Pienoismallit.net

I-16

type 10

Eduardin I-16 sarja oli ihan mukava ja simppeli kasattava. Mitään suurempaa hankaluutta ei ollut kasatessa. Hieman kittiä joutui käyttämään varsinkin etusiipien kohdalla. Ohjaamoon tuli etsiosina kojetaulu, istuinvyöt ja tuo avattu luukku. Omia lisäyksiä on metalliset kk.piiput ja laskutelineiden nostovaijerit. Maalattu Tamiyan maaleilla ja satiinilakattu. Valokuvissa kiiltää luonnottoman paljon.

Kommentit

Kaunis ja niin ruma. Siis koneena. Jotenkin tämä kone saa sellaisia väristyksiä aikaan, että yhä uudelleen ja uudelleen katsoo koneen tietoja, saavutuksia ja kaikkea muutakin netistä.

Ajatelkaapa lentäjää kuvassa 5/6. Miltä tuntuu lähteä pörräämään senaikaista kiitoradan tekelettä. Maa näkyy kun päätä kääntää sivulle, mutta toisaalta näkyvyys on jo mahdollisiin viholliskoneisiin taivaalle. Ja kun koneen saa nousemaan, niin varsinkin talviolosuhteissa on saattanyt pilotille tulla hiki oitis kelatessaan jollain kädellä laskutelineitä sisään. ( Ihmisellä pitäisi olla ne "välikädet", joita Havukka-Ahon Konsta ihmettelee).

Pari-kolme samaa konetta olen kasaillut, mutta Eetvartin sarjaa en ole kokeillut.
Tuleeko siirtokuvia askissa muitakin?
Saattaa olla hankintana tämäkin, vaikka entisiäkin on kasaamatta liian paljon. Jotenkin on mallailu jäänyt taustalle, mutta kyllä se taas joku päivä lähtee.

Mallin olet kasaillut yksinkertaiseen, mutta upeaan kuosiin. Varmaankin kuvat antaa tuon kiillon, mutta olisiko mattalakka ollut parempi? Neukut kyllä pitivät koneet puhtaina, jos siihen suinkin oli aikaa. Omista tekeleistäsi plussaa, koska tämä mittakaava oikeastaan vaatiikin jo niitä.
Lisään vielä hiukan edelliseen…
Valjakan Sepin dioraamassa lienee samassa paketissa oleva kone ja siinä ainaskin hieman dekaaleja muitakin kuin tässä.
Linkki Sepin upeaan dioraamaan, niin voi katsoa erilaista maalaustakin:

www.pienoismallit.net/galleria/malli_13027/kuva_120487/#kuva

Suomipojallahan oli näitä Polikarpov I-16 koneita muutama sotasaaliskoneina ja jos Eetvartin paketissa on valmiina siirtokuvat suomikoneisiin, niin lienee pakko-ostos.

Konettahan kutsuttiin ja tunnetaa meillä RATA-nimellä, eli rotta venäjäksi, mutta venäjänkielinen nimitys oli Išak (ишак) eli pieni muuli.
Tyylikäs siipiorava! Etenkin yläpintojen vihreä on todella hyvännäköinen!! Kokonaisuus on myös tyylikäs. Oliko tämä sinun I-16 nk. Profipak vai weekend?
Pidän erittäin paljon! Itselle tilattu ko. koneen Profipak ja tarkoituksena laittaa B.Safonovin koneeksi.
Kiitos kommenteista. Tässä oli neljään koneeseen dekaalivariaatiot. Tämä oli profipak jossa tulee nuo etsit ja maskit. Eihän se ois tietty myöhäistä vieläkään ruiskia tuohon mattalakka päälle.
Jonkka 17.1.2016 09:50 Vastaa lainauksella
Kuten Timokin jo sanoi, esikuvahan on järkyttävän ruma. Malli sen sijaan on erittäin onnistunut ja vaikka en esikuvasta yhtään pidäkään, tälle täytyy antaa hyvät pisteet. Kabiinikuva olisi (ollut) plussaa.

Missään tapauksessa älä vedä mattalakkaa päälle, jos jotain niin enintään satiinin. Tietääkseni ennen kesää 1941 käytettiin kiiltäviä maaleja (lähteet tässä ja tässä).
Kiitos hyvistä linkeistä
P.P. 22.1.2016 19:03 Vastaa lainauksella
Komea siipiorava, kuten, jos olette katsoneet, genessis models sanoo: "Quality comes before time"