Pienoismallit.net

Spitfire Mk.IXe

IAF

Israelin ilmavoimien käyttämä Spitfire Mk.IXe.

Malli on kotoisin Eduardin Royal Class paketoinnista, rakenettu suoraan laatikosta. Ainoa ongelmakohta oli tuo moottorin yläpelti joka koostuu kahdesta osasta, vaati aika paljon hiomista että näytti hyvältä.

Peräsimen puna valko raidoitus myös maalattu (olis myös löytynyt siirtokuvana)

Viisastuneena hankin seuraavaan eduardin spittiin barracudalta tuon ylemmän moottoripellin resiniosana jolloin pääsee helpomalla.

Kommentit

Tyylikäs Spitti! Kaikin puolin onnistunut kokonaisuus!! Jokin näissä IAF:n koneissa vaan on niin hienoa…
Pidän todella paljon!!
Tulee ilmi Mk.IXe:n aseistuksen käänteinen järjestys siivessä ja sivuvakaajan teräväkärkinen muoto (joka ei ollut toisaalta kaikissa IXe:ssä). Spiteissäkin on mielenkiintoisia pointteja.
Hieno ja yksityiskohtanen Spitfire. Erityisesti pidän tässä peräsimen raidoituksesta johon on jaksettu nähdä vaivaa maalaamalla.
Kokonaisuutena myös todella toimiva maalauksineen päivineen.
Kiitoksia kommenteista
Hieno ja hyvin tehty Spitfire hieman harvinaisemmilla merkinnöillä. Hyvä kokonaisuus. Mitä värejä IAFn Spitfireissä käytettiin? Näytöllä ne vaikuttavat OD41 ja EDSG sävyiltä joka olisi aika erikoinen yhdistelmä.
Värit ovat eduardin ohjeen mukaan Dark Green / Ocean Grey ja alapuoli medium sea greay. En ole tuota ohjetta pidemälle tutkinut joten en tiedä pitävätkö eduardin tiedot paikkanssa.
PhantomII 27.2.2016 17:14 Vastaa lainauksella
Israelilaiset Spitfiret oli maalattu brittiläiseet vihreä/harmaa-kaavioon pääsääntöisesti, poislukien metallipintaiset ja yksi musta Spit, joka kuului Ilmavoimien komentajalle. Mielenkiintoinen poikkeama on IDF:n Spitfiret, jotka maalattiin myöhemmin brittiläiseen WWII alkupuolen vihreä/ruskea-kaavioon, jotta israelilaiset Spitit pystyttiin ilmassa erottamaan alueella toimivista englantilaisista Spiteistä. Tämä siksi, että oli tapahtunut pari "väärinkäsitystä" näiden kahden maan Spitien kohdatessa. Israel ja Iso-Britannia ei olleet missään vaiheessa sodassa keskenään ja välikohtaukset luonnollisesti olivat kiusallisia.

Malli näyttää varsin hyvältä ja on kiva nähdä näitä "käänteisellä" siipiaseistuksella varustettuja Spit-malleja. Kehut on jo lausuttu yllä, joten yhdyn vain kollegoiden ylistyskuoroon.
AJ 27.2.2016 19:56 Vastaa lainauksella
Moi Michael, Kiva Ipo-Spitti ja hyvästä Edun paketoinnista. Hillityn tyylikäs. Parhain terveisin, AJ
Kiitokset väriselvityksestä. Pitää vissiin säätää monitorin värejä…

E-P