Pienoismallit.net

BT-42 Syvärillä

Moi,

Ohessa Tamiyan BT-42, joka kuvaa Syvärillä vuonna 1943 ollutta R 708 vaunua. Muutama BT-42 vaunu osallistui venäläisten pesäkkeiden tulittamiseen Syvärin ylitse asemasodan aikana kesällä 1943. Koska olin tehnyt jo aikaisemmin BT-42 mallin kolmivärisenä, halusin nyt tehdä erilaisen mallin. Kohteeksi valikoitui R 708, josta ainakin Jukka Purhonen on tehnyt mallin ja myös julkaissut sen täällä sivustolla. R 708 valikoitui rakennettavaksi sen mielenkiintoisen muta-naamion vuoksi ja myös siksi, että mallista saisi niin haluttaessa ja säilytystilan salliessa mukavan pienen dioraaman, jossa vaunu on kaivettuna mäntyjen ympäröimään ampumakaivantoon Syvärin rannalle.

Malli on siis Tamiya, telat ovat Friukkarin ja lokasuojat Aberin. Käytin tämän BT-42 sarjan lokasuojat aikaisempaan BT-7 m1935 R 703 projektiini ja siksi nyt ilman lokasuojia jäänyt BT-42 malli sai uutuutena ilmestyneet Aberin etsatut lokasuojat itselleen. Mallia on detaljoitu mm. kaihtimien säätövipujen, työkalujen kiinnikkeiden ja vaijereiden vetolenkkien osalta sekä muutamassa muussa pienemmässä kohdassa.

Malli on maalattu ruiskulla Tamiyan maaleilla, mutanaamio on tehty Vallejon maaleilla. Koska kyse on mudasta, en yrittänytkään saada aikaiseksi tasaista jälkeä, vaan hieman paksumpaa ja osittain ohuempaa ja kuivemman näköistä harjalla tms. sudittua muta-jälkeä. Litkutus on tehty omilla Tamiya pohjaisilla litkuilla ja alarungon muta taisi olla Easy mud tuotetta tai MIG:n pigmenttejä. Siirtokuvat tottelivat mukavasti Tamiyan omaa Markfit Strong pehmennintä.

t. Jake

Kommentit

Jälleen kerran Jakelta superhieno tankkimalli! Ei voi kuin kateellisena katsoa kuvia - ne on vain niin hienoja! Ja totta kai yrittää imeä oppia omiin räpellyksiin… Yksinkertaisesti upea!!!
Pidän, pidän, pidän..!
Malli näyttää painavalta, ei lainkaan muovimallilta vaan kuin esikuvansa kutistettu versio. Mutanaamiokin on todella uskottava. Erityiskiitos hyvistä lähikuvista. Upea malli ja ilo silmille!
Tervehdys & kiitokset teille lämmittävistä kommenteista Petri ja Pekka.

t. Jake
Upea yksityiskohtainen malli jossa myös säistäminen onnistunut mielestäni täydellisesti. Näitä kuvia katselee mielellään. Ainoan "rutinan" antaisin alustan puutteesta koska näin hieno malli kun saisi ympärilleen palan suomalaista metsää niin avot !
No eipä tästä panssarivaunun pienoismalli enää paljoa parane! Viimeistä piirtoa ja jokaista yksityiskohtaa myöden täydellisesti viimeistelty. Näyttää enemmän kuin aidolta, jopa panssarimuseon vastaava aito esikuva kalpenee tämän rinnalla! Mitäpä tästä muuta…huippuhieno malli…seuraavaa odotellessa.
Ihan huippusuoritus.
Kiitokset Jari, Markku ja Sami!
Petri Lyy 28.6.2016 20:26 Vastaa lainauksella
No nyt on ihan tykki! Mudan sävyn vaihtelu on oikein onnistunut, jos siitä nyt oli epäilystäkään. Jotenkin niin suomalaista käyttää kaupan kalliin maalin sijasta luonnon antimia. Samaan aikaan toisaalla aseveljellä oli koko ajan kyydissä kolmisen maalipurkkia. Mutta se siitä, hieno malli.
kiitos Petri,

t. Jake
On, on se! Voi kun itse joskus pystyisi tuollaiseen. ;)
Vielä lisäys joka nostaa "kunnioitusta": täällä meidän kaupingissahan nuo muistaakseni modattiin silloin joskus, itse asiassa paikka ja tila tuttu.
Kiitos Kari,

Kirjan Suomalaiset Panssarivaunut 1918-1997 (Muikku-Purhonen) mukaan BT-42 vaunujen sarjavalmistus tapahtui tornin muutostöiden ja aseen asennuksen osalta VTT:llä Jyväskylässä ja varustelun osalta Panssarikeskuksessa Varkaudessa.

t. Jake
Onnittelut erittäin hienosta mallista!
Tuo on niin suomalaisen näköinen kapistus hyvässä ja pahassa,
sekä omassa vaatimattomuudessaan että toimii hienosti..;)
Realistinen!
Kiitokset Kari ja Mikko,

t. Jake
Näkee että on pro asialla. Kiva katsella kaikkia detaileja jotka ovat huolella toteutettuja. Mitä tähän nyt voi lisätä? Tankkimallausta parhaimmillaan!
kiitos Janne,

t. Jake
Todella upea bt, rakentelu on todella upeaa jälkeä. Lukuisat viimeistellyt yksityiskohdat, työkalut, vetovaijerit ja työkalujen kiinnikkeet, öljytahrat ym. Maalaus ja telasto kruunaavat koko komeuden. Alusta olisi kiva lisä.
kiitokset Jarno kommenteista,

T. Jake