Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 81A-2

"Lentävien tiikereiden" eli American Volunteer Group:in Curtiss. Tämän yksilön ohjaajana toimi Robert T Smith.

Malli on rakennettu Airfixin sarjasta. Siirtokuvat ovat Kits-Worldin siirtokuva-arkilta. Pyöräkuilut, laskutelineluukut, pakoputket, siipiaseiden lieskaputket sekä korkeusvakaimet ja -peräsimet ovat Quickboostin resiinejä. Myös spinneri on Quickboostilta. Spinnerin mukana tulleet lavat olivat liian kieroja, joten käytin Airfixin lapoja. Ohjaamossa ja tähtäimissä on käytetty Eduardin etsejä. Antennilangat ovat elastaania.

Kirkkaat osat ovat mielestäni sarjan heikoin osa-alue. Ne ovat paksuja, eikä kuomu sulaudu mallin linjoihin riittävän sujuvasti. Siksi sahasin tuulilasin irti ja laitoin liikkuvan osan syrjään. Malliin päätynyt kuomun liikkuva osa on nyt varaosalaatikosta löytynyt, peräisin kenties Azurin Curtiss Hawkista. Tulevaisuudessa saatan vaihtaa kaikki kirkkaat osat.

Maalit ovat Lifecolorin akryylejä sudilla levitettyinä. Nyt valitsisin astetta tummemman ruskean, kenties Dark Earthin.

Rakentelu ja maalaus sujuivat mukavasti mattalakkaukseen saakka. Humbrolin aiemmin moitteetta toiminut mattalakka jäi tahmeaksi. Ilmeisesti en ollut sekoittanut lakkaa riittävän hyvin. Jatkossa sekoitan.

Lakkausongelmista johtuen mallin vanhennus jäi jonkin verran kesken ryhmiksen dl:n alkaessa iskea päälle.

Kiitos ryhmiksestä, oli mukava saada klassinen hainkita-Curtiss hyllyyn.

Kommentit

Hieno PM-debyytti, eiks tää taida olla? Tykkään erityisesti roikkuvista korkeusperäsimistä, tuo aidon tuntua. Etsit ovat usein hankala laittaa, mutta esim. just tähtäimissä tuo kummasti eloa malliin.

Esikuvasta tulee mieleen joulu 1979, jolloin sain vanhemmilta lahjaksi Revellin 1/32 P-40E:n. Kannessa AVG:n maalauksella oleva yksilö. Oi niitä aikoja ennen etsejä, akryylejä ja siirtokuvien settersoftereita!

Lisää hainkitaa vaan!
Kiitos, Tero, aiemmin on ollut esillä Petsamon Mersu. Tuo korkesperäsimien poikkeuttaminen muuttuu rutiiniksi Spitfire-projektien kanssa, ja näiden resiinipalikoiden kanssa se oli äärimmäisen helppoa. Myös resiinitelineluukkuja suosittelen Airfixin Hawkiin/Tomahawkiin, jos aftermarket-palikoilla haluaa pelata. Pieni yksityiskohta, mutta vaikuttavat paljon - tosin noista kuvista vaikutusta ei voi nähdä.

Itselläni AVG tuo mieleen aihetta käsitelleen Siivet-lehden (ellei sitten ollut Ilmojen korkeajännitys) jostain 1980-luvun alkupuolelta. Oi niitä aikoja, todellakin.
Jokin näissä Curtisseissa aina viehättää!
Erittäin onnistunut kone maalauksen ja kasauksen puolesta.
Plussana mainittakoon resiiniosien käyttö, lisää näyttävyyttä huomattavasti.
No vot Sie!!!