Pienoismallit.net

F-14A Tomcat "VF-84 Jolly Rogers 1980"

F-14 Tomcat on Yhdysvaltain laivaston lentotukialuksilla käytetty kaksimoottorinen ja -paikkainen hävittäjälentokone, jonka päätehtävät olivat ilmaherruus ja laivaston ilmapuolustus. Yhdysvallat käytti F-14-koneita vuodesta 1974 vuoteen 2006, jolloin ne poistuivat käytöstä. (Wikipedia)

Tämä "Jolly Rogers" päätyi työpöydälleni tampereen Harrasteesta ja vietti siinä yllättävän pitkän ajan. Malli on tehty suoraan laatikosta ilman mitään kommervenkkejä ja maalattu pitkälti Tamiyan akryyleillä. Tamiyalta ei löytynyt suoraan oikeata sävyä (light gull gray) joten sekoittelin sävyn internetistä kaivetuilla vinkeillä. Litkuttelut ja paneelirajat tein Mig:in öljyväreillä. Halusin että kone on käytetyn näköinen.

Taas tuli opittua uusia asiota ja paljon on vielä opittavaa. Muutama vinkki myös itselleni muistiin:

-älä käytä liika flat basea
-älä ruiskuta paneelirajoja umpeen
-ennen siirtokuvia, lakkaa huolellisesti
-älä roplaa sitä mallia jos se näyttää jo hyvältä

Kommentit ja arvostelut ovat tervetulleita jos siltä tuntuu.

Kommentit

Hyvän näköinen Tomcat. Risteilyn loppupuolella voisi olla hyvinkin tuolla lailla rähjääntynyt, eli siinä olet onnistunut mainiosti. Omaan silmääni tuulilasin sininen on liian tumma.
Kuvat ovat ikävän tummia. Tästä syystä jätän arvostelematta. Mutta yleisvaikutelma on todella hyvä, maalipinta on juuri sopivan kulahtanut ja realistisen näköinen. Saitko noin nätin todella vain perusmaalauksella plus litkutuksella?

Ei tuosta mitään valittamista oikein keksi. Nokan pitot-putki näyttäisi hieman turhan jämäkältä esikuvaan verrattuna, mutta kun tämä oli suoraan laatikosta niin tämäkin ongelma on sarjassa eikä tekijässä. Kaikin puolin hienoa työtä.
Kiitos rakentavasta palautteesta!

Maalasin pohjalle mustalla varjostuksia ja päälle päävärin, lisäksi vain öljyillä litkuttelua ja mattalakka. Tarkoitus oli nimenomaan saada aikaiseksi työurakan loppupäässä olevan näköinen kone.
Ensin nokkaputkena oli sirompi versio, mutta referenssikuvia katsoessa tämä jämäkämpi oli juuri tässä vuoden 1980 versiossa.

Lisäsin myös yhden päivänvalokuvan.
Hieno malli komiasta koneesta. Lisäplussaa annan aseistuksesta, jonka mallaamisen itse koen hiukan epämiellyttävänä touhuna, mutta joka antaa malliin ulkonäköä.