Pienoismallit.net

Curtiss Hawk 75 A-6

CUw-560

Curtiss Hawk 75A ( tunnetaan myös Curtiss P-36 Hawk koneena ) koneita hankittiin välirauhan aika Suomeen yhteensä 44 kpl. Koneet hankittiin Saksasta ja olivat pääasiassa sotasaaliskoneita Ranskasta ja Norjasta. Hankitut koneet olivat viittä eri alatyyppiä A1-A6. Pääasialliset erot olivat aseistuksessa ja etenkin moottoreissa ( joko Wright Cyclone tai Twin Wasp ). Twin Wasp moottoreitakin oli vielä kolmea erilaista. Myöhemmin kaikki Suomessa käytössä olleet koneet varustettiin kunnostetuilla Twin Waspeilla.

CU-560 saapui Suomeen 28.7.1941 ja viimeisen lento sillä tehtiin 30.8.1948. Poistettiin Ilmavoimien käytöstä 2.7.1953. Lentotunteja koneelle kertyi peräti 860.15…eniten Suomeen hankituista Hawkeista.

Tämä malli CUw-560 oli luutn. Kyösti "Kössi" Karhilan nimikkokone ja kuvattu Suulajärvellä kesällä 1942. Kyösti Karhila saavutti Curtiss koneilla yhteensä 13,25 pudotusta ja myöhemmin Mersuilla 20 lisää. Sodan jälkeen Karhila teki pitkän uran vielä siviili-imailun puolella toimien mm. liikennelentäjänä ja ilmailuhallituksen lentoturvallisuusosaston tarkastajana. Karhilan ura ilmailun parissa kesti 50 vuotta ja hän lensi yhteensä 24000 lentotuntia!

Itse tästä Special Hobbyn mallista. Kokoonpano oli hankalin mitä olen tähän asti kokenut, vaikka noita SH:n koneita olen jo useammankin tehnyt. Hieman tuntui siltä että yksinkään osa ei suoraan sopinut ja putsaamista osissa riitti muutenkin, valupurseita oli enemmän kuin laki sallii…kittaamista ja viilaamista riitti. Ohjeissa oli myös suoranaisia virheitä, joten tarkkana sai olla ja etsiä referenssitietoa muualta.

Koneesta oli molemmat moottorivaihtoehdot ja sitä mukaa myös keulan muotopellit hieman erilaiset riippuen moottorivaihtoehdosta. Moottoriin lisättiin tuttuun tapaan työntötangot. Laskusiivekkeet olivat resiinisiosina, mutta siipiin piti tietenkin ensin sahata niille aukot jne. Ohjaamossa ei hirveästi ollut yksityiskohtia, mutta ihan ok siitä näilläkin palikoilla tuli. Antennimastoa ei sarjassa ollut lainkaan sen paremmin kuin pyrstön pientä antennitappia. No, valurangoistahan ne sai tehtyä.

Kun koneen sai vihdoin kasaan, niin loppu sujui sitten jo paremmin. Kuomujen kanssa ei ollut ongelmia ja maalauskin sujui tuttuun tapaan sivellen Life Coloria pintaan, yläpintaan Dunkelgrun 71, alapintaan Hellblau 65 ja musta. Spinneri ja potkuri musta. Tuttuun tapaan keltaiset itärintamatunnukset, pyrstönumero keltainen ja toisella puolella valkoinen.

Kaikista alun hankaluuksista huolimatta olen lopputulokseen hyvinkin tyytyväinen.

Kommentit

On syytäkin olla tyytyväinen,maalipintakin onnistunut hyvin kulumakohtia myöden.Kittauksia eikä hiomajälkiä erota ainakaan minun silmillä.Ohjaamon takalasin keltainenpohjaväri on minulle vieras,siihen ei meinaa silmä tottua.
hyvät kuvat ja hieno alusta täydentävät kokonaisuutta.
Hieno Sussu vaikeasta lähtökohdasta l. aihiosta. Rakentamisen laatu hienoa. Maalaus onnistunut hyvin, sävyt näyttävät hyviltä. Kritiikkinä heittäisin: eikös nuo ohjaamon takana olevien lasien alla olevat alueet olleet koneen alapinnan väriset? Jostakin muistelisin lukeneeni nin.
Muuten mallisi on erittäin tyylikäs! Pidän!
Nättiä jälkeä taas kerran. Oli mukava nähdä myös nuo työvaihekuvat ohjaamosta joka jää monesti muista kuvista kokonaan pois. Mainitsemistasi hankaluuksista huolimatta erittäin hyvin onnistunut lopputulos.
Kiitos kommenteista!

Tuosta polttoainesäiliön väristä ei näissä sotamaalausta käsittelevissä kirjoissa ole ollut mitään mainintaa ja värikuviakin niin kovin vähän ja sellaisista kulmista ettei väriä ole voinut millään hahmottaa. Siksi luotin pelkästään mallin mukana tulleeseen maalauskaavioon, joka poikkeuksellisesti tässä Hawks Over Finland paketoinnissa olikin peräti A4 kokoinen ja vieläpä oikein värikuvana. Siinä maalin sävyksi mainitaan Chromate Yellow Primer, sävynumero C352. Life Colorilta löytyi vastaava, mutta sävynumeroa en tähän hätään muista. Vaaleampi kuitenkin kuin tuo itärintamakeltainen, liekö jokin keltakromi?
Minun käsitykseni mukaan, korjatkaa jos olen väärässä, tuo keltainen on nimenomaan pohjamaali korroosiota vastaan, vihertävänkeltainen väri tulee sinkkikromaatista. Käsittääkseni väriä sävytettiin myöhemmin vihreäksi heijastusten vähentämiseksi, tuloksena vihreä pohjamaali joka yleensä tunnetaan "Interior green"-nimellä.
Ei moitittavaa. Siisti Curtiss!