Pienoismallit.net

RAF Mosquito pilot

Ranskalaisen Reedoak firman figuureista olen kuullut positiivisia kommentteja. Kokeeksi tilasin tämän "herrasmies" -mittakaavan figuurin, sillä halusin kokeilla miten tarkkaan jälkeä pystyy pikkuskaalaan maalaamaan. Reedoakin figuurit on skannattu elävistä ihmisistä ja sen jälkeen 3D printattu yhtenä kappaleena ilman liimattavia osia.

Paketin avattuani totesin laadun olevan uskomattoman hyvä. Perinteisellä valutekniikalla ei pysty millään samaan. Sama figuuri on saatavissa myös mittakaavassa 1/48, 1/35 ja 1/32. Detaljit on periaatteessa samat kaikissa skaaloissa. Pienessä (1/72) osa vain kutistuu "näkymättömiksi". Pienenä miinuksena voi sanoa, että figuurin tasaisilla pinnoilla näkyvät hennot printtausrajat n. millin välein.

1/72 figuureissa on yleensä mittasuhteet sinnepäin (liian suuri pää, epärealistiset laskokset jne.). Tässä tapauksessa kaikki on kohdillaan, sillä kyse ei ole skulptaajan tulkinnasta/taidoista, vaan mallinnus on oikeasta ihmisestä.

Kädesssä olevassa päähineesä on tulostunut kaikki letkut ja piuhat yms. Mutta se on niin pieni että minulla oli referenssikuvista huolimatta suuria vaikeuksia tulkita mikä on mikin? Olisi pitänyt kenties pitänyt tilata myös 1/32 figuuri samasta aiheesta referenssiksi.

Malli on maalattu hengitystä pidättäen hyvin ohennetuilla akryyleillä (Vallejo ja Andrea).

Kommentit

Ihan ensimmäinen ajatus oli, että ihan hyvä figu. Sitten huomasin mittakaavan. Se, että 1/72 figuuri voi näyttää näin hyvältä on todella ällistyttävää. Figuuritaidoistasi ei varmaan ole kellään mitään epäilystä muutenkaan, mutta tässä tarvitaan vielä harvinaisen vakaata kättä. Nostaisin hattua jos minulla sellainen olisi.
Tätä jo tuli tuolla fb puolella ylistettyä. Aivan huikeaa jälkeä. Hyvä että alkaa figutkin parantua laadultaa ompahan vähän enempi haastetta mestarille kun detaileja enempi.!
Sama juttu, että FB:n puolella äimistelin tätä. Tulin itse siihen lopputulokseen, että vaihdetaan siveltimet rautalapioon.
No eipä tuota enää paljonkaan paremmin voi tehdä, uskomaton taidonnäyte!
Mittakaava pysäytti. Itse olin joku aika sitten tyytyväinen, kun sain maalattua 1:144 figuureille huomioliivin heijastinnauhat. Nyt se ei tunnu enää kovinkaan kummoiselta saavutukselta…:)
Uskomaton suoritus - jälleen kerran - kaimalta… 1:72 figuurin saaminen tälle tasolle on todella vaativaa. Käytitkö minkäänlaisia suurennuslaseja yms. tämän maalauksessa?
Ei voi kuin kuola poskella ihastella ja kunnioittaa…
Kaveri taitaa tehdä sivutöinään tatuointeja kirpuille, tosin maalikin on selviytynyt hienosti urakasta, pigmenttien täytyy olla todella hienojakoisia jotta tuollaiseen lopputulokseen pääsee (tietenkaan unohtamatta maalarin vakaata ja taitavaa kättä). Itse voi vain unelmoida tuollaisesta, 48 skaalan yksityiskohdissa kieli pyörii suussa jo siihen malliin että puoli naamaa on märkä.
Tally-ho 22.12.2015 10:02 Vastaa lainauksella
Kerta kaikkiaan ällistyttävän hieno suoritus! Meikäläinen ei voisi kuvitellakaan pääsevänsä tuollaiseen tarkkuuteen, vaikka käyttäisi beta-salpaajia :-). Jos en tietäisi, olisin arvellut piloottia 1:48 skaalaiseksi
Henkka H 22.12.2015 12:06 Vastaa lainauksella
1:72 !! Tämä on todella huikea esitys. Otin ihan malliksi vastaavan figuurin käteen ja totesin, että ei tuu mittään. Henkeään pidätellen joutuu varmaan maalaamaan. Hieno!!
Vahva arvelu että livenä näyttää vielä paremmalta. Mestari mallailu(maalailu)areenalla! Vaikea mieltää työn jäljen perusteella mittakaavaa vaikka stidi on vieressä. Ei voi kun ällistellä ja ihmetellä!
Liityn kehujien joukkoon eli ihmettelen kovasti miten joku saa noin tarkkaa ja ennenkaikkea upeaa jälkeä tässä mittakaavassa aikaiseksi. Viikon malli ehdottomasti.
Huikeaaaaaa maalausta. Suuresti ihmettelen, miten noin pientä voi maalata noin tarkasti. Figuurista täydet pojot. Alusta on minun mielestäni turhan massiivinen tälle pikkuiselle suurtyölle.
WAUAUAUAUH kyllä on taitavasti tehty figuri ja vielä 1/72.
Itse luuli aluksi minimi 1/48 scalaan tai isompi.
Nurmi alusta on makuasia, omasta mielestäni erittäin hyvä.
Varmasti viikon malli, vaikka on pieni.
Ei puutu kuin itse Mosquito, rekvisiitaksi.
Kiitos ja kumarrus kommentoijille :-) Seuraavaksi työn alle saman firman printattu 1/48 pommaripilotti…
Mitäpä noihin kehuihin olisi lisättävää!!? Kertakaikkiaan uskomaton maalaussuorite!! Pojoja kuuluisi antaa ainakin 100!!

terv. Seppo V
HÄH!

Tämä on siis 1/72 figuuri?

Yleensä jätän figuurit katsomatta, koska aika ei riitä kaikkeen. Mutta nyt kaduttaa, koska suosikkiskaalastani on jäänyt katsomatta ja arvostelematta tämä.

Loistava!

Onneksi olkoon!
Petri M 4.1.2016 08:22 Vastaa lainauksella
Tekis mieli heittää se vanha vitsi että mistä saa noin jumalattoman suuria tulitikkuja, mutta jääköön nyt sanomatta :)

Kertakaikkisen upeaa jälkeä.