Pienoismallit.net

Fokker Dr. I FR454/17

Lothar von Richthofen

Kuuluisan "Punaisen paronin" Manfred von Richthofenin veljen Lotharin kolmitaso-Fokker.
Kyseessä on Eduardin varsin laadukas "weekend"-paketointi tästä ehkä kuuluisimmasta ensimmäisen maailmansodan hävittäjästä. Kävin pitkään kamppailua siitä kumman veljeksen koneista teen mallin. Lopulta päädyin Lothariin, koska halusin kokoelmiini myös tämän keltaisen version. Malli meni kasaan ongelmitta, mutta Eduardin siirtokuvat käyttäytyivät vähän hassusti, mutta onneksi vedellä ja siirtokuva-aineilla sain kansallisuustunnukset pelastettua. Ko. koneen naamiomaalaus ja sen raidallisuus ei tule niin hyvin kuvissa esiin kuin se luonnossa mallissa näyttää. Tein naamiomaalauksen kuten alkuperäinenkin tehtiin: vaalean kangaspinnan päälle lähes kuivalla lattapää siveltimellä yhden suuntaisia vetoja…
Jälleen kerran Tamiyan akryyleillä ja sivellin työskentelyllä.

Kommentit

Hmm…, nuo yläsiiven siivekkeet. Ovatko ne laskeutumissivekkeet, vai kiepsautussiivekkeet?

Muuten hyvin tehty ja maalattu.
Kappas vain. Siivekkeet ovat lipsahtaneet samaan suuntaan! Muuten tosiaan ihan jees!
Nää kaks ja kolmitasot on aina yhtä upeita koneita, hieno tämäkin! :)
Useimmissa konetyypeissä kaartosiivekkeet roikkuvat hieman jättöreunan alapuolella, kun ohjausauva on keskellä ja ohjaimet on viritetty oikein. Tässä ne roikkuvat liikaa, että asian voisi perustella ym. selityksellä.

Poikkeutettuna ylös nouseva siiveke nousee eenemmän ylös, kuin alas laskeva painuu. Tätä kutsutaan siivekedifferentiaaliksi. Kokonaan oma lukunsa ovat koneet, joissa siivekeohjaus on hydraulinen.

Malli on joka tapauksessa onnistunut! Värit on valittu hyvin ja pinnan sileys hivelee silmää. Hyvän näköinen nurmialusta tuo reilusti lisää plussaa.
Nyt olen ymmälläni… Siis nuo siivekkeet on väärin. Aiemmista kommenteista päätellen allekirjoittaneelle tullut virhe siivekkeiden asettelusta. Jos ymmärsin oikein, niin siivekkeet olisi tullut asetella toinen alas ja toinen ylös… Oliko näin?
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Jos ymmärsin oikein, niin siivekkeet olisi tullut asetella toinen alas ja toinen ylös… Oliko näin?
Joo, ei noissa ekan kähinän hävittäjissä ollut laskusiivekkeitä siivissä, vaan kaartosiivekkeet, jos ei ollut siivenkiertomekanismia.
Tulipahan sitten töpättyä taas kerran🙃🙃
Petri Jaakkonen kirjoitti:
Tulipahan sitten töpättyä taas kerran🙃🙃
Älä nyt, pikku vika ja kaikesta oppii;)
Niinpä! Ja on todella hienoa, että tällä saitilla on oikeita asiantuntijoita. Minulla ei ollut aavistustakaan noista ensimmäisen ison kapinan koneista ja niden siivekkeiden käyttäytymisestä ennen kuin nyt. Kiitos kaikille kommentoijille. Olen otettu ja tietomääräni lisääntyi taas huomattavasti!
Nätti kone ja alusta antaa viimeistelee mallin mukavasti. Rakensin itte saman koneen samasta weekend paketoinnista:)
Näpsäkkä malli soivalla monivärimaalauksella, puupotkuri onnistunut!
YT
Kalle
Hyvän näköinen. KAIKKIEN koneiden siivekkeet liikkuvat toinen ylös, toinen alas.