Pienoismallit.net

Vanha mikroauto

Lähdin veistelemään tätä mallia Fujimin Ayrton Senna Kart 1993 sarjasta. Ajatuksena oli tehdä tästä jotain ihan muuta kuin Ayrton Sennan mikroauto. Tapani mukaan tähänkin malliin piti tehdä aikatavalla muutoksia, että se miellytti omaa silmää. Runkoon ja varsinkin siihen kiinteäksi valettua ohjausta piti muokata todella reilusti. Ohjaus onkin ratin ja vanteiden välistä kokonaan omaa tuotantoa. Myös moottoria piti muokata reilusti, sillä sylinterin jäähdytysrivat piti sahata syvemmiksi ja järjestää sylinterinkanteen pultit ja sytytystulppa. Myös kaasutin on kokonaan omaa tuotantoa, se syntyi erilaisista muovitangoista. Penkin väriksi meinasin ensin sitä normaalia mustaa, mutta sitten ajattelin että loppuun ajetussa mikroautossa voisi olla itse lasikuidusta tehty penkki. Niinpä tein siitä tarkoituksella hieman räikeän sävyisen, kuvaamaan hieman liian optimistista suhdetta lasikuituhartsin kovettimen määrässä. Penkin takapuolelle liimasin silkkikangasta esittämään lasikuitukankaan kuviota, joka jää näkyviin lasikuitumuotin avonaiselle puolelle. Etupuskuri ja polkimet ovat myös täysin omaa käsialaa ja palautusjouset tuovat hieman realismia niihin lisää. Pakoputkeakin muokkasin hieman ja lisäsin siihen kiinnitysjouset ja uuden takakiinnityspalan, jonka muotoilin etsiarkin reunasta leikkaamastani pellin palasta. Perusteellisempi tarina rakennusvaiheista löytyy Mallix lehden numerosta 6/2015.

Kommentit

Magee! täs on jotain niin retromaista :) suht yksityiskohtanenkin vielä. Onnistunut pläjäys!
On kyllä komea ja harvinainenki aihevalinta. Mukavasti kilpailujen tuomaa kulumaa ja nuo repaleiset tarrat kruunaa koko komeuden, tuo mukavasti kisafiilistä. Hienosti olet saanu muovin näyttämään metallilta. Mie pidän:)
Ja mie! Toinen toistaan upeampia tuotoksia täällä… Pidän tässä mallissa kaikesta! Jo ensimmäistä kuvaa katsoessa tulee hyvälle mielelle… Näyttää juuri siltä miltä on tarkoitus. Maalaus, vanhennus, osakokonaisuuksien välinen tasapaino - upea!
Etenkin detaljoinnin osalta vakuuttavaa jälkeä ja muutenkin tästä välittyy vekottimeen sopiva henki mm. istuimen osalta, joka näyttää haalistuneelta muovilta juuri sillä tavalla mitä esikuvalta odottaisin. Ainoat asiat mitkä hiukan häiritsevät ovat kylkien renkaanjäljet sekä nokan Esso-tarra.
Renkaanjäljet näyttävät tapauksesta riippuen joko turhan paljon siveltimellä tehdyiltä tai sitten vähän turhankin rengasmaisilta. En onnistunut löytämään referenssikuvaa jossa jälkiä oikeasti näkyisi, mutta kuvittelisin niiden näkyvän enemmänkin mustana sotkuna kuin noin terävärajaisina jälkinä. Lisäksi ne ovat aika symmetriset molemmilla puolilla.
Esso-tarrassa pistää puolestaan silmään repeämä keskellä eikä se näytä minun silmiini luonnolliselta. Nämä ovat kuitenkin vain pieniä yksityiskohtia hyvässä kokonaisuudessa.
Kalle Rantanen kirjoitti:
Ainoat asiat mitkä hiukan häiritsevät ovat kylkien renkaanjäljet sekä nokan Esso-tarra.
Renkaanjäljet näyttävät tapauksesta riippuen joko turhan paljon siveltimellä tehdyiltä tai sitten vähän turhankin rengasmaisilta. En onnistunut löytämään referenssikuvaa jossa jälkiä oikeasti näkyisi, mutta kuvittelisin niiden näkyvän enemmänkin mustana sotkuna kuin noin terävärajaisina jälkinä. Lisäksi ne ovat aika symmetriset molemmilla puolilla.
Esso-tarrassa pistää puolestaan silmään repeämä keskellä eikä se näytä minun silmiini luonnolliselta. Nämä ovat kuitenkin vain pieniä yksityiskohtia hyvässä kokonaisuudessa.
Hyviä huomioita ja osittain olen samaa mieltä että parantamisen varaakin vielä on. Itse tutkin asiaa jonkun verran, ennen kuin lähdin tarroja repimään ja renkaanjälkiä kylkiin pyöräyttelemään. Jotenkin tällä tavalla asiaa järkeilin.
Repeämäthän ovat täysin satunnaisia ja karting auton nokassa ne tulevat todennäköisimmin edessä ajaneen puskuriin tai sen kulmiin osumisesta, kun ajetaan todella lähekkän mutkaan sisään. Jos puskuriraudan kiinnityspultinkanta sattuu keskelle tuota tarraa, niin repeämä on todennäköisesti juuri tuollainen. Jotta se repeäisi isommalta alueelta, siihen pitäisi osua jollain vähän leveämmällä. Näin tuon itse pähkäilin kun repeämiä pähkäilin. Renkaanjäljet on tehty kylkiin nimenomaan vastaavan kokoisella renkaalla, johon olin laittanut maalia päälle ja pyyhkäissyt suurimmat pois. Jäljen tein pyöräyttämällä rengasta kyljessä juuri niin kuin kilpakumppanin rengas voisi kovassa kamppailussa kylkeen ottaa kiinni. Jäljen "malliin" vaikuttaa se kuinka kovaa kylkeen tullaan ja se kuinka suuri nopeusero osujilla keskenään on. Jos ajetaan tasatahtia, niin kuin kartingissa usein mennään, jäljestä tulee lyhyempi. Jos taas nopeusero on suurempi, jälki venähtää pidemmäksi. Pari esimerkkiä linkkien takana isommista autoista, toivottavasti linkit toimivat.
Osuma 1
Osuma 2
Osuma 3
Renkaanjäljen väriin vaikuttaa voimakkaasti jos kyljen mainoksissa on väripinta päälimmäisenä, jolloin väri kuumenee ja lähtee pyörivän renkaan mukaan. Mikäli kyljessä ei ole teippauksia tai maalia joka kuumentuessaan lähtee liukumaan mukaan, jäljestä tulee hyvinkin musta. Se mitä malliin voisi vielä omasta mielestä lisätä, niin renkaanjälkiin hieman pigmenttiä vaalentamaan niitä. Ne ovat hieman turhan tuoreen oloisia mallin pinnassa. Kannattaa myös huomata että molemmissa sivuponttooneissa on kilpailunumero 8, tai oikeastaan sen rippeitä kun puhutaan oikeasta kyljestä.