Pienoismallit.net

MiG-29

30 elokuuta 1988. Pilvisenä iltapäivänä kello 15.00 kaksi punatähdillä varustettua MiG-29 konetta tekee osastolaskeutumisen kiitoradalle 25. Kun koneet koskettavat kenttää, niin ohjaajat laukaisevat jarruvarjot samanaikaisesti. Seisotapaikalla odottavat huoltomiehet, Neuvostoliiton lähetystön edustajat, joukko muuta diplomaattikunnan väkeä sekä pari moottoripyöräpoliisia. Ja tietenkin Hänen Majesteettinsa tullilaitoksen edustajat, jotka ensitöikseen tiedustelevat ohjaajilta olisiko näillä mitään tullattavaa. Farnboroughin 1988 tähdet ovat saapuneet.

Kuten useimmat jo arvasivatkin, niin malli kuvaa Farnboroughin lentonäytöksessä esiintynyttä yksipaikkaista MiG-29 konetta siinä asussa, jossa Anatoli Kvotchur sillä laskeutui ensimmäisen kerran Englannin maaperälle. Toinen kone oli kaksipaikkainen MiG-29UB ohjaajanaan Roman Taskev ja kyydittävänä Yuri Ermakov.

MiG-29 on varmaankin sen verran tunnettu, että sitä ei tarvitse tarkemmin esitellä. Joten tästä on hyvä siirtyä suoraan mallin, joka on Hasegawan toinen julkaisu aiheesta MiG-29. Ensimmäinen julkaisu oli pian MiGien Rissalan vierailun jälkeen. Koska kaikki silloiset mitat perustuivat valistuneisiin arvauksiin, niin mallin päämitat ja muodot eivät ole aivan kohdallaan. Kirjassaan Modelling Modern Soviet Fighter Aircraft (1990) Ken Duffey kertoo, että Hasegawan uudemmankaan painoksen päämittoja ei ole korjattu. Ainoastaan joitakin yksityiskohtia. Duffeyn mukaan myöhemmin on valmistajalta saatu Migin päämitat ja skaalatuna 1/72 ne olisivat; pituus 240,5mm ja leveys157,7mm. Hasegawa antaa laatikon kyljessä seuraavat mitat; pituus 215mm ja leveys 167mm. Vertasin huvikseni mittoja myös Aifixin paketointiin ja valmistaja antaa mallille mitat 241 mm ja 158mm. Pitänee tuo Airfixkin rakentaa jossain vaiheessa ihan vertailumielessä.

Hasegawan malli on valettu kovaan, harmaaseen muoviin. Osien yhteensopivuus on kohtuullinen. Pari pahinta rakoa piti kitata umpeen. Pieniä valupurseita piti poistaa paikoitellen. Maalausvaiheessa huomasin, että rungon ja sivuvakaajien liitoskohtaa olisi kannattanut myös kittailla. Moottoriikehtojen alapinnoille lisäsin joitakin aukkoja joita siellä valokuvien mukaan kuului olla. Alapintojen detaljointi oli muutoinkin aika olematonta. Ilmeisesti Rissalan vierailun aikana koneen alapuolelta ei saatu riittävän tarkkoja kuvia. Myös nokkapyörän detaljointi oli puutteellinen. Mutasuoja sekä valonheitin puuttuivat kokonaan. Lisäksi telineessä on alaviistoon sojottava tanko, jolle ei näy olevan loogista tarkoitusta. Valokuvissa näyttäisi olevan kaksi vastaavaa lyhyehköä tankoa, jotka ovat yhteydessä mutasuojukseen. Suihkuputkien välissä olevan mustan kartion jouduin tekemään miljoonalaatikon osasta kun alkuperäinen singahti asennusvaiheessa omille teilleen. Tästä johtuen osan muoto ei ole aivan oikea.

Pohjavärinä on Humbrolin tuttu ja turvallinen 64. Suojamaalauksessa on käytetty Akanin MiG-29 värisettiä. Pakkauksen mukaan värisävyt perustuvat oikeasta koneesta otettuihin värinäytteisiin. Tippa ohennetta sekaan, niin värit levittyvät siveltimelläkin ihan mukavasti. Ravistelun lisäksi maalia kannattaa sekoittaa myös tikulla tms. Itse otin väriä erilliseen astiaan johon lisäsin ohennetta tarpeen mukaan eli varsin vähän. Kaiken lisäksi värit näyttävät keskimäärin katu-uskottavilta kun erittäin epätieteellisesti vertasin niitä MiGeistä otettuihin värivalokuviin. Kaikki tumman harmaat dielektroniset paneelit piti maalata koska niitä ei ollut siirtokuvina. Maalausohje antaa tykkiportin suojapeltien väriksi paljaan metallin, mutta valokuvien mukaan kyseinen kohta on normaalissa suojamaalissa. Viimeistelylakkaus on MicroScalen Satin purkista. Lopputulos on yllättävän kiiltävä, mutta ei se suuremmin haittaa koska valokuvien mukaan Farnboroughin esityskoneet olivat enempi kiiltäviä kuin mattapintaisia.

