Pienoismallit.net

ELC AMX 90 bis

Ranskan armeijan kokeilu 50-luvulta

ELC AMX, tarkemmin sanoen sen bis-versio, on kiehtonut minua siitä asti kun näin sen ensimmäisen kerran WoT:ssa. Olin jo pitkään haaveillut sen rakentamisesta pienoismallina, mutta siitä ei ollut yhtäkään rakennussarjaa. Jotain youtube-videoita skrätsäyksestä katsottuani totesin ettei tuo niin vaikealta näytä ja ehkä voisin itsekkin yrittää. Pohjaksi täytyi valita joku AMX-sarjan vaunu, jotta aivan kaikkea kuten telakoneistoa ei tarvitsisi tehdä itse.

Sitten hieman historiaa: Vuonna 1955 Ranskan puolustuministerio aloitti ELC-projektin, jonka tarkoituksena oli kehittää kevyesti panssaroitu ja vahvasti aseistettu kevyt vaunu Ranskan ilmajoukoille, joka voitaisiin siirtää ilmateitse ja jonka tykki pärjäisi raskaitakin vaunuja vastaan. ELC-vaunusta rakennettiin 10 erilaista versiota, joista tämä jota nyt olen mallintamassa eli bis-versio, luotiin -57. Projekti hylättiin vuonna -61.

Malliin tulen käyttämään referenssinä Ranskan Musée des Blindésissä olevaa, ainoaa tähän päivään säilynyttä vaunua ELC:n eri versioista. Onnekseni tämä versio on juurikin ELC bis.

Ajankohdaksi olen ajatellut Musée des Blindésissä nyt olevan vaunun testauksia 60-luvun alussa, jolloin voin lisätä tankin kansille mm työkaluja ja vältän tylsän monotonisen pinnan.
Tässä vielä vähän faktoja bis-versiosta:

Paino: vain 6.7 tonnia :O

Pituus: 4.97 m

Leveys: 2.24m

Korkeus: 1.58m

Miehistö: 2, komentaja (myös ampuja,lataaja ja radisti), ajaja

Moottori: SOFAM 8Gxb , 150 heppaa

Pääaseistus: 1 x 90mm D915 vaunukanuuna, 36 ammusta

Nopeus: 80 km/h

*lisäksi tykkitorni pystyi kääntymään täydet 360 astetta vain, kun vaunu oli paikoillaan.

