Pienoismallit.net

GMC '77

Dumpperin kuljetin

Rakensin noin vuosi sitten jämäteloista, styreenistä ym. ylimääräosista pienen telaketjudumpperin. Pitkään tuolle mietin kuljetinta ja montaa vaihtoehtoa pyörittelin mielessä kunnes muotoutui idea jenkkiautosta ja kärrystä. Sain hommattua Revellin GMC Wreckerin, jossa oli paripyöräalusta tuomassa lisäkantavuutta verrattuna tavalliseen pickupiin tai pakuun. Kärryn ajattelin ensin aisakärryksi, mutta mietin dumpperin kuitenkin olevan sen verran raskas, että ehkäpä hanhenkaulakärryssä riittää kantavuus paremmin kun osa painosta lepää vetoauton päällä. Kärry on rakennettu styreenistä itse, renkaat ja vanteet löytyivät romumyynnistä.

Itse Revellin GMC oli hyvin yksinkertainen/yksinkertaistettu sarja. Merkittävimmät muutokset ovat peilit Italerin Truck Accessories sarjasta, etsilasinpyyhkijät ja lamppujen etsilinssit. Lisävalot ovat em. Italerin setistä ja niihinkin laitoin etsilinssit.

Säistystä on taas hoidettu litkulla, pigmenteillä ja ruiskulla.

Lisää suurempia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Rakennusaikaisia kuvia vilahtaa TÄÄLLÄ.

Kommentit

Tally-ho 18.12.2015 17:02 Vastaa lainauksella
Onpa todella mahtavan näköinen setti. Sekä vetoauto että skrätsätty telaketjudumpperi on viimeistelty niin hienosti, että niitä voisi todellakin luulla aidoiksi, elle tietäisi asioiden oikeaa laitaa. Onneksi olkoon hienosta mallista!
Hieno ja tyylikäs! Pölytykset yms. onnistuneet todella luonnollisesti ja tyylikkäästi! Kaikki matsaa kaikkeen!!
Dumpperin näkisin mielelläni ihan omana mallina; on nimittäin niin tyylikkään näköinen…
No tätä on jo silmäilty FCMA:n foorumilla :) Hieno kokonaisuus ja taidokasta skrätsäystä, tykkään.
Voin kuvitella tilanteen, kun tällaisella yhdistelmällä hurauttaisi suomalaisen katsastuskonttorin pihaan…;) Edellisiä kompaten: hienosti toteutettu malli.
maxres 19.12.2015 10:49 Vastaa lainauksella
Kiitoskiitos! :)
A Lappalainen kirjoitti:
Voin kuvitella tilanteen, kun tällaisella yhdistelmällä hurauttaisi suomalaisen katsastuskonttorin pihaan…;)
Ehkä tämä yhdistelmä voisi herättää kysymyksiä katastusasemalla, mutta onhan noita pakettiauton puoliperiä Suomeenkin jo rantaututnut ja ihan laillisesti: KLIK
Anttiz-h 19.12.2015 17:23 Vastaa lainauksella
Todella hyvin toteutettu malli.
Upea malli ja kivasti pölytetty ja kuvat kruunaavat paljon. Idea on myös hyvä, mutta kun tuolla puhuttiin niitä puoliperien rantautumisia ja katsastuksia, niin aikalailla monimutkaisia ovat toistaiseksi. Odotella passaa, miten niitä hyväksytään..

Tässä mallissa ainakin ihmetyttäisi katsastushenkilöitä vetolujuus veto/jarrutussuunnassa.
Mutta maailma on keksimättömiä ideoita täynnä.
Luonnollisen näköinen ja uskottava, siinäpä se.