Pienoismallit.net

Clara May, ketsirikattu purjealus

Kansirakenteita 2

Hyvää uutta Vuotta vaan kaikille kolleegoille! Nyt kun on saatu tämä vuoden vaihde "lusittua", on aika jatkaa taas harrastuksia.

Kansirakenteita on tullut nysvätyksi taas tuohon alukseen. Pilssipumput syntyivät 6 mm koivuisesta pyörötangosta. Siihen jyrsittiin jakolaitetta apuna käyttäen nuo lautojen urat. "metalliosat" syntyivät styreenistä. Lopuksi taas väritys tammipetsillä ja kevyt säistys Mig:in tummanruskealla pigmenttipölyllä.

Ruumanluukut ja pentterikoppero syntyivät jo totuttuun tapaan 1 mm vanerista ja 0,6 mm viilusta. Pintakäsittelyt kuten edellä.

Vinssin runko tehtiin 1 mm vanerista sahaamalla lehtisahalla. Jotenkin tuntuisi sen koko verrattuna tuohon pentterikopperoon olevan liian iso. Mitat ovat kuitenkin piirustuksen mukaiset, joten olkoon noin. Hammasrattaat ovat modulin 0,5 mukaisia messinkirattaita, jotka löytyivät miljoonalaatikosta. Maalaus Vallejon akryyleillä mustaksi, ja kevyt tupsuttelu Migin ruosteen- ja tummanruskean sävyillä.

Kommentit

Hyvältä näyttää! Ja samaa mieltä tuosta kannen kontrastista. Mielestäni vinssi ihan ok.
Itselläni laivoja tehdessä on ihmisen pituinen mittatikku. Kaksivärinen: alaosa ja toisella värillä vyötäröstä ylöspäin. Sillä saa nopeasti selville oikeat suhteet. Ei ohjeetkaan aina ihan oikein ole :)
Kiitos Jukka kommenteista. Hauskaa että olemme samaa mieltä. Ja tuo "ihmisen malli" on hyvä vinkki. Täytyypä ensi tilassa tehdä sellainen mittatikku.
Hyvältä näyttää! Minä pidän kyllä kontrasteista noin yleensä, enkä paljon tummentaisi kantta, mutta sen verran että se sopii "ikänsä puolesta" muuhun alukseen.
Hienoa, kiitos kommentista. Eilen illalla tuli hieman tummennettua tuota kantta Migin erisävyisillä ruskeilla, sekä reunoja vähän mustallakin. Omasta mielestäni muuttui parempaan suuntaan, mutta katsellaan.