Pienoismallit.net

Swiss A330-300

HB-JHF

Tämä Airbus A330-300 valmistui jo viime kesänä, mutta olen pitkään pähkäillyt sen julkaisemisen kanssa, sillä F-RSIN:n Swiss-dekaalien kanssa tapahtui pieni kemiallinen haveri. Mitä luultavammin pehmennintä tuli käytettyä sen verran liikaa, että punainen väriainekin lähti sieltä täältä liikkeelle aiheuttaen kellertäviä valumia. Aika paransi pettymyksen haavat sikäli, että annetaan mennä ja laitetaan tämäkin malli esille ainakin todisteeksi, että sentään jotain on kuukausien tauon jälkeen saatu aikaan. Sovitaan vaikka, että on säistetty jäänestoaineella ;)

Taas kerran Revellin malli, anteeksi vaan sitäkin, mutta muidenkin valmistajien malleja on työn alla. Tässä sarjassa tuntui siipien kiinnitys runkoon olevan tavallista Revelliä haastavampaa. Yhtenä huomioseikkana mainitsisin myös etulaskutelineen, jota ei kannata koota ohjeen mukaan tai menee väärään asentoon. Vaikka pikkubusseissa nokkapyörä onkin reippaasti etukenossa, tulee sen A330:ssa olla vastaavasti selvässä takanojassa.

Swissin valinta malliksi vaati hieman tuunaamista matkustamon ikkunoiden, moottoreiden sekä satcomien suhteen. Osa ikkunoista täyty kitata umpeen ja keskiovien saumoja kaventaa. Rolls Roycen Trent moottorit eivät kuulu sarjaan, joten tilasin ne resiininä. Ylimääräinen satcom on valurangasta. Osa antenneista bongattu kyytiin miljoonalaatikosta.

Sanotaanko, että ohjaamon ikkunan kehikko olisi tässä mittakaavassa näyttänyt paremmilta valkoisina läpinäkyvää dekaalia käyttäen, vaikka esikuvassa ne ovatkin metallin väriset kuten tässä. Dekaalissa vain kehykset ovat huomattavan paksut. Olisi näyttänyt paremmalta valkoisina. Myös tässä käytetty, erilliseltä arkilta nyysitty Star Alliance logo on mittasuhteiltaan liian iso ja huomiota herättävä.

Swiss on Finnairin tapaan hiljattain uusinut liverynsä. Uusi olisi hieno mutta en ainakaan itse kyseistä dekaaliarkkia vielä mistään löytänyt. Tämä kaavio on siis jo vanhaa valoa. Maali on Revellin valkoista ’nollanelosta’. Siivet ja corogardi ovat Xtracolorin harmaista itsesävytettyjä.

Kommentit

Eihän tuo nyt kokonaisuutena niin pahalta näytä, ainakaan kuvien perusteella. Siipien sävyt vaikuttavat hyviltä. Itse tilasin F-DCAL:n siirtokuvat Swissairin 747 combiin, tosin uudelleen skaalattuina, ja niissäkin sai tehdä jonkin verran töitä. Mitä kuumempi vesi, sen paremmin toimivat.
Kiitos kommentista, Antti! Kyllähän F-DCALin siirtokuvat laadukkaita ovat, mutta täytyy kokeilla kuumempaa vettä seuraavalla kerralla, josko sekin auttaisi ettei tarvitse käyttää liikaa pehmennintä. Kovin usein kyllä päästän veden haalenemaan siitä välittämättä.

Laitoin mallin suojaan tiiviskantiseen muovilaatikkoon melko nopeasti siirtokuvien laiton sekä lakkauksen jälkeen, joten olemattomalla ilmanvaihdollakin voi olla osuutta kellertymiseen. Ehkä se yhdistettynä runsaaseen litkutteluun pehmentimellä oli katalyytti kellertymiselle.

Onhan tässä mallissa muutakin vikoja pohjatyössä siellä täällä, mutta eipä ollut mukava yllätys ottaa näin iso projekti esille ja huomata siirokuvien ympärillä keltaiset varjostukset. Näitä harrastuksen iloja ja suruja.
Hieno malli, siistiä työtä. Ainoastaan hieman häiritsee nuo mainitsemasi ikkunanpuitteet.
Kiitokset myös Heikille rohkaisevasta kommentista!

Ohjaamon ikkuna on hyvä esimerkki siitä, että joskus referenssien tulkinta voi mennä myös liiallisuuksiin mittakaava huomioiden, ja silloin kokonaisuus ja autenttisuus itseasiassa kärsii, kun lopputuloksesta tulee "kirjavahko" vaikutelma, ellei yksityiskohdan mittakaava täsmää.