Pienoismallit.net

BL-117

Original Finnish BadAss Bomber

Airfixin uudesta sarjasta rakennettu, lähes suoraan suoraan boxista antennilankaa lukuunottamatta. Siirtokuvat AML 72016 arkista "Bristol Blenheim over Finland" jonka mukaan Blennu on helmikuu 1940 talvisota-kuosissa. "Kallo ja pommi" kuulemma maalattiin pyrstöön lentomestari V.Salmisen 21:n pommituslennon jälkeen. Tarkoitus on ollut luoda illuusio tositoimissa ja ankarissa oloissa kulahtaneesta sotaratsusta.
Referensseinä toiminut siirtokuvaohje ja yksi kirjastosta lainattu kirja. Asiantuntijat osaavat varmasti osoittaa mallista ristiriitaisuuksia mutta otin silti riskin rakentaa suomikoneen ihan rakentamisen ilosta ilman liiallisen triviatiedon haalintaa, suurin syy lienee kuitenkin se, että tuo "kallo ja pommi"- logo on vaan niin magee…

Airfixin sarja oli mukava rakentaa. Lisäkilkkeillä sen saa varmasti nostettua toiseen potenssiin mutta pieni lisätyö, lähinnä aukiporaukset, päivittää ulkonäköä jo aika tavalla.

Kommentit

Aivan älyttömän tyylikäs "Peltiheikki"! Maalaus, paneeliviivojen tehostus ja säistäminen todella tyylikästä! Maalien sävytkin miellyttää silmää. Ja oikeassa olet: tuo "Pääkallo+pommi" on todella tyylikäs. Ainoa kritiikki liittyy tuohon antenniin; näyttäisi antennilanka vähän vetäneen antennin vinoon. Ja oliko näissä 1-sarjan Blennuissa antennilangat? Nyt ei referenssikirjoja saatavilla, mutta sellainen muistikuva on ettei noissa tuota antennilankaa olisi ollut.
Mutta joka tapauksessa erinomainen suoritus. Upeat kuvat. Itsellä jatkosodan alun Blennu I viimeistelyä vailla.
Pidän!!
Referenssikuvien mukaan antennilanka oli ja nimenomaan tuon mallinen. Antenni on vähän taakse kallellaan, lanka ei sitä vetänyt koska se on erittäin helposti venyvää elastaania. Nyt kun tarkemmin kuvia katsoo antennin voisi tosiaan suoristaa, ovat näemmä kuvissa lähes pystysuorassa. Hyvä huomio !
Ok! Tsekkasin äskettäin netistä; kyllä antennilanka tuossa BL-117 on. Itselläni tosiaankin kalkkiviivoilla BL-142 ruskea-vihreä-mustassa kuosissaan… Ja tuossa yksilössä kun ei lankaa ollut niin muisti teki liikaa yleistyksiä! Mutta hyvä kun korjasit!
Mieletön suoritus tähän mittakaavaan.Kaikki kohdallaan kuvausta myöten.
Komia "Peltiheikki"! Itsellä on laatikko hyllyssä odottamassa. Katselin osia ja totesin, notta aikas hienolta näyttää. Tämä Pasin tekemä ja Mallix lehdessä ollut Blenu ovat todiste siittä, että mallisarjasta saa hienon, jos ion taidot kohillaan. Pasilla ja Eetu Tahvosella ne ovat.
Onnittelut hienosta mallista!!

Terv. Seppo V
Ihan esikuvansa mukainen Blennu ja ainakin minun mielestä vastaa ulkonäollisesti täysin talvisodan aikaisia, joten siinä mielessä triviaalitieto on myös sinulla ollut erittäinkin hyvin hallussa. Maalaus on kyllä viimoisen päälle hieno ja onhan tietty kasaaminenkin ollut hallussa. Kaiken kruunaa vielä itse kuvaaminen pilvitaustoineen. Kyllä se aina parantaa lopputulosta kun viitsii nähdä hieman vielä vaivaa mallin tänne esiintuomisessa. Hyvä suoritus!
Todella hieno ja silmiä "hivelevä" kokonaisuus. Olennainen onkin kerrottu edellä ja olen muiden kommentoijien kanssa samaa mieltä. Well done Pasi
Es ist gut, sehr gut Blennu! komppaan ylläolevia, tykkään.
Hieno Blennu, varsinkin maalaus on onnistunut hyvin. Nillittäjä kun olen, niin nuo Bolingbroke patit hieman häiritsevät.
Mika Kauranen kirjoitti:
Nillittäjä kun olen, niin nuo Bolingbroke patit hieman häiritsevät.
Mitkä patit? Juu, tiedän että puhut Bristol Bolingbrokesta, mutta mitä patteja ei sitten Blennussa olekaan?

