Pienoismallit.net

RF+UX (MT-204)

Huoh… Kolmas Trumpeterin Bf 109 putkeen. Tällä kertaa G2. Kone on yritetty rakentaa vastaamaan sitä, mitä Olli Puhakka lienee nähnyt Wiener-Neustadtissa konetta hakiessaan. Vanhentamista ei siis ole tehty ollenkaan. Tarkoitus oli rakentaa vimpan päälle karkki, mutta jossain vaiheessa alkoi taas soida päässä se "mikä on kun ei taidot riitä…" Jätin ensimmäistä kertaa konepellin auki ja moottorissa olikin kiitettävästi nyhräämistä. Malli on rakennettu MELKEIN suoraan laatikosta. Jotain pientä omaa sinne yritin laitella, kuten kuomun vaijeri kitarankielestä. Konehuoneen puolelle otin joitain osia Eduardin E-mersun resiinisarjasta, esim. kk:t ja niiden piipun ympärillä olevat torvet. Kuvista tuli ihan hitusen ylivalottuneita joistain ja lähikuvissa näkyy pölyä, mitä paljaalla silmällä ei nähnyt. Nyt täytynee ottaa lomaa näistä Gustaveista ja kokeilla välillä Eemeliä (ei mitään kaksimielisiä vitsejä!).

Maalauksessa käytetty Vallejon Air-maaleja ja lakkoja.

Kommentit

Hyvin onnistunut mersu muiden joukossa. Maalipinta ja maalaus onnistunut hyvin siinä missä kasaaminenkin, propsit siitä! hieman jäin kaipaamaan pientä säistämistä, mutta tarkoituksella puhdashan tässä oli idea. Itsellä ollut pidempään mielessä hankkia tällanen ison mittakaavan beeäffä. Keep it up!!
Kiitos, Jean! Hassu juttu miten tuo säistäminen aina houkuttelee ja kliininen malli näyttää jotenkin oudolta, vähemmän realistiselta. Edellinen tekeleeni oli taas vähän toiselta laidalta Linkki. Tätä tehdessä oli pakko pitää sormet kurissa, koska kone tosiaan on suoraan linjalta tullut.
Todella hyvännäköinen Suomimersu! :) ruiskullako maalaat? Vaiko sivellin sekä ruisku yhdistelmällä? Näitä sun malleja katellessa ei voi muuta, kuin hymyillä, vaivannäön huomaa selkeästi näistä. Pidän myös "tehdaspuhtaista" malleista.
Hyvän näköinen mersu! Siististi kasattu kokonaisuus, samoin kuin yksityiskohdat. Maalaus myös todella hieno. Itse pidän juuri tällaisista puhtoisista, joissa säistämistä ei ole tehty kovin rankalla kädellä. Itsellä odottaa kasausvuoroa myös saman skaalan, mutta Revellin vastaava ( taisi olla kylläkin G-6 ). Haastetta on jos lähellekään samaa tasoa pääsen!
Jean: Ruiskulla pääsääntöisesti. Toki jotain pikkuosia pensselillä. Ruisku on mielestäni ehdoton vehje näissä hommissa. Toki opettelemista on ollut ja on edelleen.

