Pienoismallit.net

Gallipäällikkö

Asterixin serkku

Näitä näyttää valmistuvan tasaiseen tahtiin - yksi vuodessa. Tällä kertaa aiheena on Pegason valmistama galliaispäällikön rintakuva. Tältä Asterix olisi varmaan näyttänyt luonnossa :-)

Pohjan spreijasin ensin peittävästi Citadelin Chaos Black:llä ja sen päälle tein "esivalon" eli vedin (taaskin spray-purkista) vallitsevan valon suunnasta Skull White -sävyllä ohuesti ja ei-peittävästi. Lopputuloksessa tämä näkyy lähinnä viitan poimuissa ja aivan syvimmissä varjoissa. Muuten malli on maalattu pääosin Andrean maaleilla ja musteilla. Metallipinnoissa käytin Dark Starin Molten Metal -sarjan tuotteita ja viimeistelyssä Daler&Rowneyn taitelijanakryyleita. Ihan lopuksi korostin joitain yksityiskohtia FaberCastell:n Polychromos-puuväreillä. Lakka puuttuu vielä pinnasta - se täytyy laittaa, jotta puuvärit pysyvät kiinni.

Suppeasta värimaailmasta - lähinnä ruskeaa ja punaista - huolimatta tämä ei kuitenkaan ollut mitenkään monotoninen maalattava. Vaaleat hiukset koin vaikeaksi. Niiden kanssa nykertäessä meni varmaan kolmannes koko malliin käytetystä ajasta, enkä ole niiden osalta kovinkaan tyytyväinen lopputulokseen. Muuten koen onnistuneeni hyvin. Vastaa hyvin tämän hetkistä osaamiseni tasoa.

Laitan pisteytyksen päälle, mut mieluummin kyllä otan vastaan sanallisia kommentteja kuin pelkkiä numeroita - niistä kun ei oikein pysty päättelemään miten voisi itseään kehittää tässä harrastuksessa.

Kommentit

Hienot metallipinnat ja varjostukset kankaissa. Erityispointsit luonnollisista silmistä !
Upee busti, hyvin maalattu ja kuten JussiTee tossa sanoikin niin varjostukset hienoja sekä luonnollisetsilmät ja katse!
Very well done!
Isoja figuja ei aina ole helppo maalata, vaikka niin luulisi, sillä kaikki on isompaa ja näkyy paremmin…toisaalta isossa ei tarvitse valoa auttaa niin paljon ja korostaa asioista.

Omat "rakentavat" kommentit (mitä valokuvista nyt voi arvioida):
- Viitta kaipaa enemmän tummuusasteita, lähinnä selkeämpiä sävyjä isommille varjo ja valoalueille, ei ainostaan laskosten teräviin reunoihin. Syvyys-massavaikutelma toisin sanoen katoaa rajoittuneessa sävyskaalassa.
- Ihon sävy, joka on melkoisen punakka (after sauna), eli oman näkemykseni mukaan noita ihon sävyjä saa olla 4-6 kpl. Hyvä että liiallisia korostuksia tässä koossa ei ole, mutta sävyjen tasapainoon ja kiinnostavuuteen kannattaa satsata.
- Itse lisään isoissa figuissa ohuelti kirkasta lakkaa silmiin, jos hyvin valetut ja selkeät silmät. Liiallinen kiilto toisaalta kuvaa sitten enemmänkin itkua…
"Asterixin" kasvot muistuttaa hiukan Gerard Depardieuta nuorempana ja hoikempana :-) Nyt on mies jo Obelix mitoissa, jota esittikin ainakin parissa elokuvassa…

Metallit, nahkaosat ja viitta ovat mielestäni hyviä. Erityisesti rinnassa oleva iso, pyöreä metalliosa on valopisteineen hieno.

Ihon sävyt kaipaavat oman mittapuun mukaan lisää kontrastia. Varsinkin varjosävyjä 2-3 lisää. Valoja poskipäihin, nenän kaareen ja leukaan.

Kilpi sopii hyvin kokonaisuuteen, mutta näkisin mieluusti reippaasti lisää likaa ja kulumia.

Olet aiheesta tyytyväinen tähän. Kaiken kaikkiaan HUIMA parannus maalauksessa vrt. edellinen mallisi! Uutta työn alle, sillä yksi/busti vuosi ei riitä millään jos aikoo kehittyä lisää.
Kiitos hyvistä kommenteista. Koitan kiinnittää näihin enemmän huomiota seuraavissa projekteissa. Rinnan metallikuvun huippuvalo ei luonnossa ole yhtä voimakas kuin kuvassa. Kuvaustilanteen valaistus taitaa liiotella sitä. No, ainakin metalli kiiltää sopivasti :-P

@Petri: olet ihan oikeassa siinä, että enemmän pitää tehdä jos aikoo tosissaan kehittyä. Perhe, koti ja työ ovat kuitenkin ne tärkeimmät, ja niiden jälkeen jäävästä ajasta kilpailee monta mielenkiinnon kohdetta. Pitää vaan koittaa jakaa käytettävissä oleva aika jotenkin mielekkäästi niin, että tämäkin hieno harrastus saa riittävän suuren osan.