Pienoismallit.net

Clara May, ketsirikattu purjealus

Kansirakenteita 1

Kansirakenteiden tekemisen aloitin peräpäästä. Aluksen perään tuli kuvien mukainen "koppero", jonka etuseinässä on ruoriratas. Tämän tarkoitus jäi hieman epäselväksi, miksi ruori on ulkona kopperon etuseinässä eikä sisällä, jolloin se olisi antanut ruorimiehelle suojaa kovalla kelillä. No, piirustusten mukaan näin se oli toteutettu alkuperäisessä laivassakin joten tuumasta toimeen.
Peräkopperon tein 1 mm lentokonevanerista, jonka pintaan uurrettiin laudoitusta mukailevat urat. Vuorilaudat on tehty 0,6 mm koivuviilusta. Rakennuksen katolle on siroteltu hienoa hiekkaa joka pysyy paikallaan vedellä ohennetulla liimalla.

Ruoriratas syntyi ristiin liimatusta koivuviilusta, josta lehtisahalla sahasin rattaan perusosan. Sen päälle molemmin puolin tuli 0,3 mm messinkilevystä sahatut renkaat. Ruorin puolat sorvattiin 1 mm pyöreästä koivutikusta, ja ratas koottiin sopivassa jigissä epoksiliimalla. Lopuksi ratas värjättiin jälleen tammipetsillä.

Kompassin kupua varten tein ensin muotokappaleen muovailuvahasta. Tämän päälle tuli kerros epoksimuovista ja mikropalloista tehtyä tahnaa, jonka kovetuttua muovailuvaha kaavittiin sisältä pois, ja jäljelle jäi sopivankokoinen kuori, joka kiinnitettiin jalustaansa ja maalattiin messinkivärillä. Lopuksi sisään ujutettiin kotiprintterillä printattu kuva kompassiruuususta.

Valoaukko (daylight) syntyi myös 1 mm vanerista ja 0,6 mm viilusta. Metallitangot ikkunoiden edessä on tehty 0,25 mm hyönteisneuloista.

Kommentit

Taattua Piilola-laatua! Varsin taitavasti ja helpon oloisesti sujuu :) Kohta valmis, niinkö?

Ruorikaappi on suorassa yhteydessä peräsimeen, kaapin sisällä ruorinakseli toimii samalla tavalla kuin "ennen vanhaan" mäkiautojen, eli mäkkäreiden ohjaus:) Sellainen narujuttu, jos muistat? Laivassa ketjua / vaijeria kiedottu akselin ympärille, ja kun ruoria kieputtaa se kiristää toiselta puolelta, höllää toiselta puolelta. Peräsin kääntyy.

Isommissa purjelaivoissa oli ruorikirstu ja kaksi ruoriratasta samassa akselissa. Akseli oli kytketty oikean ja vasemman kierteiseen ruuvikaraan. 1800-luvun lopulla tuli mukaan jo hammasrattaat ym.
Kiitos Jukka kommentista! Ei tämä nyt niin helppoa ole kuin mitä noista jutuistani voisi ymmärtää. Esim. tuon ruorirattaan kanssa tussaroidessa kului paljon aikaa (vaan ei tupakkaa), ja vasta ehkä n. kolmas yritys onnistui kohtalaisesti. Ja kuten nämä mun blogit yleensäkin, niin aloittelen kirjoittelun vasta kun malli on jo hieman pidemmällä, jolloin voisi uskoa sen joskus valmistuvankin.
Kohta ollaan reaaliajassa, ja alkaa näiden päivitysten väli hidastumaan. Vielä on matkaa kun tuo mulle tuntemattomin kohde, takiloinnin tekeminen alkaa, joten ei vielä huolta valmistumisesta ennen kesää.

Ja kiitti tuon ruorisysteemin selvityksestä, jotain sellaista uumoilin itsekin.