehdä luonnollinen alumiinipinta, kiiltoa tuppaa tulemaan usein vähän liikaa. Luonnossahan noiden koneiden pinta oli aina hieman tummunut, hapettunut.
Pekka 3.3.2016 14:35 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista. Hieman tosiaan jäi kone kiiltäväksi, etenkin kun muistaa, että mukelot eivät varsinaisesti olleet metallipintaisia, vaan maalattu jollain alumiinijauhelakka sekoituksella. Koneen jätin tarkoituksella suht. siistiksi ja esim. litkuttelin vain joitakin luukkujen saumoja, sekä ohjainpintojen välit. Lisäksi maalailin jokusen luukun ja ilmajarrut eri sävyillä, mutta ne ei tahdo huonoista kuvista erottua.
Tottapa tosiaan, kun tarkemmin katsoo niin ilmajarrut jne. on erisävyisiä, niin kuin kuuluukin. En huomannut vaan ensin katsoa niin tarkkaan kuvia. Sorry. Ja litkuttelut ovat aivan riittävät näin viimeisteltyyn koneeseen.
Itselläni on edun mig-15 työn alla lähinnä juuri sen takia että haluan testata noita Vallejon Metal Coloreita. Mitä sävyä käytit tuossa päävärinä? Näyttää todella hyvältä, sekä rakennusjälki että maalaus, eli lupaavan oloisia värejä! Lakkasitko tuolla Metal Colorin omalla lakalla? Hieno malli!
Pekka 7.3.2016 17:04 Vastaa lainauksella
Perussävy on Aluminium kiiltävän mustalla pohjalla, lakkana on Tamiyan Clear. Joku satiinilakka vois ehkä tehdä enempi esikuvanmukaisen värin.
P.P. 8.3.2016 17:26 Vastaa lainauksella
Hieno! Itsellä kohta nuo metal colorit testissä, mustangia varten. Nuo värit ovat jopa läpimurto akryylimetalliväreissä. kaipasin pikkuisen enemmän washilla litkuttelua , mutta hyvähän tuo on nytkin.