Pienoismallit.net

Shenyang J-15

"Flying Shark"

Kiinan ensimmäinen lentotukialaus hävittäjä. Koneen ensilento tapahtui vuonna 2009 ja esiteltiin vuonna 2013 jolloin massa valmistus alkoi. Mikään suur menestyjä tämä ei ole ollut alan julkaisuissa. Huono toimintasäde ja ja nousuongelmat täydessä kuormassa tukialukselta. Katapultti valmiutta tässä koneessa ei ole vaan käyttävät "Ski Jump" nousua tukialuksen kannelta.

Malli oli oikein kiva tehdä. Melko laadukas sarja mielestäni. Osat sopivat hyvin paikoilleen.
Sarjassa on mukana monta eri siipi, laippa, siiveke vaihtoehtoa. Itse valitsin nuo taitetut siivet lähinnä jo hyllytilankin takia. Mukana tuli myös palanen tukialuksen kantta mutta sitä en saanut vielä valmiiksi.
Maaleina käytetty Humbrollin ja Alcladin maaleja.

Kommentit

Kas, nyt on hiukan eksoottisempaa konetta esillä. Koneen jäljet johtanevat Suureen ja Mahtavaan naapuriimme?

Kaunis muodoiltaan, vaikka ei mikään kaikenpuolinen aerofysiikan malliluomus olekaan, ainakaan teknisesti ajatellen. Malli on tehokkaan harmailla sävyillä toteutettu ja harvemmin malleissa nähdyt prototyyppimerkinnät ovat harvinainen lisä mallin pintaan. Lisäplussaa tulee vielä taitetuista siivistä, jotka nekään eivät malleissa kaikkein yleisin tehokeino ole ja jotenkin tähän malliin ne sopivat varsin hyvin.
Jaws 5.3.2016 01:26 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista, Malli oli niin kiva tehdä että jäi harmittamaan ne kaikki mahdolliset vaihtoehdot mitä tuosta olisi voinut saada aikaan. Nyt jäi muovikassillinen ylimääräisiä osia ylimääräiseksi.
Kappas, tää olikin mennyt ihan ohi silmien! nooh parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

Nätisti kasattu ja maalattu malli, realistisen näköinen! siirtokuvat hyvin paikoillaan ja noi taitetut siivet sopivat tähän todella hyvin. Modernit hävittäjät on aina hienoja vehkeitä. Itsellänikin käynyt mielessä tehdä MIG-29 "bluecamo" naamiomaalauksella.
Jaws 5.3.2016 21:33 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista. Itsellänikin tää itä ihan uusi aihe, Kiina, Venäjä jne. Hienoja laitteita anyway…
mtek 6.3.2016 22:48 Vastaa lainauksella
"…vaikka ei mikään kaikenpuolinen aerofysiikan malliluomus olekaan…"

Eikös näissä Su-27 -perheen jälkeläisissä ja kopioissa juurikin aerodynamiikka ole se ylivoimaisin ominaisuus. Elektroniikassa, tutkissa ja asejärjestelmässä häviävät läntiselle teknologialle, mutta aerodynamiikassa ovat omaa luokkansa (esim. Pugatshovin kobra ym. temput tehtiin ensimmäisenä näillä, ja vielä ilman uudempien mallien kääntyviä suihkusuuttimia)

Rakennetusta mallista itsessään: Helkkarin hiano!
Jaws 7.3.2016 08:45 Vastaa lainauksella
Kiitos kommentista.

Suurin onglema tässä konetyypissä taitaa olla tuo maksimi ohjus/pommi kuorma. Alitehoiset moottorit ei jaksa nostaa konetta täydessä lastissa tukialuksen kannelta. Polttoainetta joudutaan vähentämään joten tuo toimintasäde pienenee ilman ilmatankkausta.
Tuotapa juuri tarkoitin aerofysiikalla (tosin hiukan epämääräinen määrittely), mutta koneen suoritusarvot kaikkinensa eivät ole parhaat mahdolliset - mutta milläpä koneella ne kaikilla kuormilla olisikaan.

Mutta kaunis kone tosiaan.