Pienoismallit.net

Chevy Bel Air 1951 2dHT

Käydäämpä vielä hieman -50 luvulla.Mulla niin hivelee silmää tämä -50 luvun muotoilu,pehmeän pyöräkää ja muhkeaa.Ei ihan helppo tehtävä ollut,keulan sisäosat ja maski eivät meinanneet passata mitenkää paikoilleen kokonaisuutena.Kuumentamalla sai jonkunverran taivuteltua marempaan malliin,jäi kuitenkin jonniverran huonosti silti,no onhan siinä konepeitto paikoillaan ettei kaikki näy.Tästä tuli niin pappamalli kuin voi olla pappamalli.Kutos kone ja manuaali loota,ilman mitään automaatti lisäherkkuja,korkea kuin heinäkuorma.Ainut hienous kaksiovisuus HT:nä ja fenderit takapyöräaukoissa.Valkosivut piti pyöriin maalata kun oli liian tötterön näköinen ja museoajoneuvo kilvitää.Maaliksi aikakauden väriä ja sisustaan myös.Koneilassa on aikapaljon johtoja jostainsyystä laitettu,eipä sinne nyt ihan noinpaljon kuulu,muutaman väritin jotka siellä noin kuuluu olla.Lisänä tötterötyytti,lasinpesusäiliö lasinen,öljysuodatin koppa,tulppajohdotja putkia ja letkuja.Etuvaloihin tuli laitettua keltaiset hehut.

Kommentit

Kiitettävän siistiä laatua, kuten poikkeuksetta Osmon luomuksessa on. Huolellinen maalausjälki varjostuksineen. Pirteä 50-lukuinen väri. Moottorissakin näkyvissä hyvin ajan patina. Itse automalleja katsoessani huomio aina kiinnittyy ajovalojen 'eläväisyyteen', ja ne on jo monissa viimeisimmissä malleissasi mielestäni hyvin tehty. Ellei kuva hämää, niin kakkos- ja neloskuvan perusteella näyttää, että kori olisi kenties aavistuksen vinossa(?)

Hieno klassikko!
PhantomII 24.12.2015 11:36 Vastaa lainauksella
Tyylikästä! Kyllä tuollaisella kelpasi ajaa joulua juhlimaan - auton muodotkin muistuttavat jotenkin etäisesti joulukinkkua.

Ja taas: maukkaat väriyhdistelmät ja toki plussat kutoskoneesta ja manuaali loodasta. Tässä kuosissa nämä vehkeet silloin kuutisenkymmentä vuotta sitten olivat.
Kiitos kommentoinnesta.Joo vinossa on kori joo,ei muistanut tuossa tarinassa mainita asiasta.Pohjan ja korin liittäminen toisiinsa oli erittäin vaikeaa,alunperin oli kieroutta yhteensä 8mm.Sai sitä väänellä kovalla väkivallalla ja lämpöä lopussa,noh jonniajan kuluttua oli kieroutunut takasin jonkinverran.Tuon paremmaksi en enää saanut.Ompahan väsynyt jousi ilmiö.
Upea väri ja komea malli!