Pienoismallit.net

Bf109 G-10

Messerscmit Bf 109 G10 ,JG7 Pohjois-saksa 1944.

40v taukoa ja taas harrastuksen pariin.Marketista tarttui kyseinen laatikko maaleineen ja liimoineen.Avattuani laatikon hämmästelin osien pienuutta,ikääntyessä tietenkin näkö heikkenee ja sormet paisuu mikä vaikuttaa työn tarkkuuteen.
Paljon on opittavaa tässäkin harrastuksessa mikä on pelkästään positiivista.Maalaaminen ruiskulla,kittaaminen,lakkaus on ensimmäisiä treenin kohteita mitä kokeilinkin tässä ensimmäisessä mallissani.

Pohjamaalin ruiskutin revelin pohjamaalilla sekä alapuolen pintamaalin paketissa tulleella maalilla.
Yläpinnan maalasin siveltimellä sen haastavan kuvioinnin takia,lakkaukset myös siveltimellä.

Kuomu tuotti vaikeuksia mikä näkyy kuvissa,kittausta ja hiontaa , sovitusta.Hyvä ei tullut sittenkään.

Rima on asetettu siitä sitten seuraavalla mallilla ylittämään.

Kommentit

Ihan hyvin maalattu noinkin ison tauon jälkeen. Kuomun raamien maalaus helpottuu useimmiten maskiteipin avulla, päällilakkaukseen puolikiiltävä tai matta olisi suotavaa. Naamiokuvio hyvin onnistunut! Ehkä pienet nokivanat pakoputkistoihin? Ei muuta, kuin uutta tulemaan :)

Tervetuloa takaisin mallauksen pariin!
Tervetuloa takaisin harrastuksen pariin! Tekemällä taidot kasvaa ja tulee ne tekniikatkin mieleen pidempään kun mallailee. Nuoruudessa harrastusta suitsivat rahapula ja monet muut esteet mitä silloin oli, nykyään kaikki on paljon helpompaa, mutta haitoiksi ovat tulleet nakkisormet ja näkö jolla ei tehe mittään. Revellin mallit on ihan kohtalaisia aloitteluun, mutta pian kaipaa hieman enemmän siltä mallilta ja alkaa se laadukkaampien mallien haeskelu, joka tosin nyt hieman enemmän harrastaneena tuntuu ihan loputtomalta suolta :)

Pääasia että pitää itse tekemistään malleista ja nauttii väkertämisestä.
Tervetuloa sivustolle ja rakentelun pariin! Olet ottanut hyvän startin ja tosiaan kuten Jukka sanoi, tekemällä oppii. Tästä on oikein hyvä jatkaa!
Kiitos kommenteista.Harjoittelen perusmaalausta ja lakkausta seuraavissakin malleissa ,siirryn sitten vasta muihin tekniikoihin.Työn alla on jo revelin hurricane mk2c 1:72 .
Ihan onnistunut lopputulos noinkin pitkän tauon jälkeen. Uutta vaan työ alle. Kuten jo edellä on todettu, niin Revellin mallit on sopivia aloitteluun. Miksei myös kehittyneemmälle mallaajalle. Revell vain joskus kierrättää vanhoja 60- ja 70-luvun mallejaan uudessa paketissa jossa varsinaisesti uutta ei ole kuin siirtokuvat. Mutta kyllä nekin yleensä kasaan saa.