Sarjan mukana tulee siirtokuvat kaikkiaan neljälle eri koneyksilölle. Kahdelle neuvostokoneelle sekä Intian että Jugoslavian ilmavoimien koneille. Olisikohan aika tehnyt tehtävänsä kun kaksi kuudesta punatähdestä hieman repeili paikalleen laittamisen yhteydessä.

Vanhentamisen jätin minimiin. Koska kyseessä olivat näytöskoneet, niin ne oli mitä todennäköisimmin puunattu ja maalattu priimakuntoon ennen tapahtumaa. Tuskinpa ne siirtolennon aika paljoa ehtivät likaantua.

Tämän piti olla vuoden 2015 viimeinen malli mutta aikataulu venähti taas kerran.

Kuten tähän aikaan vuodesta tuppaa olemaan, niin kuvausolosuhteet luonnonvalossa olivat hieman haastavat. Kuvat on otettu ilman salamaa.

E-P

Kommentit

Hyvännäköinen Migi, E-P! camomaalaus on hyvin tehty, sopivan "kylmät" sävyt. Joka kerta, kun näitä hävittäjiä nään niin tulee GoldenEye leffan "Blue sky camo" Migit :) nättejä vehkeitä on kyllä, itsellänikin on tarkoitus hankkia 1/48 tai isompi Migi jossain vaiheessa.
Kiitokset kommentista ja tähtösistä. Parhaani mukaan yritin seurata valokuvien mukaisia maalausrajoja. Apuna oli John Laken juurikin Farnboroughin MiGeihin keskittyvä kuvateos. Pari kertaa olen nähnyt myös MiGin ilmassa, kylläkin Puolan tunnuksissa. Kyllä siinä oli jonkinlaista "sotavaltion" meininkiä.

E-P
Aikoinaan tuli käytyä Rissalassa näitä hämmästelemässä. Kiilto ei ainakaan näitten kuvien perusteella näytä häiritsevältä. Akanin sävyihin olen itsekin ollut tyytyväinen.
E-P Sinkkonen kirjoitti:
Parhaani mukaan yritin seurata valokuvien mukaisia maalausrajoja.
Ja siinä kyllä onnistuit, well done :)

kappas huomasin, että tosta mun omasta kommentista ja lauseesta tuolta ylhäältä puuttuu sana "nään" mutta hiffasit ja osasit varmasti täydentää omassa päässä sen lauseen loppuun.
Näitä MiG-29:jä ei taida tällä saitilla kovin montaa olla, enemmänkin huomio taitaa olla kiinittynyt Suhoi-tyyppisiin vehkeisiin? MiG-29:llä on kuitenkin myös palvelushistoriaa melko laajastikin maailmalla. Eikä malli vähiten kiinnosta sen takia, että kävivät Suomessa aikoinaan vierailulla.

Nuo AKANin värisetit lienevät asiallisia ja kokeilemisen arvoisia ja näköjään niillä saa oivallisen maalipinnan aikaan. Kun malli on siisitisti rakenneltu, niin ainakin valokuvissa tällainen menee täysillä läpi ja mitoista ei pääse huomauttelemaan edes milli-nillittäjät. Lisäksi tarpeelliset scratch-osat ja muutokset tuovat mallin lisähohtoa.
PhantomII kirjoitti:
Eikä malli vähiten kiinnosta sen takia, että kävivät Suomessa aikoinaan vierailulla.
Ainakin Kuopiossa kävivät kauan kauan sitten, itse olin ainakin siellä niitä ihmettelemässä. Taisi olla ensi esiintyminen länsimaissa, vuotta en kyllä enää muista. Enkä tiedä ovatko sen jälkeen käyneet Suomessa.

Sulavalinjainen kone, mutta ei sieltä energiaystävällisemmästä päästä.
Hasegawan malli perustuu juurikin 1986 Rissalan vierailun dataan. Itse olen nähnyt puolalaisten MiGin ilmassa 2007 ja 2014. Ilman jälkipoltinta ei tarvitse erikseen savuja, moottorit savuttavat ihan riittävästi omasta takaa.

E-P