Pienoismallit.net

DFW C.V

1918

DFW C.V oli ensimmäisen maailmansodan aikainen saksalainen tiedustelu- ja tulenjohtokone, ja mallin ohjeita lainatakseni mahdollisesti tärkein saksalainen konetyyppi. Lisää tietoa DFW C.V:stä löytyy tiiviissä muodossa Wikipediasta.

Tuttuun Wingnut Wings -tapaan malli on työläs, mutta helppo rakennettava. Helppous tulee hyvästä suunnittelusta ja toteutuksesta; esimerkiksi siipien, salkojen ja laskutelineiden kanssa ei tarvitse tukia ja jigejä saadakseen ne suoraan. Työläys taas yksityiskohtaisesta ohjaamosta ja takiloinnista. Kyseessä on kolmas takiloimani muovimalli, ja käytin ensimmäistä kertaa ohuesta (0.2 mm) messinkilangasta kierrettyjä lenkkejä lankojen (EZ Line) kiinnittämiseen -- tämä menetelmä sopii ainakin minulle.

Rakentelun loppuvaiheessa kävi vähän hassusti: heitin pois ylimääräiset valurangat ja samalla meni valopistoolin ammusteline, konekiväärin teline ja laskutelineeseen kiinnitettävä generaattori (?). Ensi kerralla paremmin…

Kommentit

Loistava, eipä jää paljon muuta sanottavaa.

Toisaalta: nyt kun on olemassa näitä erinomaisia WNW:n malleja, niin mitä sijaa enää jää vanhanaikaiselle mallailulle, kun mallisarjan hienous huolehtii lähes kaikesta?

Eipä silti. Pakko tähdittää varsin hyvin.
Hieno. Kivan näköinen maalaus. Todella tyylikäs toteutus kokonaisuutena. Minä en pidä huonona sitä, että malliaihio on laadukas. Ei kaiken tarvitse aina olla vaikeaa. Lopputuloksesta vastaa kuitenkin aina mallari. Ja täytyy muistaa, että laadukkaankin aihion saa tuhottua…
Pidän erittäin kovasti!
Mukavan näköinen kuvissa ja luonnossa varmaan näyttävä malli. Takilointi onnistunut hyvin. Laitoitko sähkötyslaitteet tähystäjän koppiin? Jos et, niin ei laskutelineen generaattoriakaan tarvita.

Itse olen rakentanut DFW C.V:n 1/48 -mittakaavassa Karayan resiinisarjasta. Sen alaspäin pikku hiljaa käpristyviä siipiä katsellessa olen päättänyt, että ei enää resiiniä!

Tämä WNW:kin kaapista löytyy. Olen haaveillut siitä joskus Suomi-aiheen rakentavani. Ehkä 2018, kun tyypin Suomeen tulosta tulee kuluneeksi 100 v.

t. Mikko
Tosi komea tuotos! Tuo kuva #3 koneen keulasta etenkin näyttää autenttiselta. Mistä olet saanut 0,2mm messinkilankaa? Kysyy nimim. "maistuis varmaan mullekin"
Kiitos, ja tähystäjälle tuli asennettua ne sähkötyslaitteet. Resiinimallin säilityksestä tuli mieleen, että tämän kohdalla huolettaa laskutelineiden kestävyys. Lähistöllä on alkamassa räjäytystyömaa ja malli keinuu jo pienestä kosketuksesta telineiden päällä ollessaan. Muovi ei taida pitää toistuvasta taivuttelusta. Rakenteilla säilytin sitä tuosta syystä siipien varassa.

Ohutta messinki- ja kuparilankaa olen ostanut Hobby Pointista (Kampissa). Kuparilangassa oli etiketti 0.25 mm tallella, ja messinkilanka näytti yhtä paksulta, mutta etikettiä enää ollut.
Vaikuttavan näköinen malli! Tällä on varmasti kokoa ihan runsaasti, en ole meinaan itse vielä uskaltanut näitä WnW:n kaksipaikkaisia ostaa. Takilointi näyttää hyvälle, täytyy pitää mielessä tuo konsti tulevissa WW1-malleissa. Hienoa työtä olet tehnyt muutenkin mallin kanssa. On nää vaan aivan loistavia sarjoja.
Kiitos, ja samaa mieltä olen WnW:n sarjoista. Näitä voi ostaa huoletta.