Pienoismallit.net

Ford V3000 S/SSM "Maultier" ja Sonderanhänger 31/1

RynTyKP 1944

Puolihuolimattomasta keskustelun aiheeseen sukeltamisesta syttyi tämä projekti. Aihe on sinällään ollut "listoilla" jo pitkään, mutta se puhelin keskustelu Jari Lievosen kanssa, jossa Jari ystävällisesti toi tietooni ICM:n Ford Maultier sarjan haasteet ja ajatuksiaan niiden korjaamiseen on syyllinen siihen, että tämä tuli tehdyksi. Puhelussa kuulemani viisaudet piti oitis tutkia mallin ääressä ja siitä se sitten lähti.

Lopputuloksen tulisi esittää Rynnäkkötykkipataljoonan ampumatarvikeajoneuvoyhdistelmää: Ford V3000 S/SSM "Maultier" ja Sonderanhänger 31/1. Ensin mainittu lienee laajemmalti tuttu ajokki, mutta perävaunu saattaa olla tuntemattomampi. Sd.Anh. 31 on yksiakselinen ammuskärry, johon saatiin sen sisäosien avulla järjestettyä useiden erityyppisten ampumatarvikelajien kuljetustila. Sd.Anh. 31/1 on sen sijaan perusmallista tehty erikoisversio, jossa kärryn sisustus on suunniteltu erityisesti 7,5 cm StuK 40:n ampumatarvikkeille. Näitä perävaunuja ostettiin Rynnäkkötykkipataljoonan huollon käyttöön.

Maultier on ICM:n sarja, johon telakoneiston apurunko ja lava on otettu Italeri:n Opel Maultier sarjasta. Tela- ja johtopyörä on MR Modellbau:n. Yksityiskohtien korjaukset ja lisäykset on itse rakennellut, kuten myös lavan pressukate ja etulokasuojat. Perävaunu on luonnollisesti itse rakennettu kokonaisuudessaan pl. joitain modifioituja sarjojen osia, kuten renkaat, lokasuojat ja akselisto.

Kommentit

Mielestäni aivan upea malli. Peräkärry todella hieno varsinkin itse tehdyksi. Mallissa juuri sopivasti kulumaa.
Upea kokonaisuus! Itse tehdyt tarvikkeet kuten pressu jne. näyttää hyvältä sekä sopii tähän, kuin "nyrkki silmään". Naamiomaalaus sekä kulumat onnistuneet, kärrystä myös plussaa!
Moi,
Nätti ja hyvin tehty malli sekä "pohjat" tutkittu, mikä Jukalle positiivisesti tyypillistä. Malli myös erikoinen siinä mielessä, että tuskin toista samanlaista tulee vastaan. Luonnossa ts. livenä malli on paljon "herkullisemman" näköinen, kuvat eivät nyt ihan täysin tee oikeutta mutta se ei haittaa.

T. Jake
Hieno kokonaisuus. Suomi-aihe iso plussa! Tasapainoinen värimaailma. Piristävän puhdas malli. On niin paljon rankasti säistettyjä malleja ilman alustaa, ettei aina tiedä mistä ne on "repäisty"…
Hyvin on styreeni taipunut uusiksi osiksi. Näkeekö tätä Tikkakoskella?
A Lappalainen kirjoitti:
Näkeekö tätä Tikkakoskella?
Ensinnäkin kiitokset kaikille mairittelevista kommenteista!
Ja kyllä tämä pitäisi olla Tikkakoskella, ellei mitään mullistavia tapahdu.
Tally-ho 22.1.2016 23:12 Vastaa lainauksella
Todella hienosti mallattu ja skrätsätty kokonaisuus. Onneksi olkoon hienosta mallista!
Kaunis!! Aivan upeasti toteutettu Suomi-malli. Mikään ei häiritse; silmä lepää. Ja etityiskiitos tekstiosiosta ja kuvateksteistä - opin jälleen uusia tekniikoita (mm. pressu) joita täytyy kokeilla pikimmiten…
Upea jälkeä. Hattua täytyy aina nostaa niille jotka itse tekevät paljon ja kun se vielä tekee hyvin niin ansaitsee kumarruksen. Tässä on kyllä molemmat ansaittu.
Tykkään kanssa että yleisilme on suhteelisen puhdas vaikka pientä kulumaa ja pölyä onkin. Näitä katselee mielellään.
Kiitokset kommenteista ja kannustavasta pisteytyksestä!
On kyllä upea kokonaisuus, suomiaiheesta plussat ja aihevalinnasta. Hillitty säistys ja kuluneisuus sopii hyvin ja tuo camomaalaus pääsee oikeuksiin. Se kun on tehty hemmetin hyvin, alusta toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan.
Tässä on taas viikon malli jo pelkâstâän ammusvaunun osalta, huippu scratsausta tosi harvinaisesta aiheesta.
Varsinkin kiinnostava aihe tuo rynnäkkötykki pataljoonan osalta.
Noista kaikista erikoisajoneuvoista.
Taas viikkon mallinperusta, tosi mahtava mallailu kokonaisuus.
Kiitos kommenteista Jarno ja Eerik!
SA-kuva-arkistossa on muuten referenssiä aiheeseen: 151606, 153982 ja 156838.
Onnittelut komeasta viikon mallista!
No juu, hupsista vaan. Näinhän tässä näköjään kävi. Kiitokset kaikille kannatusta antaneille sekä erityisesti kommentoineille. Vielä erityisemmin kiitokset niistä kaikista mielenkiintoisista keskusteluista, mitä tämä malli on aikaan saanut näyttelyissä. Mosoniin seuraavaksi!