Pienoismallit.net

RF-4C Phantom II

Kameranokka

Trilogia laajeni sittenkin. Enhän minä saanut pidettyä intoani aisoissa, kun kerran sain sivuston kanssamallareilta hyväksynnän, ettei Phantomeita ole mallarilla koskaan liikaa.:) Vieläpä kun huonoa saatavuutta noituessani ja hyvää sarjaa kysellessäni J. Välimäki tuumasi, että "aina me sulle jostakin yks äräffä löydetään".

Revellin sarja oli mukava tehdä. Sarja oli siis alunperin RF-4E, mutta muistelin siitä saatavan uskottavan C:n pelkästään maalaamalla ja siinä mielessä konversion olevan todella helppo, mutta onneksi koneen kaima tarkensi asiaa. Sovitusongelmiin en törmännyt missään kohdassa, ja yhtä vähällä kitillä en muista vähään aikaan mitään rakentaneeni. Pilkunviilaajat tosin väittävät sarjan eturungon olevan joiltain mitoilta pielessä, mutta kameranokkaisena tämä ei näytä kolmen Hasegawalaisen serkkunsa seassa yhtään pöllömmältä. Sarjan ostin ilman siirtokuvia, kun minulla oli tarkoitus 1) tehdä koneesta amerikkalainen C ja mahdollisimman tuore sellainen kolmiväriharmaassa maalauksessa ja 2) siksi hommata Colorado Decalsin Desert Storm- arkki (72070), josta saa nuo hainhampaat nokkaan. Jos joku päättää saman arkin ostaa, se täytyy ensin käsitellä liquid decal filmillä. Kokeilin yhdellä kuvalla, ja hyvä että kokeilin, kuva hajosi miljoonaan erisuureen osaan vesiastiassa. Etsisarja oli Hasegawaan tarkoitettu, mutta kävi paikalleen niin vähällä säätämisellä, että ilmassa haisi jopa lievä kopiointi.:)

Kone (65-0843) on siis 117. TRW/106 TRS:n. Birminghamista kotoisin oleva Alabama ANG:n 106. taktinen tiedustelulaivue "Recce rebels" osallistui Persianlahden sotaan, ja laivueen moneen koneeseen maalattin kyseinen virnistys. Maalattu "Hill Gray" -kaavioon, eli pohja Humbrol 127, keskiharmaa Humbrol 64, tumma harmaa Humbrol 125. Maali levitetty pensselillä yläpinnan värirajoja lukuun ottamatta, ja lakattu Akanin mattalakalla. Kuormana kolme lisätankkia ja AN/ALQ-101 ECM-kanisteri.

Kommentit

PhantomII 19.12.2015 10:36 Vastaa lainauksella
Kas, miten hienon Phantomin Revellistä saakaan. Kaikin puolin näyttävä malli ja sinänsä on mielenkiintoinen minulle, juuri tuon Persianlahden ekan sodan takia.

Malli siis on hienosti rakenneltu ja maalattu, mutta nuo jälkipoltinpöntöt ovat C-mallissa ne lyhyemmät versiot, kun taas E-mallissa ovat tuollaiset, jotka mallissa nyt ovat. Mutta jos se ei häiritse, niin malli on varsin onnistunut Recce-Phantom.
PhantomII kirjoitti:
Mutta jos se ei häiritse
Sen verran, että vaihtoon menevät. Enpä huomannut. Hasegawalaisista on jäänyt toisenmallisia yli, niin ei ole onneksi iso savotta.
Nyt kun on tarpeeksi piiskannut itseään karkeasta virheestä ja saanut oikeat suihkusuuttimet paikalleen, laitoin todisteeksi uusia kuvia. Melkein heittämällä kävivät paikalleen Hasegawan pönikät Revellin runkoon.
PhantomII 20.12.2015 14:39 Vastaa lainauksella
Jep no niin, eiköhän se ruoskinta riittäne. Se onkin hyvä kuulla, että Hasen pöntöt sopivat Revellin Phantomiin. Koska Hasegawan F-4:t maksavat tolkuttomia nykyisin, niin ylijäämäosista saa mukavasti miksattua RF-4-tyyppejä Revellin E-malleista. Säästöä se on sekin, varsinkin kun mukavia siitokuva-arkkejakin on saatavilla.

Siis vielä kerran: kerrassaan nätti malli.

Itse tein (tiedostaen) lähes vastaavan mokan T-55-vaununi kanssa, laittamalla malliin kumilenkkitelat. Onneksi sivustolla vierailevat kriittisemmät mallarit tuomitsivat hetimiten oikaisuyritykseni ja oikeassa he olivatkin. Nyt sekin virhe on korjattu ja saan itsekin mielenrauhan.

Tämän sivuston parasta antia ovat juuri korjausehdotukset ym. sellaiset asialliset kommentit, jotka auttavat mallareita aikaansaamaan parempia tai realistisempia malleja - tietysti itse kullekin sopivissa kehyksissä.
No se taas Antti repäisi. Ei pelihousujaan, hermojaan eikä mitään oleellista, vaikka osia piti vaihtaakin.
Repäisi lähinnä taas uuden upean mallin.

Joko pesue Phantom alkaa olla kasassa?

Malli on upea ja katselipa sitä mistä kulmasta vain, niin nätiltä näyttää.
Motkottele en mistään, kun ei anna aihetta. Varmaan joku niistä paneeliurista kirjoittaa, mutta tähän kokonaisuuteen näin on hyvä.
Kiitoksia Timolle.
Timo Rissanen kirjoitti:
Joko pesue Phantom alkaa olla kasassa?
En lupaa mitään…:)