Pienoismallit.net

M4A2 76mm Sherman

Lend-Lease 'Emcha'

Kynäruiskun oston inspiroimana päätin hankkia pienoismallin maalatakseni ensimmäistä kertaa yli kahteenkymmeneen vuoteen. Koska mallin oli tarkoitus toimia harjoituskappaleena, niin ostin halvimman pienoismallin minkä paikallisesta pienoismallimyymälästä löysin. Se sattui olemaan Airfixin M4 Sherman. Aikaa mallin tekemiseen meni n. 5 tuntia ja maaleina käytin Vallejon akryylimaaleja ja pigmenttejä (ensimmäistä kertaa myös pigmentit käytössä). Sherman on maalattu poikkeuksellisesti Neuvostoliiton väreihin, koska itselläni on tarkoitus maalata Flames of War peliin myös Neuvostoliiton tankkeja, niin väriskaalan harjoittelu tässä vaiheessa helpottaa tulevaisuuden projekteja. Ruostetta on ehkäpä enemmänkin kuin olisi tarvetta, mutta halusin kokeilla myös pigmenttien käyttöä.

Kommentit

Hyvin maalattu harjoituskappaleeksi, ensi kertaa ruiskulla ja vieläpä noin ison aikavälin jälkeen. ruoste-efekti meni vähän överiksi käytössä olevalle Shermanille, mutta tarkoitus olikin efektitestailu siis :) telat ois kaivannu teräksen väriä enempi, muuten hyvät. Siitä se lähtee, tervetuloa takaisin harrastuksen pariin!
Tarkennuksena vielä, että olen kyllä miniatyyrimaalailua harrastanut säännöllisen epäsäännöllisesti, joka on harrastuksena aika lähellä pienoismallimaalailua. Ruiskulle tuo oli kuitenkin ensimmäinen työ, mutta ei kuitenkaan viimeinen :) Mukavaa vekotin, joka avaa uusia ulottovuuksia koko maalailuharrastukseen.
Erityisen mukavalle näyttää tuo tornin ja kannen sävyero, onko maalattu eri sävyillä vai tekeekö valaistus/pintäkäsittely?
Oikein nätti pikkuskaalan tankki, ruostetta ehkä hieman liikaa mutta harjoituskappaleeksi onnistunut. Ei muutako harjoitusta vaan:)
Mikko Karvinen kirjoitti:
Erityisen mukavalle näyttää tuo tornin ja kannen sävyero, onko maalattu eri sävyillä vai tekeekö valaistus/pintäkäsittely?
Yritin tarkoituksella saada sävyeroja aikaiseksi, koska ne elävöittävät suuria sileitä pintoja. Vaaleata maalia on tornissa ehkäpä hitusen enemmän kuin kannessa. Tankin yläpuoliset osat ovat yleisesti maalattu vähän vaaleammiksi kuin alapuoli. Pohjamaalia tehdessä laitoin myös kerroksen mustaa maalia kohtiin jotka toivoin jäävän vähän tummemmaksi.
P.P. 11.1.2016 16:03 Vastaa lainauksella
Todella hyvin olet saanut maalattua, vielä ensi kertaa ruiskulla!