Pienoismallit.net

Hunting Wolf

U-69 rahtilaivan kimpussa

Revell:n U-BOOT VIIC tuli rakennettua jo vuosia sitten ja ankkuroitua uppopuun palasen päälle. Malli oli kokonsa puolesta (94cm + alusta) melkoisen hankala säilytettävä ja melkoinen pölynkerääjä hyllyn päällä. Se olikin kokenut kovia olleessa huoneen nurkassa pystyssä muutamat vuodet mm. toinen potkuri/syvyysvakaaja olivat kadonneet jonnekkin. Meinasin heittää mokoman roskiin, mutta päätin sitten antaa sille uuden merellisen elämän.
Lyhensin boottia reilusti molemmista päistä.Olin maalannut aluksen jo kertaalleen enkä halunnut poistaa vanhoja (laiskuus), joten ohuelti vain uutta maalia hieman niskaan. Väreissä menin hieman mutu tuntumalla, joten eivät varmaan ihan oikein. Lisäilin myös hieman ruostetta ja sekä valumia ympäriinsä. Hommasin myös CMK:n (N72004) tekemän setin, jossa oli erilaisia lisäosia torniin ja aseistukseen. Aluksen päätyihin tein ulokkeet, eteen yksi ja taakse kaksi, joihin kiinnitin bootin vaijerit.

Meri on styroksia, joka on päällystetty seinätasoitteella. Muutama reilu hionta ja tasoitus taas pakkelilla. Ruisikulla eri sävyistä sinistä ja lopuksi pari kerrosta sinisellä sävytettyä epoksihartsia pensselillä päälle. Figujen maalaus 1:72 koossa on kyllä haastavaa, ovat niin pirskatin pieniä. Taidan pysyä suosiolla 1:35 skaalassa.

Kommentit

On komia! paljon tekee kun panostaa myös valokuvaukseen.
Synkkä aava meri antaaa kyllä tunnelmaa työhön!
Hyvältä nuo figut ainakin kuvissa näyttää.
itse U-boot on hienosti tehty. Ja sittenkun sen ympärille kasataan tällainen dioraamantapainen, niin miltei sanattomaksi vetää.

Pikkasen jos saa kritisoida, niin onko nuo etusivun vesivaahtoroiskeet oikeassa ympäristössä juurikin tuollaisia? kieltämättä en itse kyllä keksi miten ne voisi saada paremmaksi.

Kuvaus on myös huippuluokkaa. No ehkä noiden karaistuneiden merikarhujen mallinnus 1/72 skaalassa? Haastavaa se on tietysti.
AJ 28.2.2016 18:22 Vastaa lainauksella
Moi Tommi, Ylläolevia kehuja kompaten hienosti tehty ja upeasti kuvattu. Idis diossa on mainio ja dynamiikkaa riittää. Erinomainen dio! Parhain terveisin, AJ
Tosi komea idea, ja toteutus pirskatin hyvä.
Eipâ kadonnut kadonneiden mallien roskikseen.
KUVAUS HUIPPULUOKKAA OIKEA ATLANIN TUNNELMA;
No jopas tuli hieno, elokuvamainen U-vene näytille. Liikkeen tuntu on varsin onnistunut. Mikä on vaikeaa. Ja mitta 1:72! Pidän varsinkin keskimmäisestä kuvasta, jossa torni. Tosi jees!

Tästä "elokuvamaisuudesta" annan lisäpisteen. Vaikka en juuri malleja arvioi, hyvien ja varsinkin sitä mallarin sielua raapaisevan kohdalla kiltisti nöyrryn ja pisteytän. (tarkoittaa että en anna huonoja pojoja, mielummin olen antamatta)

Mallissahan ei ole tärkeää, onko se juuri "oikean" värinen tai muuta soopaa. Tai monta niittiä tähystäjän jalan alla! Tämäkin täysin fiktiivinen tilanne, ja kokemuksesta voin sanoa että tuolta ei merellä juuri ikinä näytä.
Mutta tähän se sopii. Hyvin. Myös alus on juuri oikean värinen. Koska näin vain on. Jos malli näyttää näin hyvältä, se on oikein.
On kyllä hienosti tehty. Nuo figuuritkin on hyvin maalattu.
No nyt on komee U-bootti! Merialusta taustoineen yhdistetty malliin sopii paremmin, kuin hyvin. Isot propsit myös hyvin maalatusta mallista sekä vedestä, tää toimii.
Kerrassaan upea dio. Tausta, vene ja figut kaikki onnistuneet mainiosti. Piti oikein zoomailla noita kuvia ja ihastella niiden realismia. Respect.
Kiitos ja kumarrus kommentoiille!
No kertakaikkiaan! Aivan loistava dio ja figut ovat erittäin mallikkaat!! Veljpojankin veti ihan puhumattomaks!

Parhain terveisin Seppo V
No on kyllä todella upean näköinen dio. Aitous ja liikkeen tuntu on "käsin kosketeltavissa". Meri pilvitaustoineen on todella aidon näköinen, voisi kuvitella että iltahämärässä kuunvalon loisteessa kaikki voisi näyttää juuri tuolta. Itse vene ja figut mittakaava huomioiden ovat mielestäni onnistuneet myös hyvin.
Panu P 1.3.2016 12:44 Vastaa lainauksella
No nyt on kyllä niin komea sukellusvenedio, ettei voi muuta sanoa ku hattua nostaa. Meri on onnistunut erinomaisesti. Tästä katselisi mielellään tarkempia kuvia enemmänkin.
Idea ja toteutus on tässä huippua! Tuo vanhan mallin kierrätys dioraamaan on hienosti onnistunut. Meri aaltoineen ja vaahto näyttää mun silmään tosi hyvälle. Eikä figuissakaan ole valittamista!
Nice!
Onnittelut ansaitusta viikon mallista!! Jeess!!

terv. Seppo V
AJ 8.3.2016 18:58 Vastaa lainauksella
Moi Tommi, Onnittelut viikon mallista! Parhain terveisin, AJ
Täältäkin onnittelut viikon mallista!