Pienoismallit.net

Panther G

Sd.Kfz.171

Yksi hyllyssä puolivalmiina pölyttynyt malli valmistui lopulta muutaman viikon intensiivisen työstämisen jälkeen.
Mallin rakentaminen oli merkintöjen mukaan aloitettu 4.8.2010. Pidin mallin rakentamisesta "päiväkirjaa" ja merkintöjen mukaan pelkästään rakentamiseen kului 47 h 7 min…olen ilmeisesti melko hidas rakentaja.

Dragonin sarja on detaljeiltaan hyvä, mutta muutamia yhteensopivuusongelmia löytyi mm. ylä- ja alarungon sovituksessa sekä varatelakenkien kiinnikkeissä. Rakennussarjan telaketjut korvasin muistaakseni Broncon irtoteloilla, antenni on jonkun valmistajan aftermarket-osa ja vaijerit ovat Eureka XXL:n valmisteita.

Malli on maalattu Life Colorin maaleilla ja säistetty öljyväreillä sekä Humbrolin emaleilla. Viimeistelyssä käytin AK:n, MIG:n eri mömmöjä. Muta on Easy Mud tuotesarjan tavaraa. Vaunun merkinnät (kansallisuustunnukset ja LSSAH-tunnukset) maalasin AM-WORKS:in sabloonoita hyväksikäyttäen.

Malli kuvaa SS-divisioona Leibstandarte Adolf Hitlerin (LAH) Pantheria Ranskassa kesällä 1944 Normandian maihinnousun jälkeiseltä ajalta.

Kommentit

Hieno Pantteri ja upea camo. Teknisesti erinomainen lopputulos. Itse olisinkaivannut vaunun ylärunkoon ja torniin hieman topakampaa ja telapyörästöön sopivaa säistämistä… Kokonaisuus kuitenkin miellyttää kovastikin!
Komea pantteri se on tuo LAH:n kesällâ 1944 normandiasta.
Nyt kiva värin lisäys tuo vetovaijerin lisäyksen väri ja vetokoukun.
Ei tuohon voisi mitään lisätâ, tiptop malli, ja loistavaa työtâ, nyt vain kunnon alusta alle.
Kompaten ylläolevia, kokonaisuus toimii todella hyvin tässä ja camosta myös plussaa, erikoisen upea!
Oikein nätti kissaeläin!
Mukavan tasapainoinen ja riittävän vaalea kokonaisuus. Ainoa pieni miinus tulee vasemman puolen telasta, joka leijuu hivenen ilmassa vetopyörän yläpuolisilta hampailta.
- Sami -
OH 26.1.2016 18:39 Vastaa lainauksella
Kiitos kaikille palautteesta.

Tornin ja ylärungon "yhdistäminen" kuraiseen alarunkoon on yritetty toteuttaa pystypinnoilla öljyvärikäsittelyllä ja vaakapinnoilla öljyväri- ja pigmenttikäsittelyllä. Kuran lisääminen kovin korkealle ei referenssikuvistakaan päätellen ole realistista. Jälkiviisaana voi kyllä todeta, että rungon etuviistopanssari kaipaisi vielä ehkä huomiota.

Camon kanssa tappelin melko pitkään ja paikkamaalauksia sai tehdä useita. Lopputulos miellyttää kuitenkin omaa silmää pl. tykinputken camo. Maalasin ruskean maalin kahteen otteeseen, ensimmäisen ruskean ollessa liian tumma. En ehkä vieläkkän ole täysin tyytyväinen ruskean sävyyn…taittuu ehkä liikaa punaiseen.

Vasemman puolen tela on tosiaan luonnottomasti koholla vetoyörän kohdalla…se lienee liikkunut väärään asentoon mallia kuvauksen aikana siirrettäessä. Pitää korjata ettei haittaa silmää vitriinissä :)
Kylläpä on hieno G Panther! Munsterin panssarimuseon pantteri oli joskus
saman näköisessä värityksessä.

Onkohan noita AM-WORKS:in sabloonoita saatavilla kotimaasta?
Jenkkilän eBayssä löytyy ainakin.
OH 27.1.2016 18:29 Vastaa lainauksella
Moro Rolf

Minä en ainakaan löytänyt noita sabloonoita Suomesta. Omani taisin hankkia juuri nimenomaan eBaystä. Melko hintavia ovat, mutta toki kestävät myös käyttöä.
Moi OH,

Kiitokset pikaisesta vastauksesta. eBayn kimppuun siis pikimmiten.
Komea Panther. Hienoon maalaukseen kiinnitin heti huomiota. Olen juuri aloittelemassa samaa vaunua joka tosin eri valmistajan tekemä (Tamiya). Tällä kokemuksella tuskin syntyy yhtä hienoa kuin tekemäsi mutta yritetään.