Markku: Kiitos! Hankin tuon Revellin version, mutta se päätyi jostain syystä varaosamalliksi. Siitä on näihin Trumpeterin malleihin päätynyt pyöriä, jäähdyttimen laippoja ym. sälää. Yllättävän hyvin osat sopivat toisiinsa. Revellin siirtokuvat ovat mielestäni parhaat kattavuudeltaan tuntemastani triosta Hasegawa-Trumpeter-Revell. Seuraavaan Eemeliin taitaa päätyä ainakin tuon Revellin G6:n JG5:n Eismeer-tunnus.
Hyvän näköinen on mallisi. Oliko nuo siirtokuvat tuossa mukana? ite oon tykästynyt juuri näihin Trumpeterin mersuihin joita on 4 tullut tehtyä. hyvälaatuisia sarjoja.
Kiitos, Paavo! Siirtokuvat ovat melkoinen sekoitus. Palkkiristit ovat sekä mallin omia, mutta sitten noita Revellin varaosakuvia. Sähläsin nimittäin toisen kylkiristin sellaiseen myttyyn, että siitä ei enää kalua tullut. Trumpan hakaristit ovat osissa eivätkä edes asetu saumattomasti yhteen, joten kävin Tietonikkarista kyselemässä hakaristejä. Sieltä löytyi johonkin Heinkel-pommittajaan tarkoitetut eri mittakaavan siirtokuvat, joissa oli hakaristit, jotka kokonsa puolesta istuivat tähän 1:32 mersuun. Jos oikein muistan, alapinnan palkkiristit ovat Revellin, koska sarjan omissa risteissä oli musta reunus. Nuo siirtotunnukset taas on maalattu Maketarin maskeja käyttäen.

Itse olen myös mielistynyt näihin Trumpan mersuihin! Sikäli kuin tiedän (en ole sinänsä asiantuntija tahi syynännyt piirustuksiin verraten), nämä ovat kohtuullisen tarkkoja. Eniten pidän kuitenkin pintakuvioinnista, joka on todella tarkkaa ja hillittyä. Malleista ei myöskään käsittääkseni löydy ylimääräisiä luukkuja (vrt. Hasegawa, Revell) tms. kitattavaksi peittoon, mikä helpottaa kovasti kasaamista. Mikroskooppiset etsit voivat viedä hulluuden partaalle, mutta lopulta kyllä tuovat aitouden tunnetta. Laadukkaita sarjoja ainakin nämä G-mersut.

Jotain pieniä jekkuja näyttäisi olevan, esim. potkurin akseli ei asetu keulan keskelle, joten olen sen aina leikannut pois potkuria liimatessani. Samoin rungon ja siipiosan väliin jää klappia. Tämä ratkeaa levittämällä runkoa tältä kohdalta liimaushetkellä. Siivekkeet ja jäähdyttimen laipat on suunniteltu tasan yhteen asentoon, joten niiden vääntäminen vaatii vähän työtä. Mutta nämä ovat mielestäni pieniä juttuja.
Heikki Kuusela kirjoitti:
Jean: Ruiskulla pääsääntöisesti. Toki jotain pikkuosia pensselillä. Ruisku on mielestäni ehdoton vehje näissä hommissa. Toki opettelemista on ollut ja on edelleen.
Kiitos tiedosta! ruiskumaalaukselta ne vähän omaan silmään näyttikin, itsehän maalaan toistaiseksi vielä siveltimien sekä spraymaalien voimin. Olen kyllä vakavasti harkinnut ruiskun hankkimista ohelle.
Jean Forsberg kirjoitti:
Olen kyllä vakavasti harkinnut ruiskun hankkimista ohelle.
Voin ehdottomasti suositella!
Hyvän näköinen mersu.. ja hyvin on kuvionti onnistunut. Kuviakin on kyseistä mersusta kun saapui Suomeen kyseisessä värityksessä.
Jep, tätä yritin jäljitellä. Kiitos!
Ei tässä voi muuta kuin toistaa jo aikaisempi kommentteja eli hyvän näköinen Mersu. Kyllä noista isoista malleista saa näyttäviä kun malttaa huolella tehdä. Rakennusselostuksesta päätellen kyseessä on tehdasuusi Mersu eikä peruskorjattu. Muistelen lukeneeni, että Wiener-Neustadin tehdas oli tunnettu myös hieman omanlaisistaan maalauskaavioista.
Kiitos, E-P! Tuo MT-204 kuului tosiaan ensimmäiseen tehdasuusien mersujen erään. Kaikilla tehtailla taisi olla vähän oma versionsa tuosta naamiokaaviosta ja niitä kai tehtaan sisälläkin varioitiin, ynnä tietty käänteisvärit päälle. Onhan sitä siinä jo!