Pienoismallit.net

MT - 496

Utti 18.01.1947

Mersuja ei ole koskaan liikaa, niinhän sanotaan …
Isäni Antti Esko Kamppisen tyyppilento, Utissa 18.01.1947. Lento kesti 20min.
Tästä koneesta on keskustelu " hakaristi " osiossa, jossa on paljon juttua, josta iso kiitos Kirjoittaneille.
Yritin saada koneeseen kovan käytön jälkiä.
Malli oli mukava rakennettava, maalattu suurimmalata osin hobby:n acryleilla sekä Lifecolorilla. Säistetty Tamiyan pulvereilla.

Kommentit

Olisi voinut kuvien perusteella luulla isommaksikin malliksi… Erinomaista työtä ja lisäpisteet vielä siitä, että ko. kone on ollut isäsi lentämä… Varsin tasapainoinen lopputulos. Ennen hakaristikeskustelua en voinut kuvitellakaan että sodan jälkeen oli tällaisia "sekasikiö" koneita. Mutta aina oppii uutta! Tykkään!!
Morjensta Tuomo. Hyvännäköinen 72 skaalan mersu.Tekstin perusteella sinulla lienee aivan erityinen suhde k.o lentolaitteeseen.Tota maar ,mersuja ei koskaan ole liikaa, varsinkaan Suomi mersuja.

Sinisen "ristin" ja kokardin ympärillä on käyty mielenkiintoista keskustelua.Tämä pajatus on kuitenkin jättänyt varjoon sen huomionarvoisen seikan että nuo sodan jälkeiset "kokardi" mersut olivat useimmissa tapauksissa aseistamattomia.Tämä käy hyvin ilmi m.m Ilmavoimat sodan jälkeen teoksen kuvista,mersiussa näyttää pääsääntöisesti olevan tyhjät lieskakourut. Poikkeuksen näyttävät muodostavan suuremmat sotaharjoitukset joissa koneisiin oli jälleen ilmestynyt aseet. Ilmavoimia ei siis oltu "kastoroitu" pelkiksi ilmailu ja voimailu kerhoksi.Oliko kyse pelkistä rauhan ehdoista vaiko myös turhan painon kuljettamisen välttämisestä vaiko molemmista?
MT-496:sesta on muuten kuva kirjassa I.V. sodan jälkeen sivulla 18 ja tämän perusteella näyttää ettei koneessa ollut aseita(K.K) nokalla,tykistä ei voi tämän perusteella sanoa juuta tai jaata.
Mallin arvoa ei tässä tapauksessa kuitenkaan hetkauta suuntaan tai toiseen se seikka onko siinä aseet mukana vaiko ei. Varsinkin kun valmistaja on valanut ne ilmeisesti kiinteästi nokkapeltejä esittäviin osiin.
Mallailu terveisin Opa L
Todella upean oloinen kone Isäsi lentämiin koneisiin. Kuvat todellakin antaa kuva että kyseessä olisi iso mittakaava ja samoin tuo maalauskin kun olet saanut jälleen koneen näyttämään juuri sellaiselta että olisi lentotunteja vähemmän mitä todellisuudessa. Pakkahan JKL:n mukaan niin saapi paremmin tiirailla upeaa luomustasi.
Ei näihin mersuihin kyllästy ikinä! Niin on nätti ja esikuvansa mukainen. Upeaa työtä Tuomo!
Arvokkaasti haarmaantunut konevanhus. Hieno!

E-P
Iso kiitos kommentoijille !
Omasta mielestäni, tämä on parhaiten onnistunut pienoismallin.
Kyllä se vaan niin on, että hätäimellä ei tule kuin..
Opa, olet oikeassa, koneissa ei ollut nokalla kk:ita.
Minua hämäsi tuo tumma varjo, toisaalta joissain koneissa (sotaharjoitukset) oli nuo kk.t.
TKa
Kun oma isä on lentänyt juuri tuolla Mersulla, niin tunne jo mallia aloitellessa on varmaan ollut ihan toisenlainen, kuin "normimallia" kasattaessa.
Tunne on varmaan ollut innokas, mutta silti hieman kyselevä?

Siksipä tämä hakaristikeskustelukin on saanut ihan uusia ulottuvuuksia kenties monenkin mielessä. Kiitos siitä.
( "Mersuja ei ole koskaan likaa" ). Tämä on aivan uudenlainen avaus Tuomolta ja uskoisin, että kohta tuo lausahdus kääntyy toisinpäin. - Mersujahan täällä onkin liian vähän".

Myös Opa antaa kaikkiviisaana heti tietoa asiasta ja kiitti hänelle.

Mallista:
On varmaan hieno pieneen skaalaan ja tuo hakaristi/kokardi-homma on hieno. Jään kuitenkin kaipaamaan lissää kuvia. Värikuvia, eikä muokattuja värikuvia. Silloin saisi myös paremmen käsityksen konee rungon maalauksesta noiden palkkiristien kohdalta.

Jokatapauksessa lienee Tuomon paras malli ja nähtänee Kuopiossa syksyllä.
T.T