Pienoismallit.net

T-55

Mukaelma puolustusvoimien käyttämästä T-55 vaunusta. Ajankohta vaikkapa tuohon 70-80 lukujen vaihteessa. Paketointi alunperin BTU-55 versio.
Vähän ongelmia kiillon kanssa tässä kuten aikaisemmassa T-54:sakin. Jostain kumman syystä Tamiyan matta jäi puolikiiltäväksi, kahdesta kerroksesta huolimatta. Tämän jälkeen koetin vanhalla Humbrolin matalla. Tulos täysin kiiltävä. Olisiko syy perinteinen huono sekoittaminen .
Ratkaisuna tällä kertaa Revell:in matta, arvosana tyydyttävä. vaikka pientä kiiltoa näköjään putkessa vielläkin.
Nuo tornin kahvat taittelin messinkilangasta kuten hinausvaijerinkin. Tukki balsaa.
Noh tämä tälläinen. Mukavia ja nopeita rakennella nämä pikku skaalan vaunut.

Kommentit

Hyvännäköinen "Kimmo-kenttävihreä" T-55! Tässä tuota kiiltelyä ei mielestäni niin paljoa näy. Jotenkin tuo kokardi vaikuttaa vähän oudolta. Koko näyttää hieman isolta ja sinisen sävy näyttää hieman vaalealta. Mutta yhtäkaikki - tyylikästä itärautaa!
Mukava malli, ja vaihteeksi ennen sirpalekuviota. Itselläni suunnitteilla samanaikuinen T-54. Kokardin sinisen ympyrän suhde ei tosiaan taida olla ihan prikulleen, mitä ei arkilta varmaan huomaisi. Mutta vihreän sävy on minusta hyvä.

Kiiltely on niitä asioita, jotka ovat vähän "katsojan silmässä". Minusta suomalainen panssarivaunu saa olla aina vähän pölyinen kauttaaltaan, ja yleensä telakoneisto ja takamus ovat läpeensä kurassa tai pölyssä ellei nyt paraatissa olla, mutta eihän se pohjamaali ihan samettimatta toisaalta ole. Minusta tässä tuo tornin posken pieni kiilto on peräti paikallaan. - Itselläni on ollut ongelmaa näitten uudenaikaisten pesutekniikoiden jälkeen: mattalakka ei tahdo enää purra. Ongelma häiritsee kuitenkin erityisesti figuureissa, ja muiden kuvia selatessa huomaan, ettei kirous koske vain minua.