Pienoismallit.net

Clara May, ketsirikattu purjealus

Hermojen hallintaa

Hermojen hallinta tuli ajankohtaiseksi kun piti alkaa sitomaan vanttiköysiä näihin jumpruihin. 0,6 mm köyden kiertämiseksi 4 mm jumprun ympärille tekaisin tuollaisen kuvan 1 mukaisen jigin, jossa sai köyden liimattua paikalleen, sekä ompelulangasta tehdyn sidoksen sitä vahvistamaan.
Jotta etäisyys jumprujen välillä pysyisi samana, tein ohuesta rautalangasta hakaset, jotka pitävät ne yhtä etäällä toisistaan sidonnan aikana, kuva 2.
Maston puolelle tehtiin sitten sidos (kuva 3) joka pitää vanttien yläpään paikoillaan, ja vedettiin loput langasta seuraavalle jumprulle, joka myös oli rautalankalenkeillä kiinni alapuolellaan olevassa "pyörylässä". Lanka liimattiin ensiksi vain puoliksi jumprun ympärille, ja vasta kun liima oli kuivunut, tehtiin lopullinen sidos.
Tämä on sen verran hermoja repivää toimintaa vanhuksen vapisevilla käsillä ja nakkisormilla tehtäväksi, että yksi vanttipari päivässä riittää.

Kommentit

On kyllä hyvän näköistä tuo käyttämäsi köysi. Pesee villalangat ja normaalit ompelulangat mennen tullen.
Muutenkin pitää ihailla tuota vauhtia ja työn laatua jolla tätä viet eteenpäin.
Kiitos Timo kommentista. Minustakin ovat nuo Morope:n köydet hyvännäköisiä ja -laatuisia. Hyvä että löysin linkin tuolta Modelshipworld:in sivulta.
Ja vauhti uhkaa koko ajan hiipua kun on tämä sinne tänne heiluvien köysien kanssa taistelu joskus niin tuskallista. On tuo rimojen taivuttelu runkoon paljon helpompaa.