Pienoismallit.net

BMP-2 IFV

"Maritshka"

Darth Vader:"Join me to the dark side."
Luke Skywalker:"Ok."

Näillä saatesanoilla siirryin mallailun "pimeälle puolelle" eli panssarimallailuun. Sain viimeksi teini-iässä valmiiksi jotain panssaripuolella joten oli aikakin vähän päivittää osaamista sen puolella. Tällä hetkellä on myös Sd.Kfz Puma työnalla, mutta se on toinen tarina se.

Tämän mallin rakentamiseen kimmokkeen sain Facebookista "Conflict of Ukraine"-ryhmästä, kun vähän väliä tuli vastaan kenttärakenteisia lisäpanssaroituja rynnäkkövaunuja. Sitten osui kohdalle kuva(löytyy alempaa), joka suorastaa huusi, että "rakenna tämä". Siitä se sit lähti. Aloitin rakentamisen elokuussa matalalla profiililla, että saan rauhassa rakentaa ja jos menee ketuiks niin saan dumpata mallin kaikessa hiljaisuudessa.

Mutta asiaan. Malli on todella laadukas Trumpan sarja ja siitä ei oo oikeestaan mitään pahaa sanottavaa. Sarja meni todella mukavasti nippuun. En tiedä sattuiko minulle sitten maanantaipainos, kun alarunko oli kiero. Se tosin suoristui liimaamalla ylärungon kiinni.
Lisäosina mallissa käytin Masterclubin teloja, CMK:n savuheittimiä, RB modelsin antennipesää ja aluputkea ja Panzer Artin renkaita. Lisäkylkipanssarit on itsetehtyjä.

Maalasin mallin Mig Ammo - Ukraine ATO-maalisetillä. Tosin siitä käytin vaan neukkuvihreetä, sinistä ja keltaista. Tein myös malliin kolmisävymodulaation tummentamalla ja vaaleentamalla yhtä sävyä. Vanhennukseen käytin Ultimate Light Dirt-pölyefektiä, Migin ja AK-litkuja ja pigmenttejä. Sivupanssareihin tein ruostechippantumisefektin hiuslakkaa käyttäen. Tosin puolisolta pöllitty hiuslakka oli liian hyvää tähän, että se oli huonoa efektiin. Panssarista chippaantui liian isoja alueita. Ehkä hiuslakka ei ollut kuivunut vaan tarpeeksi.

Voisin kertoa tarkemminkin vaiheista, mutta siitä tulisi romaani. Kysykää jos haluatte tietää tarkemmin jostain vaiheesta. Varmaan paljonkin jäi nyt kertomatta.

Suuret kiitokset ystävälleni M.H:lle auttamisesta kuvien kanssa.

Kommentit

To do, or not -
No try there is…
Ja sinä teit sen! Tyylikäs siirtyminen panssaripuolelle! Kokonaisuus näyttää erinomaiselta. Näistä alueellisista konflikteista saa aina kaikkea kivaa ideaa tänne mallailurintamallekin.
Jonkka 3.2.2016 18:32 Vastaa lainauksella
Että sellainen viritelmä, kieltämättä erikoinen vaikka samaa ideaahan on nähty eri lailla toteutettuna. Itse mallin toteutus taas todistaa sen, että lentokonemallari pystyy varsin hyvin siirtymään rajan toiselle puolelle. Harvempi lentokone on noin ruosteessa joten uusiakin taitoja on tekijälle kertynyt.

Mitä esikuvaan tulee niin Ukrainan pojalla on käynyt pienoinen tuumausvirhe - lisäpanssari estää tehokkaasti sivuille ampumisen muuten kuin positiivisella korotuskulmalla. Tai ehkä he ampuvat vain eteenpäin.
Tosi hienosti viimeistelty! Itsekin olen ennen kaikkea lentokonemallari, mutta kaapissa vuoroaan odottaa Tamiyan Suomi-Sturmi. Veikkaan jo etukäteen, että taso tulee aikanaan jäämään tästä jälkeen pahemman kerran.

Ja jos saa hiuksia halkoa, niin tuossa tekstissä vaunun kyljessä lukee "Maritshka"…
Perskules, Antissahan piilee panssarimallari! Nätti on sano, me like!
Ihan jees…

Takakannen polttoaine loiskahdus on ehkä hivenen raju. Siihen olisin ehkä itse pistänyt hivenen enemmän kerroksia.

Etukannella taas on nuo tarkastustulpat, ja niihin ainakin moottoriöljyn tulpan ympärille voisi myös hivenen lisätä öljyläiskiä. Samoin paineilma järjestelmän sakanpoistoaukkoon pitäisi lisätä hivenen öljysumun aiheuttamaa läiskää.

Huomioitavaa myöskin se, että tuo etukannen isoin luukku (toi missä noi rivat on) on oikeassa vaunussa alumiinia…

Mut ihan hyvä lähtökohta…
Hyvältähän se leko-miehen rakentama panssari näyttää! Kivasti olet tehnyt pintaan eloa vanhennuksilla ja likaamalla. Erikoinen tuo kylkipanssari, eli hauskan yksityiskohdan omaavan yksilön olet valinnut. Panssarimiehillä on tietty omat arvosteluperiaatteensa mutta minun kaltaiseen lekomallariin tämä kyllä uppoaa. Itsellänikin on yksi tankki tuolla varastossa, eli ehkä sen joskun uskaltaa rakentaa…