Pienoismallit.net

Alfa Romeo 155 V6 TI Jägermeister

Ryhmärakentelun viikonloppumalli vitoseen osallistuin tällä mallilla. Alun perin meinasin jättää välistä koko haasteen mutta aikani laatikkoa hypisteltyäni päätin lähteä mukaan.

Keskiviikko aamuna töihin hieman aikaisemmin ja maalaamaan osia. Onneksi laatu oli kohdillaan sarjassa eikä suurempia osien siistimisiä tarvinut tehdä. Ainoat kitit levitin moottorin yhteen saumaan ja spoilerin ala pinnalle. Korista siistin ainoastaan takapuskurista pari saumaa.
Värin sai aamulla pohjalevy, iso kasa alustan osia ja koriin pohjat vedin Tamiyan spraylla. Alustasta mustat osat roiskin Wurthin puolikiiltävällä spraylla.
Kuivatus tapahtui lämpöpuhaltimen ja hiusten kuivaajan avulla :)
Ruokatunnilla kori sai oranssin pinnan ruiskulla. Illalla valmistelin seuraavan aamun maalauksia.

Torstai aamuna taas ajoissa töihin. Maalit kuljetin varmuuden vuoksi povitaskussa kun oli -28 pakkasta. Tamiyan kiiltävää mustaa suihkin kahden euron arvoisella halppis ruiskulla pakoputkiin, pakosarjoihin, turvakaarikehikoon, jarruihin ja takaspoileriin. Nopea kuivatus kiillon säilyttämiseksi sekä erinäisten roskien tarttumisen ehkäisemiseksi. Samalla ruiskulla on tehty muutkin malli maalukset. (päätoiminen badgeri alkaa olla mennyttä)
Ruokkatunnilla ruiskutin Alcladin polished aluminiun sävyllä kaikki aamulla maalatut. Pakoputkiin ja pakosarjoihin tein saman firman erisävyillä lämpövärjäymiä.
Vanteet maalasin Motonetin valkoisella spray vannemaalilla :)
Illalla rohkenin laittaa siirtokuvat koriin jotta saisin lakattua kopan perjantaina. (Ei napannu lakkauksen takia lauantaina ajella työmaalle). Yön kori kuivui lämmitetyn takan reunuksella Tamiyan ruiskutus telineessä.

Perjantai aamuna sisustan osien maalauksia ja sit ruokkiksella ruiskulla Tamiyan kiiltävää lakkaa korin päälle. Illalla sain kasattua alustan ja moottorin suurimmaksi osaksi sekä maalaitua kaikkea pientä.
Sisustasta ovipahvit päällystin Bare Metal foilin kromilla ja leikasin auki veivien kahvojen kohdat.

Lauantai meni kotihommissa yms. Saunan jälkee pari tuntia koitin mallin parissa jotain pientä näppäillä, laihoin tuloksin.

Sunnuntai olikin sit ihan täys työpäivä. Aamulla pari tuntia rakentelua, sit hieman kotipuuhia väliin ja kaupasta muutama asennus juoma. Iltapäivällä sisustaan laittelin hiilari siirtokuvat kojelautaan ja "hattuhyllyyn", vetelin vähän piuhoja lattialle ja etukulmien tunkkeihin lisäsin metallipunos letkut ja liittimet.
Istuimeen asentelin Eduardin photoetsi turvavyöt, tunnin homma :)
Kiirehän siinä meinas tulla kaiken pienen loppu säätämisen kanssa. Lisäksi työpöytä alkoi olemaa aika sotkussa niin kokoajan oli joku osa tai työkalu hukassa yms.
23:45 liimasin viimeisen siirtokuvan tuulilasiin, ihan aikataulussa oltiin vielä.

Kommentit

Hyvännäköinen Alfa! Jotenkin tämä "Jekku" värityksellä oleva auto on vaan niin hieno! Rakennusteknisesti ja maalauksellisesti laatutyötä. Odotellaan lisäkuvia ja selostuksia…
P.P. 11.1.2016 16:13 Vastaa lainauksella
Mitä lakkaa käytit saadaksesi noin hienon kiillon aikaiseksi?
Lakka on tamiyan kiiltävä X-22, jonka ruiskulla suhautin pintaan. Koria ei ole kiilloteltu aikataulun takia, piti koittaa onnistua kerralla.
Henkka H 12.1.2016 23:18 Vastaa lainauksella
Onpas ryökäleen hieno malli ja vielä tuollaisella aikataululla! Minulla tekeminen kestäisi huomattavasti pitempään, tosin en koskaan ole laskenut tunteja kun teen useampaa yht aikaa.
Väri/siirtokuvayhdistelmä on tosi tyylikäs. Hienosti toteutettu detaljien maalaus. Raaserin näköinen joka suhteessa.
SS 18.1.2016 13:57 Vastaa lainauksella
Itseä ei ralli tai ralliautot kiinnosta pätkän vertaa, mutta onhan tämä aika saakelin hienosti mallailtu tuossa ajassa. :)
Tyylikkään näköinen Alfa, varsinkin sisältä. Hiilikuidut on onnistuneet ja metallitkin näyttää metallilta.

Mitä tuo pakoputkien länpösuoja on? Näyttää juuri sopivalta tarkoitukseensa.
Kiitokset kaikille kehuista.
Lämpösuoja tuli sarjan mukana. Piti vain leikata oikean kokoiset palat, liimapinta valmiina takapuolella.
Mallin laatu auttoi aukataulussa pysymiseen, ei tarvinu ku pikku siistimen osille.
P.P. 22.1.2016 18:55 Vastaa lainauksella
Komea romeo, todella tyylikkäästi olet jaksanut vieläpä viikonloppumallin loppuun asti viedä!