Pienoismallit.net

'49 Mercury Woody

Surfin' USA

Valmistuihan tämä viimeinkin. Todella hyvälaatuinen sarja puukylkisestä wagonista. Kokeilin muutamaa tapaa maalata "puuta", paras yhdistelmä minkä sain jotenkuten näyttämään puulta tuli pohjaväristä, öljyväreistä siveltimellä pintaan ja pitkän kuivumisen jälkeen akryylilakka viimeiseksi. Tuolla tavoin sai tehtyä eri sävyisiä puupintoja koriin ja toiseen longboardiin.
Värinä tässä käytin Tamiyan spraytä.
Longboardit katolla ovat Scale Productionilta, samoin taakkatelineet. Puskurit ja maskin vaihdoin coupe mercurystä kun olivat mielestäni kepeämmän näköiset. Ainoa mikä tässä sarjassa jäi kaivelemaan oli tuo sarjan caddyn isolohko. Revell olisi minusta voinut laittaa tähän settiin flatheadin mukaan. Tuo caddyn moottorihan on coupe custom sarjassakin. Nyt tuo moottori ei oikein stemmaa auton tyylin kanssa.

Mild Customin suuntaan tämä oli alun perin ajatuksena tehdä, silloin olisi tietysti voinut vaihtaa vaikka kromatut peltivanteet ilman kapseleita tms. tähän minusta sopi nuo alkuperäiset niin hyvin että en tohtinut alkaa vaihtamaan… olkoon tämä nyt vaikka mild orggis ;-)

Kommentit

Kalifornian lämpö ja Tyynenmeren tyrskyt tuoksuvat tästä mallista tänne räntäsateiseen Kuopioonkin! Aivan upea suoritus. Ei mitään moitittavaa!!! Maalaus upeaa ja woody-osuus onnistunut myös! Ja nuo lainelaudat houkuttelevat aaltoihin!! Ei sen puoleen, että olisin koskaan surfannut… Mutta tämä malli saa hyvälle tuulelle!!!
Onpahan surffilautoja myöten hieno ilmestys! Nyt on maalipinta erityisen hyvin onnistuneen näköinen. Sen ansiosta mallista välittyy kuva aikansa paksupeltisestä menopelistä. Tuosta sinun puupintamenetelmästäsi olisi kiva kuulla enemmänkin. Kerrassaan hieno malli!
Raimo Leino 23.12.2015 19:55 Vastaa lainauksella
Let´s go surfin`now … hienosti toteutettu 50-luvun "fiilari". Kaunista maalipintaa, kaunista puujäljitelmää - kaunista työtä! Näitä kuvia katsellessani päätin laittaa levylautaselle American Graffitin 1. levyn - siis sen vinyylikiekon, of course. ANDERZ - GREAT WORK!
On nätti on.Tuo puujäljitelmä ootraus on aika hakusassa ja olis todella kiva kuulla lisää siitä.Jo pitkään itellä persottanut rakentaa vastaava laite 1/1 koossa.Eräs tuttava rakentaa Buick woodya.
Kiitokset kommenteista! Arvostan! Joo, mulla soi juurikin American Graffitin vinyylit useasti tätä niputtaessa, on muuten hieno soundtrack hienosta leffasta! Tälleen pimeän keskellä toi mukavaa fiilistä iltoihin..
Katson jos tekisin vaikka tarkemman selostuksen ootrauksesta kuvien kera jos kiinnostusta löytyy. Varmaan sotamasiinamallarit tietää omat "niksit" tuohon myös. Selvennyksenä mainittakoon että nuo isot paneelit on siirtokuvia, sovitin vaan ootraamalla niiden sävyihin nuo karmit.
Hieno Mercury Woody! Toi väri sopii erittäin hienosti tällaiseen Surf Wagoniin ja tosiaan ootrauket näyttää onnistuneen hienosti. Erittäin hieno malli kaikinpuolin!

Californiassa kun kävin noin kuukausi sitten, niin täytyy todeta että erilaisia Woodyjä näkyy siellä jonkin verrankin autotapahtumissa, täällä kun ovat aika harvassa.

Ja ilman muuta American Graffitin Soundtrack pyörimään levysoittimeen! Loistava kiekko ja pelkästään hyviä biisejä.
Jepjep. Kiitokset! Tullaan nyt vihdoin vuosien jälkeen "julkiseksi henkilöksi", katotaan nyt mitä seuraa. Tuossa olis visio -65 Impalaan ja -70 Chevelle SS, Merry X-Mas, kanssamallarit! Ja liiman sekä maalinhuuruista uutta vuotta!
PhantomII 27.12.2015 18:22 Vastaa lainauksella
"Surfin USA", kuten Beach Boys lauloivat. Mukavaa pastellisävyä on tässäkin mallissa ansiokkaasti käytetty. Mielestäni korkeintaan tämmöinen customointitaso sopii tällaiseen laitteeseen, tai korkeintaan half moon-kapselit vielä tähän lisäksi?

1950-60 vaihteessa kelpasi hurauttaa Woodylla tyttösten kanssa rannalle juomaan Cokista ja esittelemään surffaustaitojaan otolliselle yleisölle. Surffaustaidot eivät tässä - alkuperäisessä merkityksessään - todellakaan tarkoita somessa surffaamista, vaan lainelaudalla taiteilua Tyynen meren aalloissa. Ja ehkäpä myöhemmin illalla paikallisessa hampurilaispaikassa hieman muunlaista surffailua..?

Tyylikästä, vaikka sisäkuva ja moottoritilan kuva nyt puuttuvatkin.
Tämä on kyllä saitin yksi näteimmistä kieseistä:) Rakentelu viimeistely ja puukyljet sekä pieni customointi on todella hienosti tehty. Surffilaudat sopii auton ilmeeseen todella hyvin ja mukavasti henkii californian aurinkoa ja rantaelämää. Ranta aiheinen alusta olisi ollut hieno lisä. Viimeistelty todella hyvin konetilaa myöten.
toivonen 1.1.2016 16:53 Vastaa lainauksella
Hauska malli hauskasta aiheesta. Aika namusen näköinen. Onnea tekijälle!

Tää on kyllä kuitenkin jonkun rasvatukan wannabe surferin puleerattu menopeli. Laudat on katolla koristeena… Jos pitää noita 60-luvun kastraattilaulajia siteerata, niin Surf Cityn woodie kuvattiin laulussa näin: "Well, it ain't got a backseat or a rear window. But it still gets me where I wanna go"
Nipa K. 12.1.2016 00:35 Vastaa lainauksella
Morjens Antti!
Pidän tästä mallista erittäin paljon. Puujäljitelmät onnistuneet! :)
Enpä löydä ainakaan ihan heti mitään mistä nitistä. Uutta mallia vaan tulemaan!

-N.K.-