Pienoismallit.net

McLaren MP4/7 Honda

Ayrton Sennan rataohjus vuodelta 1992

Tamiyan vanha 1/20 skaalan mallisarja brasilialaisen Ayrton Sennan Formula-1 kilpa-autosta Grand Prix kaudelta 1992.
Senna kuoli kaksi vuotta myöhemmin 34-vuotiaana 1.5.1994 San Marinon osakilpailussa sattuneessa onnettomuudessa.

Valkoinen pohjamaali suihkittu Citadellin Skull White spraymaalilla - muilta osin maalattu Humbrolin emaleilla siveltimiä käyttäen.

Kommentit

Tyylikäs! Suuren kuljettajan hieno F1:n. Ehkä Ayrton oli ihmisenä, tallikaverina ja kilpakumppanina vaikea tyyppi, mutta mielestäni SE kaikkien aikojen kovin F1 kuski!
Malli hoideltu tyylikkäästi esittelykuntoon. Ainoa kritiikinpoikanen tulee tuosta punaisesta väristä; muistikuvieni mukaan ko. mallissa punainen olisi ollut enemmän oranssin sävyinen. Nyt reissun päällä en pääse kirjoista tarkistamaan.
Mutta aplodit Raimo jälleen kerran ansaitsee!!
P.S. Nuo tupakkimainokset kyllä mielestäni kuuluvat näihin 70-90-lukujen vormuloihin…
Raimo Leino 23.12.2015 13:31 Vastaa lainauksella
^ Tuosta punaisen sävystä - maalasin sen ihan "normipunaisella" Humbrolin Bright Red, mutta näissä kuvissa sävy ei näytä tuoltakaan - autossa on niin paljon valkoista väriä, että se ilmeisesti sotki kameran asetuksia (kuvat pyrkivät "kellertämään") - yritin väriä sitten säätää ikäänkuin kylmemmäksi (se kuuluisa "valkotasapaino"), mutta lopputuloksena tuon punaisen sävy näyttää erilaiselta oikeastaan jokaisessa kuvassa.

Muuten, tämä vanha Tamiyan mallisarja oli erittäin korkealaatuinen je helppo rakentaa - minulla se suurin ongelma tuli vastaan siinä vaiheessa, kun ehdottomasti halusin lisätä auton ohjaamoon figuurin. Ensinnäkin mikään varastossani ollut 1/20 kuskifiguuri ei sopinut tuohon penkin ja ratin väliin - siitä alkoikin sitten melkoinen "veistelysavotta". Tarkkana sai myös olla, että figuurista ei tule ikäänkuin "liian groteski" - esikuva kun on hyvin tunnettu ja tykätty henkilö, joka traagisesti kuoli nuorena kilpa-ajoissa sattuneen onnettomuuden seurauksena. Tein kaikkeni, jotta tuo figuuri ikäänkuin pyrkisi kunnioittamaan Ayrton Sennan muistoa.

Juu - ja Sennahan ei ollut luonteeltaan maailman helpoin ihminen - sen tietää erityisen hyvin Sennan kilpakumppani Alain Prost ;-)
Ja Häkkisen Mika ja se heikomman tallin kuljettaja (nimeä en nyt muista), joka sai radalla tötöiltyään Sennalta klassisesti "käkättimeen"…
Henkka H 23.12.2015 18:15 Vastaa lainauksella
Vaikken mikään vormula mies/asiantuntija ole, niin tätä kyllä katselee ihan mielikseen. Oli nämä vaan autoina tyylipuhtaamman näköisiä ja äänet olivat kunnon ääniä. Vanhoista Tamiyan malleista saa hyvännäköisiä kun osaa. Huomasin kans että nuo värit ovat luonnossa varmaan paljon "puhtaampia." Taas ihmetellään, miten joku pystyy siveltimellä noin tasokkaaseen pintaan. Ohjaamon figuuri ei mielestäni pomsahda mitenkään liian isosti ulos. Hieno malli.
Raimo Leino 23.12.2015 19:40 Vastaa lainauksella
^ Kiitokset Henry arvostamisesta - arvostan aina, etenkin kun "veteraani" arvostaa :-) HYVÄÄ JOULUA!
Tally-ho 23.12.2015 21:12 Vastaa lainauksella
Kyllä olet taas saanut aikaan hienon F1-ohjuksen. Ja Ayrton Sennahan on tietenkin Formuloiden kruunaamaton kuningas! Työn jälki on taas huippulaatua..ja tuota sivellinteknikkaasi en voi lakata ihailemasta. Muito bom!, kuten Ayrtonkin olisi varmaan sanonut :)
Täydet pojot tästä tribuuttimallista! kasattu hyvin, maalaus kohdillaan ja noi siirtokuvat on just eikä melkein. Onko renkaat kumipäällysteiset? kuljettajafigu istuu myös hyvin ohjaamoon vaikka ei mallin oma olekaan. Hyvät joulut myös Raimo! :)
Raimo Leino 23.12.2015 21:54 Vastaa lainauksella
Tally-ho kirjoitti:
Kyllä olet taas saanut aikaan hienon F1-ohjuksen. Ja Ayrton Sennahan on tietenkin Formuloiden kruunaamaton kuningas! Työn jälki on taas huippulaatua..ja tuota sivellinteknikkaasi en voi lakata ihailemasta. Muito bom!, kuten Ayrtonkin olisi varmaan sanonut :)
Tally-ho - Thanks!
Raimo Leino 23.12.2015 21:55 Vastaa lainauksella
Jean Forsberg kirjoitti:
Onko renkaat kumipäällysteiset?
Kumia ovat.
Henkka H 24.12.2015 01:11 Vastaa lainauksella
HYVÄÄ JOULUA! Raimollekkin.
Nostalgiaa ja historiaa taas jälkipolville pienoiskoossa. Huipputyötä, kuten Raimolta odotetaankin ja nyt figuuri tuo vielä lisäarvoa.
Kokoelmasi alkaa olla formuloissakin jo melkoinen. Great.
paavo p. 3.1.2016 19:28 Vastaa lainauksella
Work of Art, mut mittee sie pensselillä vetelet ko ossaat maalit suihkiakki ;-) .
paavo p. kirjoitti:
Work of Art, mut mittee sie pensselillä vetelet ko ossaat maalit suihkiakki ;-) .
Kumpaakin tarvitaan - no ainakin minä tarvitsen.