Pienoismallit.net

I-153

Tchaikka

Olen yrittänyt tehdä kokoelmaa koneista jotka osallistuivat täällä Ruokolahdella talvisodassa käytyyn ilmataisteluun. Nyt on viimeinenkin kone valmistunut. Yritin saada selville noita Neuvostoliiton 68 OIAP koneiden ulkoasuja, mutta mistään kirjoista ei ole kuvia niistä löytynyt, ei edes Geustin Red stars kirjasta. No nyt siinä on ulkoasu jonka valmistaja tarjoaa sille. Kone on kuulunut 71 IAP Baltic fleet air force Lavansaari 1942. Tuskimpa ulkonäkö paljon heittää. ICM mallisarja tästä koneesta on aivan tolkuttoman hyvä laatuinen. Ihan voi verrata Tamiyan tai Hasen malleihin. Helppo kasattava minimaalisin kittauksin. Siirtokuvat ensiluokkaiset. Maalattu kaikilta osin Tamiyan värein. Vihreä on XF-58, musta XF-69 ja vaaleansininen XF-23 Takilointi EZ linestä tehty. Mattalakattu lopuksi. Etsitähtäimet yleisarkilta. Laskutelineiden putket ja moottorinkopan panta foilattu.

Kommentit

Upea ja sopivasti harvinaisempi malli! kuten sanoit ICM on tehnyt hyvälaatuisen mallin tästä koneesta. Takilointi ihailtavaa, maalaus nappisuoritus sekä on mennyt nätisti kasaankin. Hieno kokonaisuus :)
Hillitty ja tyylikäs lopputulos. Värisävytkin ovat ns. silmää miellyttävät.
Mielestäni erinomaisesti onnistunut maalaus loistavassa paketissa!
Maalauksen autenttisuudesta en minäkään osaa sanoa mitään muuta kuin sen, että tuon tyyppisellä värityksellä nuo lentosimulaattoritekijätkin konetta tarjoaa (IL-2 ym), joten ei se varmaan ainakaan kaukana oikeasta ole. Hauska aihepiiri, kun olet keskittynyt Ruokolahden ilmataisteluun :)
Aihepiiri on näin paikkakuntalaisena kiinnostava kun vielä asuu n.800m päässä suomalaisten sen aikaisesta tukikohdasta:)
Terve Paavo!

Olen käynyt katselemassa näitä kuvia jo monta kertaa uudestaan. Mallisi on kertakaikkiaan upea! Tällaisessa mallissa syntyy helposti "harittavia" siipiä, laskutelineitä tms., mutta sinulla on kaikki mennyt nappiin.
Maalaus on todella onnistunut. Pehmeä väriraja nokassa on "oikeassa" mittakaavassa. Toisinaan näkee malleja, jossa ruiskulla tehdyt värirajat olisivat todellisuudessa puoli metriä leveät. Vaikka en tunne Neuvostoliiton sodan aikaista kalustoa oikein mitenkään, tämän värivalinnat vakuuttavat heti.
Tällainen työnjälki ansaitsee minulta täydet pisteet. Ja toivottavasti saat niitä muiltakin!
Kiitos ja kumarrus Antti. Tarpeeksi läheltä ja ohuella maalilla ruiskittuna saa suht hyvää jälkeä aikaan. Nuo mustan ja vihreän rajat on kaikki vedetty käsivaralta ilman teippejä. Jos ketä kiinnostaa tehdä vastaava malli niin varauksetta voin suositella tätä ICM mallia.
Tyylikkäästi toteutettu Tsaikka! Myös minun silmää tuo värimaailma miellyttää, ja rakennusjälki on taidokasta hyvin toteutettuine takilointien kera. Upea malli!
Tämä olikin mennyt minulta ohi. On kyllä viimeisen päälle hieno Tsaikka. Tyylikäs kasaus ja tyylikäs kuvaus. Värisävyt vain on niin tummia että on vaikea nähdä yksityiskohtia. Osasyy on kyllä varmaan myös tämän tietsikkani näyttö, joka ei ihan maailman parhaita ole.