Pienoismallit.net

Rolls-Royce Phantom 2

Käydäämpä -30 luvulla hetken aikaa.Loistovaunuja,komeita,mahoton raskaita,suuret moottorit ja valtavan kokoisia.Kieltolain aikaan näitä oli gankstereilla ja suurilla mafia päälliköillä,toki elokuva väellä myös.Mukava tekoinen malli,hieman haasteellinenkin.Paljon nettiaikaa meni,etsiessä moottorin ja sisustan kuvia vihjemalliksi,tarjonta on aika heikko näiltäosin.Eikait tässä sen ihmeempää ollut,jokunen osa kaipasi hieman enemmän sovittelua ja suunittelua kasauksen järjestyksestäMoottori suoja jäi hieman kanitamaan.Kapiinin puu osissa tuli kokeiltua puusepän ohjeidenmukaan ootrausta.On kuulemma hyvin vaikea saada näinpieneen oikean näköistä puupintaa.Voimakkaammalla ohentumella oleva maali alle,miedompi päälle jotta ei sula alempaan maaliin kiinni,veitsen terällä varovasti raaputellen alus maalia näkösälle,päälymaalin olessa vielä kosteaa,sai aika hyvin homman onnistumaan.Fikut on joskus hirmukauan sitten tulleet jonkunmallin mukana ja ovat onneksi tallessa,tussilla joskus töherretty,nakkasin noi nyt vaan mukaan tuommoisena.Ja,tämä tarinahan ei pääty tähän,jatkoa seuraa tuonnempana.

Kommentit

Eikö kenelläkään todellakaan ole mitään sanottavaa tästä upeasta mallista?

Itse en ole mikään automallien asiantuntija, mutta rakennusjälki ja viimeistely näyttää tosi hyvältä ja siistiltä. Varsinkin kabiini näyttää todella aidolta. Pohjakuvan perusteella voisi vaihdelaatikkoon kaivata öljyvalumia tms. Mutta toisaalta, tuohan on Rolls-Royce…
Henkka H 7.1.2016 17:33 Vastaa lainauksella
No minulla on ainakin sen verran sanottavaa että on tosi siististi rakennettu Rolssi. Mallaus on onnistunut hienosti ja tuo väriyhdistelmä on tyylikäs. Hauskaa että joku viitsii taiteilla näiden klassikko autojen parissa.
Niinikään konehuoneen maalaus on hyvin tehty. Siellä on aika paljon mielenkiintoisia detaljeja joiden tuominen esiin eri sävyillä tekee koottavasta pienoismallin. Italerin automallit ovat mielestäni suht helppotöisiä verrattuna moneen muuhun valmistajaan. Minä käytän puupinnan esilletuomiseen yleensä siirtokuvia. Puupinta-arkkeja pitäisi löytymän netistä vaikkapa eBayn kautta.
Olisin kaivannut hivenen enemmän historiikkia tästä kyseisestä Rolls - Roycesta.
Hyvähäntuo on että joku vaivautuu kommentoimaan,kiitos näistä.Mielenvirkeydeksi vähän erinlaisempaa pitänee tehdä.Pari vastaavaa mallia on jo hyllyssä,tämä ja yksi teonalla.Jonniaikaa päässä pyörinyt aatos alkaa toteutumaan.
On loistava toteutus tuosta GENTLEMEN RR:stä, tuskin on mikään gansteri auto.
Joku fordi tai muu 20 luvun jenkki auto olisi parempi siihen.
Pistä siihen joku lordi tai aatelinen frakki ja silinteri pään, tietenkin unohtamatta kuskia mukaan;.
Nämâ olivat aina tip top puhtaat, kuten näkyy nytkin mallista.
Ainoastaan gansteri pois, niin on maukas kuin mummon leivonnaiset;