Pienoismallit.net

Kraanavaunu, Rukajärvi 1942

Ford G917 Hinausauto

Puoliscratch-ajokki. Runko ja ohjaamo ICM:n sarjasta, etulokarit ja hinauslaitteisto + lava omaa käsityötä.

Kommentit

Ei voi muuta sanoa kuin että hieno! Tuulilasi on tosi hieno. Hyvin tehty nosturi. Pidän näistä itse tehdyistä ja ihmettelen miten jotkut vain osaavat.
Valtiolle pakko-otettu ajokki, kun vielä omistajan nimeäkin pilkistää talvi camon lomasta ovissa. Kovaan paikkaan olet auton sijoittanut, sillä historiakirjat tietävät kertoa, että siellä tapeltiin tosissaan. Suomalaiset pitivät saavutetut asemansa Rukajärvellä sodan loppuun asti, toisin kuin muilla rintamalohkoilla.

Rukajärven tie oli paikoin vaikeakulkuinen ja siellä jouduttiinkin etenemään odotettua enemmän maaston halki ja kuljettamaan esimerkiksi tykistöä korpien läpi. Pioneerit ja tienhoitokomppaniat joutuivat uurastamaan pitkiä päiviä. Teiden parantamisen lisäksi tehtiin soiden yli kapulateitä. Eli kyllä tällaista kraanavaunua tarvittiin siellä välillä ihan tosissaan kiskomaan huonokuntoisilla teillä rikkoutuneita kulkineita.

Mielestäni erittäin onnistunut kokonaisuus. Harmi että et ole laittanut mahdollisuutta arvioida malli, sillä olisin tähdittänyt mielelläni.
Heikki R 24.1.2016 21:26 Vastaa lainauksella
On hieno, komppaan edellisiä ja tähtiä olisi tullut.

Tv: Heikki
Kiitos kehuista. Arvosteluosio on lisätty. =) Oli jäänyt epähuomiossa pois.
No mutta ompa mahoton upia aikaansaannos.Kaikki asia kohillaan.Toivottavasti tähän tulee joskus alusta ja kuski.
Alusta kyllä tulee, tosin ilman maastoa.
Suomiaihe säväyttää aina ja varsinkin näin hyvin tehty. On kyllä komea ja skrätsityöstä isot plussat, varmaan saanu miettiä ja tuumailla eräänkin kerran tätä tehdessä:) Mukavia yksityiskohtia: etulasin huurtuminen ja kuskin näkökenttään raapattu alue, talvicamo ja vanhan omistajan mainos ovessa:)
Maalaus, itsetehdyt osat, tuulilasin huurteisuus ja idea kokonaisuutena fabulous!!! Kuola valuu näppikselle… Pidän, pidän, pidän…
Skrätsiä, vaikka tässä onkin vain puoliksi, pitää aina kunnioittaa. Varsinkin kun on nyt varsin kunnioitettava aihe. Muuten en automallilusta tiedä mitään. Silti uskallan sanoa, että hieno malli.
Tosiian Bussi-Lindemannin taidon näyte,vielâ Suomimalli,taas ehdotus viikon malliksi.
Vaikka onkin puoliscratsi malli, niin loistavaa työtâ , ehkâ vain yhdellä valokuvan perusteella.
Entisen omistajan nimikin nâkyy ovesta,tosi kiinostava malli.
Sitä hattun nosto, latu mallari Bussi Lindemann.
Pyysi sivusto kirjoittamaan, kun väärän arvioinin annoin. Mutta mitenkäs tätä muuten arvioi, kuin *****.
Auto ainakin kuvissa näyttää just sellaiselta kuin pitää.
Hienohan olisi tämä nähdä kuvan mukaisessa dioraamassa. Mutta näinkin kun kerran arvostellaan pelkää autoa niin ei voi rokottaa mistään. Paljon pieniä detaileja, naamiokuviointi huh huh..hyvin on sutiminen mallinettu.
Kaj-Krister Lindeman kirjoitti:
Alusta kyllä tulee, tosin ilman maastoa.
Maasto ilman muuta. Jos meinaat alustaksi tuon referenssikuvan ja figuurit? Niin tekase samalla historian pläjäys. Vaatinee suunnittelua ja aikaa, mutt tullee olemaan taas jotain, jota kaivataan.

Tämäkin on tehty jo aika huolella, niin miksi et jatkaisi samoilla linjoilla?
Tästä tykkää näin:
Kuten monille olen todennut, jätän figut ja maastot niille, jotka ne hommat osaavat. =D En halua pilata vaivalla tehtyä mallia huonolla alustalla ja vielä huonommilla figuureilla…
Upeaa työtä! Iso ja vaativa skrätsiprojekti sekä historiallisesti arvokas malli. Kaikki tehty viimeisen päälle huolellisesti aiheeseen sekä referenssihin perehtyen.
Hatunnosto ottoajoneuvoille ja käsin veivattaville hinauslaitteistoille. Hieno!
Hakekaapa kuvahaulla Tankki Täyteen-sarjasta tuttu Vilénin hinausauto ja katsokaa sitä lavalla olevaa nosturilaitteistoa… ;) Kävin juuri eilen toteamassa, että samanlainen on vempele, tosin hieman vahvistettuna. Vilenin hinuri on siis paikallisen mobilistikerhon hallussa Porissa.
Hienoa jälkeä jälleen! Mielestäni sinun paras työ tähän mennessä näin valokuvien perusteella.
Kiitos vaan, mutta itse en ole samaa mieltä. Kääntyisin melkeinpä Opel Kastenin tai B-N Maultierin puoleen. =)
JJ Hilska 28.1.2016 18:55 Vastaa lainauksella
Kraana on todella aidon näköinen, mikä ei ole ihan helpoimpia tehtäviä. Siitä tuskin löytyy liikoja referenssejä. Myös lavassa on kaikki kohdillaan.