Pienoismallit.net

Fokker dr1

Pakkaspäivien ja viimeisten lomapäivien ratoksi valmistui tämä edun weekend sarjasta tehty suurensodan kone. Malli rakentui mukavasti ja kittailut oli todella vähäisiä, mietiskelin koneen maalausta ja sarjan kahdesta. Perinteinen punaisen paronin kone tai sitten friedrich kempin lentämä kone. Kummankin olen rakentanut aikaisemmin ja nettiä selailtuani päädyin tähän lothar von richthofenin lentämään koneeseen, ässä hänkin vaikka hieman jäänyt varjoon. Raitamaalaus antoi mukavasti haastetta maalaukseen, raitamaalauksen tein emaleilla ja AK: tuotteilla. Oikein kevyttä säistämistä laitoin koneeseen ja muutenkin halusin tehdä siistin hieman kuluneen koneen, keltaisen alueen esivarjostukset jäi aika vaatimattomiksi, halusin kuitenkin eloa hieman keltaiseen ettei olisi monotonisen näköinen, melkoisia väriläiskiä ollut taivaalla nämä kangaspuut.(maalauskaavio ipms stockholmin sivuilta)

Kommentit

Hieno Fokkeri niin kasauksen, kuin maalauksen osalta!
"Camoraidat" on upeat ja sopivat tähän malliin, siitä pointsit :)
Yleisvaikutelma hyvä!
Kiitos jean. Eduardin mallit on yleensä hyviä rakennettavia, näissä ekanrähinän koneissa haastetta tarjoaa nuo maalauskaaviot. On tämä ainakin erikoisen värinen kone, mutta siinä se näitten rakentamisen hauskuus piilee. Saa kokeilla kaikkea uutta ja raitamaalaus on vaikeahko saada näyttämään sopivan epäsopivalta:)
jarno törmänen kirjoitti:
Saa kokeilla kaikkea uutta ja raitamaalaus on vaikeahko saada näyttämään sopivan epäsopivalta:)
Siinä ainakin olet onnistunut :)
P.P. 22.1.2016 19:05 Vastaa lainauksella
hienon näköinen fokkeri, tuo "maastomaalaus" siipien yläpinnoilla vaikutti mut:)
Naamiomaalaus on hyvin tehty. Samoin potkuri on mielestäni hieno. Hyvä malli.
Kiitos pp: Tässä yksi näkemys koneesta, tuo raitamaalaus on aika haasteellinen tehdä.

Kiitos juha.
Raitamaalaus on tosiaan hyvin onnistunut. Tarkimmat WW1-niuhot saattavat nillittää siitä, että raidat ovat liian vinossa. Mutta ainakin ne kulkevat oikeaan suuntaan, etuoikealta takavasemmalle, päinvastoin kuin meitsin Manfred von Richthofenin konetta esittävässä mallissa . ;-)

Lotharin koneessa oli ilmeisesti myös ylimmän tason yläpuoli sudittu läpikuultavalla keltaisella.

Axial-propelli oli siten veistetty, etteivät liimapuukerrokset menneet läpi potkurin suorina raitoina:

Linkki

t. Mikko
Kiitos mikko: Kattelin kuvia tästä lotharin lentämästä koneesta, ja osa oli mallintanut keltaisen yläsiiven. Ipmstockholmin sivuilta löytyi tämä kaavio ja päädyin tähän variaatioon. Camosta ei ihan tullut semmosta kun kuvissa mutta annoin olla ettei tule suttua.
Terve,

Nätti ja onnistunut malli. Kaksi Dr I mallia ja pari muuta kangaspuuta odottavat kiltisti varastossani, kunnes saan kerättyä riittävästi rohkeutta aloittaakseni niiden rakentamisen. Joku Eduardin Albatros tms. minulla oli jo aika pitkällä, mutta siipien väliset tuet ja niiden kanssa tulleet ongelmat aiheuttivat ko. mallin ensilennon päätyvän roskikseen.

Nyt tullaan lähes täysin tuntemattomalle, mutta mielenkiintoiselle alueelle ja rohkenenkin kysyä tätä. Muistanko tuon "naamarin" johtuneen siitä, että (käsitellyn / lakatun? pellava?) kankaan päälle kun maalattiin vihreää tai muutakin väriä, niin lopputulos oli tuollainen raidallinen ja "suttuinen" pinta? Toinen rakentamista odottava Fokkerini on Kempfin ja toinen itse herra Punaisen Paronin. Molemmat ovat Dragonin 1/48 malleja.

T. Jake
Hieno Fokkeri! Maalaus näyttää tosi hyvälle, nuo raidat ovat mallissasi tosi hyvin onnistuneet. Jarmo, näin olen itsekin ymmärtänyt tämän pinnan syntyneen, eli pellavan päälle sudittu vihreä maali. Potkuri on myös hieno!
Kiitos jarmo: Ei muutako rohkiasti vain rakentaan:) Mukavaa vaihtelua nämä ekan rähinän koneet ja maalauksissa riittää valinnanvaraa, olen joskus rakentanut dragonin fokkerin ja ihan hyvä sarja se oli, en ole asiaa juuri tutkinut mutta nuin tuo raitamaalaus on varmaan tullut. Mukavaa haastetta ainakin tarjoaa tämä raitacamo.

Kiitos janne: Keltaisessa värissä jäi nuo esivarjostukset vähän vaisuiksi mutta muuten omaalaus onnistui hyvin, tuo raitamaalaus on ainaki itele haasteellinen saada mallinnettua.