Terveisin, Onni

merkinnät

Dioraama-alustakin on nyt ehtinyt olla muutaman kuukauden valmiina, ja sain vihdoin aikaiseksi tännekin päiviteltyä. Mukava projekti, dioraamaan jos tosin olisi suunnitelluvaiheessa uhrannut hiukka enemmän aikaa olisi voinut saada siitä mielenkiintoisemman. No, valmista tuli anyways :) Tähdet on päällä mutta sanalliset kommentit olis mukavia, niistä saa niin paljon enemmän irti.
Tää oli ensiyritykseni Friulin telojen kanssa, ja oli ihan positiivinen kokemus. Kasaaminen oli mukavaa lukuunottamatta sitä että ainoa 0,3 millin poranterä sattui olemaan neuvostoliitosta vuodelta nakki ja muusi… Kauanhan siinä sai sitten porailla. Sovituskin vaunuun oli astetta vaikeampaa, rungon modaukset tietyissä kohdissa aiheuttivat sen verran ongelmia, että aika moni osa piti väliaikaisesti repäistä irti. Maalasin ketjut Vallejon camouflage light brownilla, siihen päälle muutamaa eri pigmenttiä, AK:lta rust wash ja muutamaa grime mömmöä. Lopuksi kuivaharjaus humbrolin 11 sävyllä ( se vanha parempi versio 11) Kaikkiaan mukava…
Viime merkinnästä on jo vähän pidempi aika, mutta on ollut vähn kiireempi muiden harrastusten kaa ja dioraaman väkrääminen tälle vaunulle on kanssa vienut vähän aikaa. Joissain kuvissa näkyykin taustalla pikkusen dioraamanalkua :) Vielä en oikein ole varma mitä vaunun ylempien pintojen kanssa kannattais tehdä, kun ei referenssejä ole… Anyways aloitin vaunun telakoneiston säistelyn kipsi-pigmenttimömmöllä jota töpttelin ohuelti vähän joka paikkaan. Sitten jatkoin vallejon desert sand pigmentillä( ainoa mitä multa löytyy, siksi tämä). Löysin puolivahingossa setin pehmeitä värikyniä, paljon eri ruskean sävyjä joten hioin hiukan pigmentti…
Edellisen merkinnän jälkeen on tapahtunut paljon, vaikka välillä edistyminen on ollut hidastakin. Aluksi poistin maalit koko tornista vaihtelevalla menestyksellä. Tasoitin sitten tornin ja rungon epätasaisuuksia, kuten Aj ja Veli-Matti ehdottivat ja korjailin muutenkin tornin muotoa rakentamalla osan uusiksi. Lisäilin myös unohtuneita detaljeja torniin sekä runkoon, mm. asekilpi oli kapeampi kuin esikuvassa, vaunun kyljistä olivat unohtuneet jäähdytysritilät ja kaikkea muuta pienempää. Lisäsin myös antennit lattiaharjan harjaksista. Maalasin vaunun taas uudestaan, tällä kertaa jätin sinisen määrän pienemmäksi ja sain harmaamman sävyn, näin…
Perusmaalaus ja modulointi on nyt tehty, nyt siis vielä pienet yksityiskohdat maalaamatta. Aloitin työkaluista ja takavaloista, etuvalot tulen maalaamaan myöhemmin.
Rakenteluvaihe alkaa olla ja valmis ja voinkin siirtyä littlebit moor serious pisneksiin eli maalaamiseen. (Rakentamisesta vielä sen verran että juuri ennen pohjamaalia päätin jättää letkutelat sivuun ja tilata Friulit; kerta se on ensimmäinenkin) Aloitin siis pohjamaalaamalla, käytin Vallejon polyuretaani primeria, enkä taida uudestaan tulla käyttämään kun ruisku meinas tukkeutua. Päällikerroksen sekotin myös vallejon maaleista, foundation whitestä ja perusmustasta perusväri johon lisäsin sinistä perusakryyliväriä. Valokohtia varten lisäsin enemmän valkoista ja varjoja varten lisää mustaa, luonnollisesti. Tämä oli ensimmäinen yritykseni…
ELC:n tykkitorni pitääkin sitten rakentaa melko lailla kokonaan skrätsinä. Materiaalina tulen käyttämään edelleen 0.5 millin styreenilevyä. Rakentaminen alkaa leikkaamalla sopivat palat muovilevystä ja hahmottelemalla tornin muotoa teipin avulla. Seuraavaksi liimasin osat (eli tornin kyljet ja pohjan) paikoilleen teipin pitäessä vielä osat pystyssä. Sitten leikkasin sopivan palan tornin katoksi ja liimasin senkin paikoilleen. Sen jälkeen leikkasin Hellerin AMX 75n tornin kupolit irti ja sovitin niitä skrätsiturrettiin. Sovitin myös tykkiä paikoilleen. Torni ei todellakaan ole tasakattoinen, vaan on itseasiassa kolmessa kerroksessa. Tein…
Runkoon on saatu muovilevyt paikoilleen ja olen pyöristänyt tarvittavat kulmat Mr. White Puttylla. Työkalut ja pienet valot ovat sarjan omia, ja isot ajovalot nappasin Tamiyan BT seiskasta. Sivulevyjen päällä olevat pakoputki- ja muut hässäkät tarvitsevat vielä jäädytysritilät, mutta muuten alarunko alkaa olla valmis.
Mallin pohjaksi valikoitui Hellerin AMX 13 75 samankaltaisen telakoneiston ja, noh, siksi ettei hobby pointista löytynyt AMX 13 ysikymppistä :/ Mallin keulan joutuu tosiaan kokonaan tekemään uudestaan, runkoa hiukan kaventamaan ja myös madalloittamaan mallia, olihan esikuvakin vain 1.58 metriä korkea :O Skrätsäykset rungossa teen 0.5 mm muovilevystä, ja pyöreät kulmat luon Mr. White Putylla.