Pienoismallit.net

Hylätty Fiat Topolino

Fiat Topolino (Pikku Hiiri, Mikki Hiiri) oli kaksipaikkainen siviilikäyttöön suunniteltu auto, joka palveli Euroopassa ja Itärintamalla sekä Pohjois-Afrikassa.

Broncon sarja oli mukava kasata ja valu oli miellyttävän ohutta. Tein malliin paljon pikku lisäyksiä ja muutoksia.

Maalaamiseen satsasin paljon. Ruiskutin pohjamaaliksi MIGin ruosteväriä, sitten seurasi kaksi pintaa AK:n Afrikan kellertävän ruskeaa ja viimeisin punainen kerros on Lifecorolin väriä. Maalipinnan rikkomiseen käytin suolausmenetelmää ja AK:n Worn effects -tuotetta. Kaikkiaan auton maalaamiseen tarvittiin yli 30 värisävyä myös öljyvärejä.

Auton tunnukset ja merkinnät on myös maalattu, kahta pientä siirtokuvaa lukuunottamatta. Rekisterikilpeen maalasin omat nimikirjaimeni ja valmistumisvuoden.

Työläs, mutta mukava projekti.

Mallailuiloja

T.I.Mäenpää

Kommentit

Hieno on! Lisäkuvia kaipaisin.
e e 1.2.2016 22:09 Vastaa lainauksella
Tosi aidon näköinen siis hylätyksi autoksi. Ja lisäkuvia kyllä kaipaisi.
Kiitos kommenteista. Lisäsin 3 kuvaa.
Hienoa jälkeä! Erityisesti pidin tuosta aloituskuvasta. Harvinaisen hyvin sopiva taustakuva. Erikoisesti sen sävymaailman sopivuus etualan maastoon ja auton sävyihin on upeaa.
Tosiian oikein maukas malli, ja palvellut ainakin kolmella eri omistajalla.
Fantastisen upeasti vanhennettu ja nuo muutamat luodin jäljet on kuin kirsikka kakkuun.
Oikein komea malli ja loistava maalaus ja vanhennus työ.
Aivan MAINIO IDEA TOTEUTAA TUO FIUU noin.
Olet onnistunut upeasti. Saamarin hieno monine maalikerroksineen. Vaikea sanoa missä olosuhteissa nuo kaikki värit ja ruosteet tulevat, mutta se onkin taiteilijan näkemys ja kuvittelu/huvittelu katsojan silmissä.
Myös kivoja yksityiskohtia olet saanut esille. Tykkään…
Nätti ja hauska.Näyttäis olevan kaikki jutut oikeilla kohdillaan myös maisemassa.Pienikoko varmaan antoi haastetta,oikeestihan tämä viiju on mahoton pieni,en pääse tollasen sisään,yritetty on,rojektin ostoaikeet lopuivat siihen.
Kiitos ystävällisistä sanoista ja arvioista. Tarina (kuviteltu) auton historiasta: Fiat palveli Pohjois-Afrikassa saksalaisten esikunnassa. Sieltä auto siirrettiin Sisiliaan ja saksalaiten vetäydyttyä eräs kauppias "löysi" sen ja piti sen itsellään. Hän muutti auton siviilikäyttöön (poisti notec-valot ja muun sotakäyttöön viittaavan) ja maalautti auton punaiseksi. Kauppias ajoi auton loppuun ja myi sen ranskalaiselle WW II tavaran keräilijälle. Keräilijä piti autoa 20 vuotta tiluksillaan ja… (jatkuu myöhemmin, kunhan saan vignetin kesällä valmiiksi).
Hienoa Tuomo!

Tämä on paras mallisi piiiitkään aikaan. Upea maalaus, realistinen ruoste ja ajan patina…
toivonen 3.2.2016 10:45 Vastaa lainauksella
Heips,

Olen Jukan kanssa samaa mieltä tuosta ekasta kuvasta. Malli on hyvin maalattu, ja tuossa maisemaotoksesa vaan kaikki kolahtaa paikalleen. Harmoniaa, Baby!! Loistava kuva!
Hieno työ ja varsinkin tuo esillepano esittelykuvassa taustoineen vallan mainio. Ajan patina on saatu esille kyllä todella hyvin, mutta on sen eteen töitäkin kyllä tehty mm. maalauskertoja eri sävyillä lukemattomia. Upea!
Kiitän kaikkia kannustavista kommenteista.

Tuomo

Ps. Tuo auton oikean puoleisen oven stoori:
Ostaessaan autoa italialaiselta kauppiaalta, ranskalainen keräilijä huomasi oven olevan huonossa kunnossa (hän sai lisäalennusta). Onneksi keräilijä tiesi (laajan tuttavapiirinsä ansiosta) sopivan oven Topoliinoon. Häntä ei lainkaan haitannut, vaikka ovi oli autosta, joka oli palvellut jenkkejä. Olihan se todistettavasti samaa ikäluokkaa.
Aloituskuva on kuin oikeasta elämästä. Siirryttäessä auton kuviin leuka loksahtaa lisää: järjettömän hienosti tehty pienoismalli. Upeeta!