Pienoismallit.net

Mark IV

Kirjoitin sivustolle aikoinaan Takomin Mark IV:stä laatikkoarvostelun ja nyt mallikin valmistui. Sarjan ikävät telaketjut vaihtuivat valmistajan omiin klik-klak irtoteloihin. Malli oli todella mukava rakenneltava ja kittiä kului ainoastaan pakoputken ja tykkien saumoihin sekä muutamaan omasta mokasta osien valurangoista irrottaessa syntyneen vaurion paikkaamiseen. Pienenä vinkkinä saman mallin kasaamista aikovalle eräs kasemattien kohdalla tekemäni huomio. Unohdin laittaa toiseen tykkiin sinne tulevan vinyyliholkin. Tämä tykki pysyi huomattavasti paremmin paikoillaan,sillä holkki pyrkii nostamaan tykkiä ylöspäin,sitä liikutellessa. Suosittelen siis jättämään holkit pois. Lisäksi liimasin molempien kasemattien kattopaloihin muovilevyä siten,että katon ja tykkien kilpien väliin jää vain sen verran tyhjää tilaa,että tykit mahtuvat juuri ja juuri kääntymään. Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä ja vanhennukset Abt.502 öljyväreillä sekä Migin pigmenteillä. Voin suositella Takomin sarjaa kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kiitoksia jälleen Antille valmiin mallin kuvista.

Kommentit

Hyvin onnistunut pinta yksiväriselle mallille, niitinkannatkin näyttävästi esillä. Kuraa on just sopivasti ja näyttäis olevan myös luodin jälkiä siellä täällä.
Tosi komea Mark IV:n aika harvinainen vâri brittivaunuun.
Kokonaisuus on huipputasoa ja parasta luodinosumat antaa todellisen tunteen;
Vanhennus ja säistys tiptop.
nyt vain pieni alusta alle ja hyllylle.
Komea suurensodan tankki, maalipinta on mukavan eloisa, ja sopivasti sodan rasituksia pinnassa. Ktsoin nuita teloja äkkiseltään että on unohtunu valuranganpätkä telalappuun, mutta ovatkin tuommoiset. Mikähän idea nuissa telakengissä on? Tykkien suojakilpiin oisin toivonut luodiniskemien lisäksi pientä kura/öljyvalumaa ja alusta oisi piste iin piälle:) Mutta komea on kyllä näinkin.
Upea. Nähdäänkö ens vuonna Tikkakoskella ;)
Petri Lyy 29.12.2015 09:06 Vastaa lainauksella
Malli on just sopivan törkyinen, suttaaminen ei ole mennyt överiksi vaan on uskottavan oloinen. Ehkä teloihin enemmän metallin kiiltoa, mutta makuasioita varsinkin kun ei tiedä, kauanko vaunu on ollut poissa ajosta kuvanottohetkellä. Joka tapauksessa hyvä malli, ja onnittelut hyvästä työstä.

Telojen "lisälapuilla" haettu oletettavasti kantavuutta ja/tai pitoa. Muistelen nähneeni tuollaisia levikkeitä muissakin vaunuissa, mahdollisesti jopa jossakin seuraavankin sodan kalustossa.
Kiitos kommenteista Toni,Eerik,Jarno,Tapio ja Petri. Armorama sivustolta löysin keskusteluketjun Linkki brittitankkien värityksestä. Päädyin maalaamaan mallin sen perusteella. Telojen lisäpalat ovat tosiaan mukana syystä,jonka Petri mainitsi. Ainakin saksalaisten ost ja winterketten teloilla ja jenkkien duckbill telojen jatkopaloilla pyrittiin samaan vaikutukseen parikymmentä vuotta myöhemmin. Näissä levikkeet tosin olivat jokaisessa telakengässä. Nähdään Tikkakoskella Tapio…
Heikki R 11.1.2016 11:27 Vastaa lainauksella
Onnittelut viikonmallista!
Kiitos. Sattunut ilmeisesti olemaan hiljainen viikko sivustolla,kun laitoin tämän näytille…
Onnittelut viikon mallista! Malli todellakin ansaitsee tuon statuksen, taidolla rakennettu ja maalattu. Hyvin saatu eloa tuohon maalipintaan. Ruma laitehan tuo on kuin mikä, mutta malli siitä on erittäin hieno :)
Kiitos Janne. Kiva,että kelpaa. :) Näissä Ensimmäisen maailmansodan rumiluksissa on sitä jotain,mikä vetoaa meikäläiseen. Onneksi näitä saa jo laadukkaina malleinakin.