Pienoismallit.net

Hawker Hurricane Mk I

Hurricane Mk I , HC-454 Lentolaivue 26, Malmi 1943.

Kuomun teippaus ja asentaminen edeleen sähläämistä.Kittaus,maalaus,lakkaus onistuu jo paremmin.Antennilanka ja spinnerin päästä puuttuu keltainen täplä jonka huomasin kuvia tänne laittaessani.

Mukavaa oli taas rakennella ja seuraava onkin jo työnalla.

Kommentit

Maalauksen sävyt erittäin kohdillaan. Rakentamisen taso kunnossa. Hyvältä näyttää lopputulos. Pidän!
hynkkeli 6.2.2016 20:40 Vastaa lainauksella
Mukavan näköinen Hurri. Jonkun karvan kun olisit laitanut antennilangaksi, niin näyttävämpi olisi. Petri jo muuten sanoi oleellisen. Lakkaa uupuu vissiin vähän tuolta laskutelineitten vierestä.

Itse jaksan teippailla kuomusta isoimmat linjat ja kyllästyttyäni maalaan ilman teippejä. Useimmiten vapaalla kädellä on helpompi, varsinkin jos kuomu on hyvin valettu, kuten näissä uusissa Airfixeissä on. Itselläni kuomun teippailuun kuluu huomattavan paljon aikaa ja useimmiten teipit vuotavat, joten vapaa käsi toimii minulla paremmin.
Joku varmaan marmattaa paneeli urien litkutuksesta, mutta koskapa Airfixeissä urat ovat suht näkyvät, ei niitä tarvitse tummentaa erikseen.
Tasaista ja hyvää jälkeä olet saanut aikaan, antennilanka vielä paikoilleen niin hyvä!
Keltaisten paikkojen maalaus on aina haastavaa. Siivissä olet onnistunut hyvin, mutta runkonauhan teippauksessa on hieman teippi lipsahtanut. Muuten ihan hyvä ja antennilangan ehtii laittaa seuraaviin, joita tässä odotellaan.
Kiitos kommenteista.Teippausta sai miettiä välillä oikein tosissaan,mikä teipataan nyt ja mikä maalataan ja koska teippi poistetaan :).Antennilanka tekisi tosiaan sen viimmeisen silauksen ja sen saa lisättyä vielä jälkeenkinpäin,sitä siis reenaamaan.
Siisti HC, onnittelut! Tuohon antennilankaan liittyen pieni niitinviilaus: suomalaisissa Hurricaneissa oli ymmärtääkseni käytössä yksinkertaisempi antennimasto, joka oli tasapaksu ilman tuota taaksepäin suuntautuvaa uloketta. Jos tuon yksityiskohdan haluaa viilata kohdilleen, lienee se viisainta tehdä ennen antennilangan lisäämistä.
Perussiisti Hurricane. Hyvin rakennettu ja maalattu. Kokonaisuutena onnistunut malli.

Ja sitten tulee se "nipotus" osuus. Oliko Suomi tunnukset ja maalauskaavio Airfixin paketissa mukana? Jos oli, niin sitten on Airfixille käynyt pikku lapsus. Malli näyttää olevan vanhempaa kangassiipistä mallia. Tiettävästi HC-454 oli myöhäisempää metallisiipistä mallia. Värirajoissa on myös pientä eroa valokuviin verrattuna. Toisaalta, eipä Suomella tainnut olla kahta täysin identtisellä sotamaalauksella varustettua Hurricanea. Mutta kuten jo totesin, niin kokonaisuus on onnistunut.
Hyvää palautetta.Airfix on tähän soppaan syytön,paketissa oli vain RAF:n tunnukset ja maalauskaaviot.Innostuksissani minulle riitti että kone on Mk I suomi tunnuksilla ,sarjan ja decalit tilasin kuivalaiselta,sen enempää perehtymättä.
O.K. Piti kysyä kun en ole tuohon uuteen Airfixin Mk1een tutustunut. Jos Suomi mallit alkaa kiinnostamaan enemmin, niin netin lisäksi kannattaa tsekata ainakin Suomen Ilmavoimien HIstoria-kirjasarja (A5 kokoa, noin sata sivua per kirjanen). Ja onhan niitä paljon muitakin.

Eikun uutta mallia työn alle…

E-P
Huikea parannus edelliseen malliin, eli jos tämä on sinun toinen malli 40-v tauon jälkeen, niin kova on kehitystahti! Camon rajat selkeät ja maalausjälki on tasaista = hyvältä näyttää! Ei muuta kuin uutta tulemaan!
Hyvin rakennettu ja nätisti maalattu Hurricane. Harmi että ei ole mahdollista antaa tähtiä.
Kiitos taas huomiostanne.Malli oli kolmas josta toisen pilasin loppusuoralla lakkauksen yhteydessä.
Suomitunnuksia liimatessa on selvästi selkä suorempana,kun muiden tunnuksissa ja historia kiinostavampi.
Taidankin mahdollistaa seuraavassa mallissa tuon tähtien antamisen on sitten helpompaa arvioida jatkossa.