Niin ja jos nillittämistä jatketaan kaiken kehumisen jälkeen niin oikeanpuolen moottorin suojuspellissä on aika iso rako? Siiven johtoreunan lähestymisvalot kaiketi on "oikeesti" toisen malliset ( kaksi pyöreätä lamppua rinnakkain )? No, niitä varmaan Airfix ei ole mallintanut täysin oikein tai sitten niitä on useammanlaisia ( BL--117:ssa oli ne pyöreät )?
markku r kirjoitti:
Mika Kauranen kirjoitti:
Nillittäjä kun olen, niin nuo Bolingbroke patit hieman häiritsevät.
Mitkä patit? Juu, tiedän että puhut Bristol Bolingbrokesta, mutta mitä patteja ei sitten Blennussa olekaan?
Airfixin Blennuissa moottorikehto on moottorin takana aivan liian korkea. Otettu mallia Bolinbrokesta, jossa ne ovat Airfixin mallin kaltaiset. Katselkaapa aitoja valokuvia.

PS. Ja mielestäni siitä syystä Airfix melkein onnistui r****mään muuten hyvän mallisarjan. Omasta keskeneräisestä pitkänokasta hioin ne matalammaksi.
PhantomII 16.2.2016 16:59 Vastaa lainauksella
Haluan yhtyä verbaalisesti ketjun kollegoihin ja totean, että hieno on. En nyt äkkipäätään muuta oikein keksi. Eikä vissiin tarvitsekaan.
markku r kirjoitti:
Mika Kauranen kirjoitti:
Nillittäjä kun olen, niin nuo Bolingbroke patit hieman häiritsevät.
Niin ja jos nillittämistä jatketaan kaiken kehumisen jälkeen niin oikeanpuolen moottorin suojuspellissä on aika iso rako? Siiven johtoreunan lähestymisvalot kaiketi on "oikeesti" toisen malliset ( kaksi pyöreätä lamppua rinnakkain )? ?
Löytyyhän siitä lisääkin Bolingbroke ominaisuuksia: Pakoputkien lähtöreunassa olevat piikit, jotka näyttävät vähän kk-keuloilta, ovat pelkästään Bolingbroke-ominaisuus. Blenheimeissä ei niitä ollut. Hiottava pois!

Mallihan on erittäin hyvin tehty, tuota moottoripellitysrakoa lukuunottamatta. Mielestäni tämä ei kuitenkaan kuvasta Blenheimiä, vaan olematonta lyhytnokka Bolingbrokea, joita ei edes ollut koskaan olemassa.

Siinä mielessä en voinut antaa erityisen korkeita pisteitä tästä mallista. Pikku etukäteistiedustelulla ja pikku modifioinneilla olisi helposti saanut paljon paremman mallin.

Kivittäkää minut nyt näistä ilkeistä sanoista);
Heh, otin tietoisen riskin kun rohkenin tehdä suomikoneen suoraan boksista :) Malli oli aloitettu jo viime vuonna mutta nyt alkuvuoden ryhtikampanjan ( keskeneräisiä valmiiksi) tuloksena sain sen tehtyä. Ongelmahan näissä ei ole tiedon puute vaan sen paljous. Siitä tulee helposti loputon suo johon pikkuhiljaa uppoaa eikä saa mitään valmiiksi eli pitää vaan tehdä valinta käyttääkö liikenevän ajan tiedonetsintään tai mallinrakentamiseen. Nyt on valinta tehty jälkimmäisen hyväksi. Tunnustan että Bolingbroke-pattien syvin sielunelämä on jäänyt minulle mysteeriksi…

Tietysti voisihan tämän nimetä uudestaan "Suomi-WhatIf-BolingbrokeBlennuksi". Problem solved… ;)

Kiitoksia jokaiselle kommenteista, hyviä pointteja tulevaa ajatellen kaikki !
^ Tulevia Blenheimprojekteja silmälläpitäen vielä yksi pointti koskien näitä engelsmanneilta ostettuja nk. ykkössarjan koneyksilöitä BL-104-121: Rungon luukuttomat pommi"kourut". Ks. esim. SA-kuvat 23018, 116274, 31702 ja 148718 referensseinä mainitakseni. Tosi suuritöinen muutos malliin, joskin ilmeisesti muunnossarja lienee olemassa?
Ari Oksanen kirjoitti:
^ Tulevia Blenheimprojekteja silmälläpitäen vielä yksi pointti koskien näitä engelsmanneilta ostettuja nk. ykkössarjan koneyksilöitä BL-104-121: Rungon luukuttomat pommi"kourut". Ks. esim. SA-kuvat 23018, 116274, 31702 ja 148718 referensseinä mainitakseni. Tosi suuritöinen muutos malliin, joskin ilmeisesti muunnossarja lienee olemassa?
Jep, Galdecalilta löytyy hartsiset muunnos/korjaussarjat I, II ja III-sarjan Blenheimeille. Airfixin sarja tosin esittää III-sarjalaista pommiluukkujen osalta täysin kelvosti minusta. Galdecalin palikat on tehty MPM:n sarjoille, mutta luulisivat istuvan myös pienellä laittamisella myös Airfixiin?