Pienoismallit.net

Zundapp KS 750 "Sotanorsu"

with sidecar

Tämä on todella vanha peinoismalli. Ostin sen täältä Jyväskylästä syksyllä 1976 siihen aikaan, kun kaupungissa vielä oli rakennussarjoja myyvä erikoisliike. Syksyllä kävin lukuisiä kertoja ihailemassa mallia kaupan näyteikkunassa. Hinta oli siihen aikaan aivan hirveä - 159mk! Mutta sain rahat kokoon ja ostin mallin. Tuon syksyn aikana sen innolla rakensin.

Helmikuussa 1977 lähdin armeijaan ja silloin malli oli kutakuinkin valmis. Se on kulkenut matkassani kohta 40 vuotta! Aika monta vuotta se vietti autotallissa. Se tippui poikani leikeissä hyllyltä ja tuhoutui eli hajosi pieniksi kappaleiksi. Mutta mitäs siitä vihottelemaan. Viime vuonna löysin osat, jotka olin kerännyt aikoinani yhteen laatikkoon. Ja niin syntyi Sotanorsu uudelleen, ehkä vähän nuhjaantuneena mutta silti kokonaisena. Kiva, että malli on kulkenut matkassa näinkin kauan, ja voi edelleen kohtalaisesti.

Kommentit

No kyllä on komia Wiking-Divisioonan Zyny!! Hienosti korjattu, kun minä en huomannut ainakaan häiritseviä korjausjälkiä!!

terv. Seppo V
Tally-ho 27.12.2015 22:37 Vastaa lainauksella
Todella aidon ja komean näköinen Zündapp. Korjausjälkiä ei ainakaan meikäläinen huomaa. Lisäksi on todella hienoa, että malli on kulkenut mukanasi neljä vuosikymmentä. Onnittelut hienosta mallista!

T. Tally-ho
Nelikymmenvuotinen vaellus on hieman lisännyt patinaa, jota hiukan jään kaipaamaan. Makuasiahan tuo on. Siististi toteutettu.
Hinta 159;- vastannee tänään ihan saman määrän euroja.
Näitähän oli kesällä 1944 tulolla Suomeen enemmänkin, mutta menivät Suomenlahden pohjaan.
Joo Big Escin malli, ja nykyään harvinainen malli, ei uskoisi meneen palasiksi.
On se komea malli ja ukkoikän tulossa,hyvä ettei mennyt roskakoriin.
Oliko siinä mikana MG 38 tai 42.
Itsellâni on laatikkossa edelleen tuo kubeliauto 1:9.
Mika Jylhä 31.12.2015 08:25 Vastaa lainauksella
Jos en väärin muista, niin itsellä löytyy k.o. malli ESCI:n alkuperäisessä laatikossa. En ole vielä tohtinut aloittaa. Malli siis jostain 80-luvilta…
Mulla vankin malli on ammattikouluajoilta oleva ESCI HD WLA, joka myös kerran muutossa hajosi ja pitäisi kanssa liimailla kasaan…

Hieno mallai ja varmasti mukavia muistoja!