Pienoismallit.net

M3 Lee

Tervehdys,

Kesällä 2015 suhteellisen pitkän projektin jälkeen valmistunut Tamiyan vanhaakin vanhempi M3 Lee.

Pienoismalli on sijoitettu Pohjois-Afrikan rintamalle vuoden 1942 loppupuolelle.

Mallia on paranneltu aika paljon. Mm takalevy on uusittu ja pakoputket sekä ilmansuodattimet on vaihdettu vastaamaan M3 a alatyyppiä. Tykin putket ovat myös aftermarket osia, mutta en muista enää valmistajaa. 37 mm:n torni on Legendin tuote ja etsin ovat Eduardin. Osa työkaluista syntyi muovitangosta. Pyörästö on Tascan ja telat taisivat olla AFV-Clubin.

Malli on maalattu ruiskulla Tamiyan maaleilla, kuten myös osa merkinnöistä. Rekisterinumero on Archerin kuivariisto-arkilta.

t. Jake

Kommentit

Komea Lee. Lukuisia hienoja yksityiskohtia olet saanut sopimaan yhteen vaunuun. teloihin ja pyöriin olisin kaivannut hiukan enemmän pölyä/hiekkaa kun vertaan niitä vaunun muuhun ulkoasuun. Kaiken kaikkiaan itse tykkään.
Jonkka 13.2.2016 23:02 Vastaa lainauksella
Onhan siinä komea lista after market -osia, pelottaa ajatellakin mitä on ollut laskun loppusumma. Mutta sitä kautta on kieltämättä hieno lopputuloskin. Onko tarkoitus tehdä mitään alustaa?
Moi & kiitokset,

Pölyä koetin havainnollistaa siten, että vaunun ylärungolle pölyä olisi tarttunut enemmän ja että pyörästö joka on liikkeessä kokoajan, ei olisi ehkä niinkään pölyinen. Tosin kyllä pyörästössäkin pölyä löytyy.

Mallille ei ole tulossa alustaa. Tamiyan mallin pyörästö on virheellinen kuten myös telat, joten niiden vaihtaminen oikeanlaisiin oli lähes välttämätöntä. Tykkitornia olin jo muokkaamassa milliputtyn ja kitin kanssa, kunnes havaitsin, että ikuisuusprojekti nopeutuu huomattavasti Legendin tornin myötä. Legendin tornikin kyllä vaati taas omat työnsä lähinnä osien sovitteiden kanssa.

T. Jake
Jonkka 16.2.2016 21:58 Vastaa lainauksella
Anteeksi Jarmo että kysyn mutta ihmettelen vaan tuota alhaista keskiarvoa. Voisikohan joku alle keskiarvon pisteitä antanut perustella mikä tässä mallissa nyt on niin keskinkertaista?
Tervehdys Jonkka,

Tottakai voit kysyä, ei siihen liene kenelläkään "nokan koputtamista." Pisteet menevät näköjään aika normaaliin vaihteluväliin mitä tulee omiin malleihini. Syitä taas voi olla monia. Toisten mielestä malli (mallit) on monotoninen, huonosti maalattu ja pintakäsitelty, huonosti rakennettu, ei ole riittävän kaunis eikä miellytä katsojaa, ei ole ns. kansainvälistä tasoa jne. jne. Toisten mielestä asia on sitten taas toisinpäin.

T. Jake
Jonkka 17.2.2016 21:00 Vastaa lainauksella
Ihmettelen vaan kun minusta tämä on selkeästi parempi malli kuin mikä sille on pistekeskiarvoksi tullut. Siis täsmälleen sama keskustelu kuin mitä Antin taannoisen britti-Phantomin osalta käytiin, kuinkä täydellinen pitää mallin olla että sille voi maksimipisteet antaa?
Jonkka kirjoitti:
ihmettelen vaan tuota alhaista keskiarvoa. Voisikohan joku alle keskiarvon pisteitä antanut perustella mikä tässä mallissa nyt on niin keskinkertaista?
Vaikka olen vielä tuore tällä palstalla niin olen ihmetellyt samaa asiaa eli kun tosi upeat mallit saavat keskiarvoa 3 niin sielä on oltava monta yhtä tai kahta tähteä. Enkä nyt tarkoita omia mallejani ; ). Omalta kohdalta olen laittanut julkiseksi antamani tähdet.
Hyvän näköinen Lee. Paljon pikku detaileja. Ilo katsella.
Tykkään myös realistisemmansta otteesta maalauksessa.
Näyttääpäs se hyvältä! Vaikka jenkkiläisistäkään en välitä, niin tämä on poikkeus.
Melko realistinen!
Kiitokset Marko ja Mikko.

T. Jake
AJ 21.2.2016 18:03 Vastaa lainauksella
Moi Jake,
Upeaa työtä jälleen kerran, huolimatta Tamiyan vanhasta sarjasta. Legendin, Eduardin ja Tascan osat päivittävät hienosti vanhaa sarjaa modernille rakennussarjatasolle ja AFV-Clubin telat kruunaavat hyvin onnistuneen kokonaisuuden. Maalaus on erityisesti erittäin hyvä - bueno! Pieni nillitys tulee telojen roikkumisesta, mutta joka tapauksessa kaikinpuolin upea vaunumalli! Terkuin, AJ
Moi AJ & kiitokset.

t. Jake
Hieno malli ja hyvä, että mukana on kuvia vaunusta ennen maalausta. Viimeistely on mielestäni hieman yksivärinen, mutta toisaalta myös erittäin realistinen. Tämä ei tuo kaikkia hienoja lisättyjä yksityiskohtia esiin ja moni saattaa ensisilmäyksellä ajatella, että ompa tylsä.
Lueskelin juuri Steven Zalogan kirjaa U.S. vaunuista ja tämä voisi juurikin olla yksi vaunu kirjan sivuilta, niin paljon on samaa kädenjäljessä ja viimeistelytyylissä.
Kaiken kaikkiaan pidän kokonaisuudesta ja pikku detaljeista!
Terv, Sami
Moi Sami & kiitos,

Hieman tylsältähän tuo näyttää OD:na ja pölyisenä. Näin jälkeenpäin ajatellen hiekan ja tuulen tuomalla kulumalla olisi voinut joissain paikoissa kikkailla, kuitenkin mielestäni vain minimaalisesti. Se mitä itsekin kävin kirjoja lävitse, niin lopputulos on noinkin aika realistinen kuten sinä ja muutkin tuossa totesivat.

t. Jake
On kyllä upeaa jälkeä, maalaus ja säistys toimii ja pinta on oikeastaan aika elävä. Paljon hienoja yksityiskohtia ja detaljeja.
Kiitos Jarno,

Yritin saada pintaan elävyyttä ns. luonnollisin keinoin eli käyttämällä pölyä, likaa, valumia jne.
Ilmeisesti onnistuin ainakin jossain määrin.

T. Jake