Pienoismallit.net

Wolf WR1

Kanada!

Kanadalainen liikemies Walter Wolf perusti oman F1-kilpatallin vuonna 1976. Tämän uuden yrittäjän tunnusväreiksi Walter Wolf valitsi tyylikkään kahden värin yhdistelmän - tumman sininen/kulta. Auton moottorina oli tuttu ja luotettava Ford Cosworth V8.

Wolfin tallin pääkuskiksi palkattiin 1976 etelä-afrikkalainen nuorukainen nimeltä Jody Scheckter ja monen alan asiantuntijan suureksi ällistykseksi Scheckter voitti heti ensimmäisen kilpailun (Argentiinan Grand Prix) johon hän osallistui uudella Wolfin WR1-autolla.
Vuoden 1977 aikana Jody voitti myös Monacon ja Kanadan osakilpailut ja hän sijoittui kauden päätteeksi hopealle itävaltalaisen Niki Laudan jälkeen kuskien MM-pisteissä.

Tämä mallisarja on Tamiyan tuotantoa 1970-luvulta - ja sen kyllä huomasi rakentaessa. Tämä ei sitten rakentunutkaan "laatikkoa ravistelemalla", vaan kaikenlaisia osien sovittamisongelmia piisasi ihan riittävästi. Muovin laatu oli myös omituista - todella kovaa, melkein kuin jotakin antiikkista "bakeliittia".

Kommentit

Tuohon aikaan rikkaalla yksityishenkilölläkin oli mahdollisuus perustaa menestyvä F1-talli…
Tuo WW:n saaga formuloissa on mielenkiintoinen. Ja yllättäväkin. Ei se kaukana ollut, että Scheckter olisi vienyt tuon ko. vuoden MM:n. Mutta niinkuin saduille käy; ne ei kestä kauaa…
Malli näyttää taas tutulta Raimolta; tyylikäs, hyvin kasattu ja upeasti maalattu! Enpä olisi arvannut tuota muovin laatua; luulin aina että saman firman laitteet olisi valettu samanlaiseen muoviin… Itselläkin ollut tämä malli harkinnassa (Ferrarin vm.-75 ja Brabham BT 50 kanssa), mutta täytyypä harkita uudelleen. Ei minua nuo kokoamisen tekniset ongelmat haittaa, mutta tuo muovin laatukysymys kylläkin..,
Mutta hyvin korkkasit tämän vuoden veli Raimo!
^ Moi Petri - jos jostakin tämän mallisarjan löydät, nii hanki ihmeessä! Sinun taidoillasi tämän rakentaminen ei ole mikään ongelma.

Muuten, "rapeita" olivat mallin mukana tulleet dekaalitkin - olivathan nuo toki muhineet laatikossaan 1970-luvulta lähtien, joten ei sinänsä mikään ihme. Kaikki auton korissa näkyvät kullanväriset osat oli tarkoitus toteuttaa siirtokuvilla - no eipäs onnistunut - käytin Humbrolin maalia dekaalien sijaan.

Niin ja Wolfin lyhyt ja ytimekäs oppimäärä sisältää myös sellaisen nimen kuin Keijo Rosberg ;-)
Moi Raimo, olet taas ahkeroinut… Hienoa!
Minullakin on paketissa tämä vanha Tamiyan sarja . Onko nyt kuitenkin sinulla käsissäsi tämä uudelleenjulkaisu? Alkuperäisessä tuotannossa oli rengasvalmistaja Goodyearin kohokuviot renkaissa, ja korissa/ takasiiven sivuissa kultaiset Goodyear mainokset…
Eikä mitään istuinvyö/ fotoetsiosia alunperin ollut mukana…
Kumma ettei ilmainen mainostila pienoismalleissa enää kelpaa…?
Tässä tosiaan renkaiden kyljet ovat sileät - ei siis mitään kohokuviointeja. Istuinvyöt ovat siirtokuvia ja paketissa oli mukana myös nuo renkaisiin tulevat Goodyear dekaalit - jotka murenivat kun niitä kostutti - niinpä jouduin käyttämään miljoonalaatikosta löytämiäni Goodyear dekaaleja - ja kuten näkyy, niin löysin sopivat dekaalit vain takarenkaiden sivuihin.
Tohtori Raimo, Pensselisetä on taas puhunut. Kivä nähdä vanhojakin sarjoja ja kuulla niiden kasaamisesta ja ongelmista. Onpahan sinulla näitä vanhuksia ollut paljonkin.

Malli näyttää jälleen hyvälle ja ja sen historiahan kiinnostaa aina. Ihan kun tuossa keunanumeron alla kullanväri
olisi jotenkin epätasainen, näkyy oikenpuolimmaisessa selkeämmin. Onko kulta maalattu vai siirtokuvana?
Tämän niuhotuksen laati Timppa Kuopiosta ja antoi liikaa tähtiä. Anteeksi siitä. Ei ollut tahaton klikkaus.
paavo p. 3.1.2016 20:14 Vastaa lainauksella
Upeata työtä jälleen :-) . Miksi kultainen kypärä, eikös etelä-afrikkalaisella ollut keltavalkoinen potta? Oli Mallistossa tämmöinen Tamiya Brazilin versio ja Theodoren/Keken dekaalit mut…
^ Kultainen kypärä on ihan vaan sen takia, kun se mielestäni sopii auton väreihin paremmin kuin valkoinen.
Timo Rissanen kirjoitti:
Ihan kun tuossa keunanumeron alla kullanväri
olisi jotenkin epätasainen, näkyy oikenpuolimmaisessa selkeämmin. Onko kulta maalattu vai siirtokuvana?
Auton kullanvärinen keula on toteutettu maalaamalla.